Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ποδοσφαιρο, μπασκετ και σπονσορς

Κάτι πρέπει νάχουμε στον αθλητισμό, ως πόλη, και μας την πέφτουν έτσι άγρια όλοι.
Στο ποδόσφαιρο, έγινε ο κακός χαμός. Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου σήκωσαν τον σταυρό της κάθαρσης. Σβήστηκαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και έτσι τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, απαλλαγμένο από τα μιάσματα, συνεχίζει την καταπληκτική του πορεία παρθένο, άσπιλο και αμόλυντο.
Όμως, αν στο ποδόσφαιρο υπήρχαν πίσω από τις παραπάνω ομάδες κάποιες ύποπτες φιγούρες, δεν ισχύει το ίδιο και για το μπάσκετ. Όπου, φαίνεται, η απροσδόκητα καλή πορεία της τοπικής Ένωσης (όπως και άλλων επαρχιακών ομάδων) έχει προκαλέσει σκοτούρες στο Κέντρο.
Προχθές, βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το αν η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΚΑΕ Ένωσης Καβάλας και Τουρκικών Αερογραμμών ήταν σε γνώση και έγκριση του Υπουργείου Εξωτερικών. Από όλα τα θέματα που μας ταλανίζουν, δηλαδή, ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος επέλεξε αυτό ως μείζον για να επέμβει και να ζητήσει να μάθει αν τηρήθηκε η σωστή πολιτική πρακτική.
ΟΚ. Και σε μένα δεν άρεσε η παραπάνω συμφωνία (και όσοι με ξέρετε καλύτερα, γνωρίζετε ότι αυτό που λέω το πιστεύω και το εφαρμόζω απόλυτα). Θα προτιμούσα κάποιος ντόπιος ή καλύτερα τοπικός χορηγός ή κάποιος πλούσιος καβαλιώτης να αναλάμβανε τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας και να μην απευθυνόμασταν στους Τούρκους. Όμως, τα λόγια είναι εύκολα. Στην πράξη ποιός θα ήταν αυτός; Ο Πρόεδρος, από όσα ξέρω, δεν είναι και κανένας μεγιστάνας. Πλήρωσε και πληρώνει την προσωπική του τρέλα για το μπάσκετ, αλλά πόσο ακόμη; Και τα έξοδα μετακίνησης δεν είναι λίγα. Επτά μεταβάσεις στην Αθήνα, μια στη Ρόδο, μια στο Ρέθυμνο. (Συν μια έκτακτη στην Αθήνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό). Σύμφωνα με δικό μου υπολογισμό τουλάχιστον 25000€. Και μην πει κάποιος: "Και τι είναι 25000; Δεν μπορούσε κάποιος εύπορος να τα δώσει;" γιατί η απάντηση είναι "προφανώς όχι". Οι πλούσιοι είναι για να κάθονται στα διακεκριμένα, για να βγαίνουν "πρώτη μούρη" στις επιτυχίες, αλλά αν είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, άστα καλύτερα... Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη ψάχνουν 500 € (!!!) για να πληρώσουν το παράβολο συμμετοχής του ποδοσφαιρικού ΑΟΚ ώστε να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και να μην σβηστεί από τον χάρτη. Από την άλλη, οι αερομεταφορείς είναι συγκεκριμένοι και περιορισμένοι. Η Aegean είναι χορηγός του τοπικού ΑΓΟΡεθύμνου, για την ΟlympicAir δεν συζητάμε, οπότε τι μένει;
Αλλά όλοι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, όπως και ο προαναφερθείς βουλευτής...
blog comments powered by Disqus