Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ξενοφώντος Ανάβασις

Αφιέρωμα στον φίλο και συμμαθητή Ξενοφώντα Κροκίδη, νέο πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.
Η επιλογή ενός δικού μας ανθρώπου, που διακρίθηκε για την επιστημονική του επάρκεια, αλλά ξεχώρισε στη γενιά μας, κυρίως για το ήθος και τις αξίες ζωής που αταλάντευτα ακολούθησε σε όλη τη διαδρομή του, αναγνωρίσθηκαν με την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.
Η μέχρι τώρα πορεία του δικαιώνει αδήριτα τις προσδοκίες των συναδέλφων του ιατρών αλλά και τις δικές μας για έναν "φρέσκο αέρα" ανανέωσης στα δρώμενα του Συλλόγου επ'ωφελεία της Ιατρικής Επιστήμης αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.
Ενώνωντας τα έντονα συναισθήματά μου, με αυτά που συνέχουν όλους μας, εύχομαι στον άνθρωπο που στο πρόσωπό του τιμάται ολόκληρη η γενιά μας, καλή δύναμη στο έργο του και κάθε επιτυχία.
Εμείς σε κάθε περίπτωση θα στοιχηθούμε πλάι του! Με αγάπη!
Θέμος Ανανιάδης
Οι γιατροί πάντα εχουν μια ειδική θέση στη κοινωνία μας, μια και μπαίνουν στη ζωή μας όταν κάτι δεν πάει καλά. Δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσω σε αυτά που πολύ καλά περιέγραψε ο Θέμος, πέρα απο τις ευχές μου για μια πετυχημένη πορεία στη διοίκηση του συλλόγου.
Κώστας
Θυμάμαι την πρώτη απόπειρα ενασχόλησης του Ξ. με τα κοινά: Το φθινόπωρο του 1974, στην Δ΄Γυμνασίου με τη μεταπολίτευση, μας δίνεται το δικαίωμα να κάνουμε αρχαιρεσίες για πρώτη φορά. Με το Φώνη αποφασίζουμε (διπλανοί στο θρανίο) να είμαστε υποψήφιοι σε κοινό ψηφοδέλτιο, με τη προοπτική αν βγούμε, να συμμετέχει στο προεδρείο το πρώτο εξάμηνο ο ένας και το δεύτερο ό άλλος. Δυστυχώς η Δήμου δεν μας άφησε με αποτέλεσμα να αποσύρουμε το κοινό μας ψηφοδέλτιο τελείως αγανακτισμένοι για την έλλειψη κατανόησης και συλλογικού πνεύματος...
Μαζί στη γειτονιά και συμμαθητές από την Α΄ Δημοτικού. Πάντα ενημερωμένος και καταρτισμένος για οτιδήποτε. Πάντα ενεργός και πολυπράγμων. Ευχές από όλους μας.


blog comments powered by Disqus