Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ο καιρος

Η κακοκαιρια στην Ελλαδα ηταν η ευκαιρια να δουμε μερικες καταπληκτικες φωτογραφιες. Δεν θυμαμαι την Καβαλα με χιονι μεσα στην πολη, μονο μερικες αμυδρες αναμνησεις απο τον πολυ βαρυ χειμωνα του 62 'η' 63
Στην σημερινη ομως τρελλη και ζαλισμενη απο την κριση Ελλαδα, αν καταλαβα καλα, η προβλεψη του καιρου εγινε πολιτικο θεμα.
Επισης διαβασα 2 αναρτησεις στο FB μια απο τον Παναγιωτη Κ σχετικα με τις απαιτησεις του μεσου Ελληνα απο το κρατος για την αντιμετωπιση της κακοκαιριας, ενω ο μεσοΕλληνας δεν κανει καμμια προετειμασια για αυτο και μονο διαμρτυρεται για την απουσια του κρατους.
Απο την αλλη, μια αναρτηση του πρωην δημαρχου Κ Σιμιτση οπου καταστηματαρχης απαιτησε αλατι απο τον δημο, το οποιο ποτε δεν χρησιμοιποιησε.
Το αλατι που χρησιμοποιειται για τους δρομους εχει μια περιορισμενη διαρκεια ζωης δηλ δεν κραταει χρονια και επομενως η αγορα και αποθηκευση χρειαζεται προγραμματισμο.
Οι περισσοτερες χωρες οπου το χιονι ειναι σχετικα σπανιο, δεν επενδυουν σε εξοπλισμο για την αντιμετωπιση του μια και δεν αξιζει να ξοδευτουν εκατομυρια για κατι που συμβαινει μια φορα καθε 5-10 χρονια. Επισης σε πολλες απο αυτες τις χωρες, οι πολιτες αγνουν τις προβλεψεις με αποτελεσμα πολλοι να παγιδευονται απο το χιονι χωρις να εχουν προμηθειες στο αυτοκινητο.
Απο μια αλλη αναρτηση στο FB απο την Μαρια Π, μια καλη ειδηση για ενα καβαλιωτικο μετερεωλογικο κομβο που δινει τοπικες καιρικες προβλεψεις με μεγαλη ακριβεια.
Τα συγχαρητηρια λοιπον στο Γιαννη Ζαχαρη και την ομαδα του meteokav.gr
blog comments powered by Disqus