Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Συμφωνω με τον Αντωνη

Δεν πιστευω οτι η ελληινκη κυβερνηση ειναι ξεπουλημενη στους ______ (συμπληρωστε το κενο με τον εχθρο της επιλογης σας). Περιμενα τα τελευταια μετρα να ειναι οδυνηρα και φυσικα δεν ξερω αν θα ειναι αποτελεσματικα.
Πιστευω ομως οτι η παραπερα φορολογηση των μοναδικων φορολογουμενων στην Ελλαδα (δηλαδη των μισθωτων) ειναι αδικη ανεξαρτητα αν οι προβλεψεις της κυβερνησης για εσοδα ειναι σωστες. Θα πρεπει η κυβερνηση να προσπαθησει να εισπραξει τους φορους που υπαρχουν πρωτα. Μια πολη σαν την Καβαλα που η οικονομια της βασιζεται σε μισθωτους θα υποφερει πολυ.
Οι αποκρατικοποιησεις ειναι σωστες αλλα πρεπει να μην ειναι ξεπουλημα.
Προσπαθουσα εδω και αρκετα καιρο να σκεφτω μια λεξη που κυριαρχουσε στα τελη του 70 και τελικα την θυμηθηκα - προβληματικες επιχειρησεις. Ολες αυτες οι εταιρειες που τελικα κατεληξαν στο δημοσιο και σε συνδιασμο με προβληματικες του Δημοσιου δημιουργησαν ενα τεραστιο θεμα για την χωρα. Στην απλη εξισωση εσοδα μειον εξοδα, αυτες οι επιχειρησεις στοιχιζουν τεραστια ποσα στο κρατος και τελικα στον ελληνα φορολογουμενο. Πρεπει βεβαια να ειμαστε προσεκτικοι με το τσεκουρι γιατι ουσιαστικα μιλαμε για ανθρωπους που θα χασουν τη δουλεια τους, με ελαχιστες πιθανοτητες το να βρουν καινουρια δουλεια. Το κρατος πρεπει να εχει σχεδιο για το τι θα γινει με τους ανεργους και να μην βασιζεται στην ιδεα οτι η ελληνκη οικογενεια θα πρεπει αν αποροφησει το χτυπημα της απολυσης. Ειναι φοβερο το να εισαι ανεργος με υποχρεωσεις, να στελνεις εκατονταδες βιογραφικα και να μην παιρνεις καμμια απαντηση.
Σχεδον παντα οταν μια εταιρεια προσπαθει να ορθοποδησει, κοβει εξοδα και συγκεντρωνει τις προσπαθειες στο κυριο αντικειμενο. Το κρατος δεν ειναι εταιρεια, εχει κοινωνικο καθηκον, αλλα εχει καθηκον για ολους και οχι μερικους.
Αλλα τελικα ειναι η αποφαση απλη. Θελουν οι ελληνες φορολογουμενοι να πληρωνουν μισθους 'η' επιδομα ανεργειας?
blog comments powered by Disqus