Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τime is (still) on my side, yes it is

Τελικά τα νέα για τη Ραψάνη δεν είναι απαισιόδοξα. Ισχύουν αυτά που είχα γράψει πριν από καιρό, κι ας μην είμαστε ούτε ανυπόμονοι ούτε μεμψίμοιροι.
Πληροφορήθηκα πρόσφατα, τι ακριβώς έχει γίνει μέχρι τώρα και τι προβλέπεται να γίνει:
Η ακτομηχανική μελέτη έγινε άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας (σε συνεργασία μετο Δ.Π.Θ.), χωρίς μάλιστα να δαπανηθούν αμοιβές μελετών σε εξωτερικούς μελετητές αφού η Τ.Υ. διαθέτει μηχανικό ειδικευμένη σε σχετικές μελέτες.
Η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών -αρμόδιο Υπουργείο- για επεμβάσεις εντός αιγιαλού. Για να γίνει αυτό μεσολάβησαν άλλες εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις, επιτροπές κλπ. Ακόμα έχει εγκριθεί η προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια (όπου υπήρξε μια καθυστέρηση 6 περίπου μηνών). Εκκρεμεί η έγκριση της μελέτης Π.Ε.
Το κυριότερο όμως είναι ότι το έργο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ κι έτσι μόλις ληφθεί η τελευταία αυτή έγκριση θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. (Εκτός εάν δεν είμαστε πλέον στην Ε.Ε. οπότε θα χάσουμε την χρηματοδότηση).
Απ ότι φαίνεται, υπάρχουν άτομα στη Τ.Υ. που μοχθούν και νοιάζονται και αξίζουν τον έπαινό μας ...
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το χειμώνα του 1969. Δεξιά οι αποθήκες Αποστολόπουλου, ενώ αριστερά το Δημοτικό στάδιο. Λίγο πιο πέρα η πρώτη πολυκατοικία που κτίσθηκε επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης από τον Μπάτση.
blog comments powered by Disqus