Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ιστορια ενος σκανδαλου

Δεν ξερω αν παρακολουθει κανεις το εξελισσομενο σκανδαλο τηλεφωνικων υποκλοπων στην Αγγλια αλλα οι τλευταιες 2 εβδομαδες ηταν συγκλονιστικες και η πολιτικη μερια του σκανδαλου εχει πλεον αγγιξει τον πρωθυπουργο.
Ολα ξεκινησαν με την υποκλοπη voicemail απο τηλεφωνα της βασιλικης οικογενειας, ηθοποιων και αλλων 'διασημων' (celebrities στα ελληινκα) για λογαριασμο της εφημεριδας News of the World.
Ξαφνικα ομως οι αποκαλυψεις γινονται χιονοστιβαδα, με πολιτιους και ιδιαιτερα ανθρωπους που ηταν θυματα εγκληματικων ενεργειων να ειναι στι λιστα αυτων που τα τηλεφωνα 'σπαστικαν'. Υποτιθεται οτι κανενας διευθυνων δεν ηξερε τι γινοταν αλλα τις τελευταιες 2 εβδομαδες, 10 ατομα εχουν συλληφθει, συμπεριλαμβανομενης της επικεφαλης του News International, της εταιρειας που εχει την ςφημεριδα.
Οι σχεισεις πολιτικων και αστυνομιας με τον συγκεκριμενο οργανισμο φαινεται να ειναι περισσοτερο απο τις αναμενομενες. Ο αργηγος της Σκοτλαντ Γιαρντ παραιτηθηκε χθες και αφησε ενα τεραστιο υπονοουμενο για τον πρωθυπουργο (Ο αρχηγος εδωσε δουλει σε καποιον που συνελληφθη την περασμενη εβδομαδα, ο πρωθυπουγος ειχε επι χρονια σαν υπαλληλο του τον διευθηντη της εφημεριδας που ειχε αναγκασθει να παραιτηθει οταν το σκανδαλο ξεσπασε το 2006). Ο αργηγος ρωτησε - αν εγω αναγκαζομαι να παραιτηθω επειδη εδωσα δουλεια σε καποιον που δεν ηξερα οτι ειχε σχεση με το σκανδαλο, ο πρωθυπουργος τι πρεπει να κανει που εδωσε δουλεια σε καποιον που ηξερε οτι ειχε σχεση με το σκανδαλο?)
Ενδιαφερουσες μερες μπροστα μας.
blog comments powered by Disqus