Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ισπανικη ομελετα

Περασα μερικες μερες διακοπων στην Ισπανια και αν και δεν μιλω ισπανικα, δεν ηταν δυσκολο να καταλαβω οτι τα προβληματα της οικονομιας κυριαρχουν. Την περασμενη Πεμπτη ειχε γενικη απεργια και οι τοιχοι ηταν γεματες αφισες που καλουσαν ολους σε απεργια.
Η νεα κυβερνηση εισαχει εργασιακες αλλαγες και τεραστιες περικοπες (οι μεγαλυτερες στα τελευταια 30 χρονια) και το τι γινεται στην Ελλαδα ειναι στο μυαλο ολων.
Στην Ανδαλουσια που ημουν, η περιοχη με την μεγαλυτερη ανεργια στην Ισπανια, ειδικα με το 50% των νεων ειναι ανεργοι, ειχαν τοπικες εκλογες και το συντηρητικο κομμα που εχει την εξουσια στην Ισπανια δεν τα πηγε καλα.
Ο τουρισμος φυσικα ειναι μια μεγαλη πηγη εισοδηματος για την περιοχη και η πτηση ηταν σχεδον γεματη, οι τιμες καλες (καφες 1.20, μικρη μπυρα απο 1 μεχρι 2 ευρω, μεζεδες - ταπας - απο 3 μεχρι 10 ευρω, μπουκαλι κρασι 10)
Τις τελευταιες 3 μερες τις περασαμε στη Σεβιλλη, που πρεπει να εχει περισσοτερα εστιατορια και μπαρς απο κεθε αλλη πολη. Τα παντα ηταν γεματα, ενα απο τα ακριβοτερα και μεγαλυτερα εστιτατορια ηταν γεματο Τεταρτη βραδυ. Αυτο που παρατηρησα ομως ηταν οτι οι θαμωνες στα περισσοτερα μερη ηταν μεγαλοι. Οι εικοσαρηδες εχουν εξφανιστει, το οποιο ειναι λογικο μια και ενας στους δυο ειναι ανεργοι.
Θυμαμαι τους τοιχους των ελληνικων πανεπιστημιων που ηταν γεματοι απο αφισες. Σε πανεπιστημιο της Σεβιλλης (που ηταν παλια καπναποθηκη) εχει χωρους για αναρτηση αφισων που τηρειται απο τους φοιτητες

Στο δε Καντιζ η παλια καπναποθηκη εχει μετατραπει σε χωρο συνεδριων

blog comments powered by Disqus