Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

BLACK FRIDAY

Οι μεγάλες αλυσίδες στην Ελλάδα αποφάσισαν να εφαρμόσουν άλλη μια ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό, από τις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Ξεκινούν από αύριο την εφαρμογή της "Black Friday". Μια ιδέα που σκοπό έχει να αυξήσει κι άλλο το μερίδιο που κατέχουν στην αγορά οι μεγάλες αλυσίδες σε βάρος των μικρών καταστημάτων.
Την ημέρα αυτή - και μόνο - προσφέρονται στο καταναλωτικό κοινό είδη με έκπτωση 50-80(!)%.
Και βέβαια, όπως ήταν φυσικό, στην Ελλάδα όλα μεταφέρονται και εφαρμόζονται με τις ανάλογες στρεβλώσεις. Από χθες άρχισαν να φθάνουν στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο μηνύματα του τύπου: "Σ' εμάς η Black Friday άρχισε από σήμερα" (Προφανώς πρόκειται για τις Grey Wednesday και Thursday)! ή "Μην περιμένεις την Black Friday - Έλα σ' εμάς σήμερα" ή (το αινιγματικό) "Black Friday? - Εμείς αρχίσαμε"!!!
Ας μην αναλύσουμε το παιχνίδι των μεγάλων παικτών της αγοράς. Όμως, κάθε θεσμοθετούμενη ημέρα ή περίοδος άκαιρων εκπτώσεων (που εφαρμόζονται, επιπλέον, με στρεβλό τρόπο) αποτελεί για τα μικρομεσαία καταστήματα και τις επιχειρήσεις ένα ακόμη βήμα προς την καταστροφή.

Υ.Γ.: Ας θυμηθούμε το πρόσφατο "10ήμερο εκπτώσεων και προσφορών" 1-10 Νοεμβρίου. Που άρχισαν 3 μέρες πριν και τελείωσαν (ουσιαστικά) 10 μέρες μετά...
blog comments powered by Disqus