Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Το Θηλέων μας αποχαιρετά


Πάλι σε σκαλιά σχολείου και άλλη μια φωτογραφία αποφοίτησης. Από τη φωτογραφία της προηγούμενης ανάρτησης έχουν περάσει έξι χρόνια, ατέλειωτες ώρες μαθήματος, άπειρες αξέχαστες στιγμές και αναρίθμητες μέρες χαράς , λύπης αλλά και συντροφικότητας.
Ντυμένες -εκτός από τη Θάλεια- με τις μπλε τους ποδιές (το φετιχιστικό χρώμα εκείνων των χρόνων), οι περισσότερες χαμογελαστές, αφήνουν πίσω τους τη σχολική ζωή, τα διαγωνίσματα, τις εξετάσεις αλλά και την ανεμελιά και την ξενοιασιά. Λέξεις όπως μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο ή τρόικα τους είναι ακόμη τελείως άγνωστες.
Αρκετές από τις μαθήτριες του 16ου είναι εδώ. Άλλες πάλι δεν φαίνονται, είτε γιατί ακολούθησαν άλλους δρόμους, είτε γιατί μετακόμισαν.
Στη βάση της σκάλας δεξιά διακρίνεται η κα Αλέκα Αχτσελίδου φύλακας, όπως θα θυμάστε από την εκδρομή μας στο Βόλο, της ηθικής ακεραιότητας των κοριτσιών. Δίπλα της η Φούλη Αϊβαζίδου, ενώ αριστερά της καθιστές, οι συμμαθήτριές μας στο φροντιστήριο Σοφία Φωτιάδου και Βούλα Σαλωνίδου.
Ήταν τελικά ευτυχισμένα χρόνια ή είναι που ο χρόνος εξωραίζει τα πάντα και κάνει το πικρό γλυκό και το σκοτεινό φωτεινό;
(Τη φωτογραφία μας την παραχώρησε η Μαρία, που φαίνεται πάνω δεξιά, δίπλα στην Ευγενία.)
blog comments powered by Disqus