Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Υπερβολες

Διαβαζω το iefemirida.gr, το βρισκω βολικο μια και μαζευει ειδησεις απο διαφορες πηγες.
Τους αρεσουν ομως οι υπερβολες, με το πιο δημοφιλες 'Βομβα απο χ'
Στην Ελλαδα του 2015 δεν υπαρχουν πλεον βομβες. Τα παντα εχουν ακουσθει και τιποτα δεν εκπλησσει.
Η τελευταια υπερβολη - 'Προβοκαρει ο Telegraph - οδηγιες για τουριστες για πιθανοτητα Grexit'
Οπως και τα αναλογα 'βομβιστικα' αρθρα, οταν ξεπερασεις την επικεφαλιδα, η εφημεριδα κανει μια αναλυση της καταστασης και το βασικο συμπερασμα οτι αν τα πραγματα ειναι αβεβαια ειναι καλυτερα να εχεις ρευστο και ισως να ειναι δυνατον να χρησιμοποιησει καποιος πιστωτικη καρτα.
Στην Κυπρο βρεθηκαν πολλοι χωρις προσβαση σε χρηματα μια και πλεον στην Ευρωπη κανενας δεν ταξιδευει με εκατονταδες ευρω στην τσεπη. Χρησιμοποιεις την καρτα να παρεις λεφτα απο το ΑΤΜ και την πιστωτικη οπου μπορεις.
Απο οτι καταλαβαινω οι ιδιοι οι Ελληνες εχουν αποφασισει οτι το ρευστο ειναι βασιλιας μια και εχουν παρει ολα τα χρηματα απο τις τραπεζες και ειτε τα εχουν παει στο εξωτερικο ειτε τα εχουν στο σεντουκι. Πουθενα στο αρθρο δεν λειε μη πατε στην Ελλαδα και ακομα στη υποθετικη ερωτηση αν θα υπαρξουν ταραχες αν κλεισουν οι τραπεζες, η απαντηση ειναι οτι Βρετανοι τουριστες δεν προκειτα να κινδυνεψουν.
Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι η κατασταση κανει πολλους να το σκεφτονται το αν κλεισουν για Ελλαδα 'η' οχι. Εγω παντως εκλεισα, πληρωσα την διαμονη με τραπεζικη μεταφορα, το αυτοκινητο με πιστωτικη καρτα και θα φερω ρευστο για ημερησια εξοδα 5 ημερων. Οτι και να γινει μετα 5 μερες οι τραπεζες θα αρχισουν να δινουν λεφτα, εστω και 100 ευρω τη μερα, τα οποια ειναι παραπανω απο αρκετα για να ζησεις (σαν τουριστας)
blog comments powered by Disqus