Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Scripta manent

Αναρωτιεται κανεις για ποιο λογο η ΕΕ απαιτει γραπτη βεβαιωση απο την Ελλαδα οτι οι συμφωνιες θα εφαρμοσθουν. Ολοι ξερουμε οτι αν υπαρχει προβλημα οτι και να εχεις υπογραψει θα ξεχαστει.
Εντυπωση μου κανει η φρασεολογια που χρησιμοποιειται ειδικα τις τελευταιες μερες, λεξεις σαν υποταγη, χασιμο ανεξαρτησιας κτλ ακουγονται συχνα.
Που ηταν ολοι αυτοι οταν η Ελλαδα εμπαινε στο ευρω? Δεν καταλαβαιναν τι ακριβως σημαινει 'η' η δυνατοτητα να μπορεις να δανεισθεις στο ιδιο επιτοκιο με την Γερμανια σκιαζε τα παντα?
Μου θυμιζει (παιδικες) συζητησεις για την ενταξη στη Κοινη Αγορα - θα εχουμε φθηνοτερα ηλεκτρικα ειδη. Ισως τα πραγματα 20 χρονια αργοτερα ηταν στο ιδιο επιπεδο.
Ο κυριος λογος που η Βρετανια δεν μπηκε στο ευρω, ηταν το θεμα της εθνικης κυριαρχιας και γενικα αντιδραση στην κυριαρχια μη-εκλεγμενων στις Βρυξελες. Κανενας δεν εχει αντιρρηση σε μια κοινη αγορα αλλα κοινο κρατος οχι.
Το αστειο φυσικα ειναι οτι μια απο τις λυσεις της κρισης, ειναι μεγαλυτερη ενωση μεσα στην ευρωζωνη, κατι φυσικα που δεν προκειται να γινει.
blog comments powered by Disqus