
Στο διπλανό δωμάτιο ο Μάκης εμβαθύνει στον Αλτουσέρ.

A Class of 1977 reunion inspired blog. Kavala, Greece and beyond
να κάνουν το γύρο του κόσμου (από εδώ: http://www.tripadvisor.co.uk/Galaxy_Hotel-Kavala )
Πατήστε το link, αξίζει τον κόπο για να δείτε πώς πραγματικά μας βλέπουν οι επισκέπτες της πόλης μας, είναι πολύ διαφορετικό απο το πώς θέλουμε εμείς να βλέπουμε τους εαυτούς μας.......... 86% αρνητικά σχόλια παρακαλώ........... Περιγραφές όπως: ντροπή για το επάγγελμα των ξενοδοχείων, βρωμερό ερειπωμένο κτίριο, βρώμικα κλινοσκεπάσματα, χαλιά, τουαλέτες, επικίνδυνα μπαλκόνια, σπασμένα κρεβάτια, αηδιαστική μυρωδιά στα δωμάτια, σίγουρα αποτελούν μεγάλο δέλεαρ για τους τουρίστες.............
Και αφού λοιπόν κάνεις σοβαρά βήματα στο να διορθώσεις όλα αυτά τα κακώς κείμενα, τότε απευθύνεσαι σε σοβαρούς ανθρώπους για την προώθηση του "πακέτου" που προσφέρεις, δεν το αφήνεις σε τυχάρπαστους λιγούρηδες, που την συμμετοχή τους στις αποστολές που περιφέρονται τις ανά τον κόσμο τουριστικές εκθέσεις την βλέπουν σαν ευκαιρία για τσάμπα διακοπές & επιβράβευση της κομματικής τους προσφοράς.
Με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θέλουμε τουρισμό, μαλάκες ψάχνουμε, που θα τους τα αρπάξουμε (για μια, όμως, φορά μόνο).
![]() |
Croatia Montenegro 2010 |
Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,
Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε πρόταση των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας για ανακήρυξη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λιβύης Μουαμάρ Αλ Καντάφι, προσωπικότητας φιλικά προσκείμενης στην Ελλάδα, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας.
Η πρόταση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για μετατροπή της Μεσσηνίας σε Νότια Πύλη της Ελλάδας στη Μεσόγειο, μέσω της θαλάσσιας σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη και τον λιμένα της Darnah της Λιβύης, στην επιτυχία της οποίας η εν λόγω προσωπικότητα μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη υπογραφή ‘Μνημονίου’ της Λιβύης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία υπαγορεύθηκε από την ανάγκη εξωστρέφειας, μοναδικής διεξόδου από την κρίση που μαστίζει την οικονομία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας δραστηριοποιούνται εδώ και τρία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν ήδη γίνει επαφές με τα Επιμελητήρια και φορείς της Λιβύης με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα και έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη από Πανεπιστημιακή Ομάδα Μελετητών του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού και του Πανεπιστημίου Αιγαίου –τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών- οι οποίες τεκμηριώνουν επιστημονικά τη σημασία και τη βιωσιμότητα της διασύνδεσης της Καλαμάτας με την Τέρνα της Λιβύης και Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.
Η προτεινόμενη διάκριση θα συμβάλλει στην ευόδωση του παραπάνω στόχου με προφανή οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και θα ανοίξει νέες προοπτικές συνεργασίας ή και υποστήριξης πολυάριθμων φορέων των εμπλεκόμενων περιοχών συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής «εξωστρέφειας» της Λιβύης και της αναζήτησης ενός ποιοτικού μοντέλου ανάπτυξης που επιχειρείται στη χώρα (Πράσινη Ανάπτυξη), η Αυτού Εξοχότης κ. Μ. Αλ Καντάφι είναι θετικά διακείμενος σε μια πολυεπίπεδη συνεργασία με τη γειτονική Πελοπόννησο σε τουριστικό, εμπορικό αλλά και επιστημονικό επίπεδο δεδομένου ότι η επίτευξη του παραπάνω στόχου προϋποθέτει την καταρχήν κατάκτηση της γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας και της έρευνας.
Με τη βεβαιότητα ότι το αίτημα αυτό, το οποίο αποτελεί αίτημα και των λοιπών Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής γενικότερα, θα τύχει θετικής αντιμετώπισης από μέρους σας, σας διαβιβάζουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας.
Γιώργος Καραμπάτος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας | | Ιωάννης Μπουντρουκάς Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας |
| Ρε παιδιά, αυτός κομματάκι δικτάτωρ δεν είναι ή μου φαίνεται; ή είναι απο τους "καλούς" ; Πολύ θα ήθελα πάντως να παρακολουθούσα μία διάλεξή του, περί ανθρωπιστικών και άλλων συναφών......... επιστημών. Απο ΕΔΩ |
Μιχάλη, σ' ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις που μας αφήνεις.
Καλό ταξίδι φίλε.
...στη μεγάλη μέρα και στη νύχτα τη μικρή
Του καραβιού που πλανιέται το άστρο
η αξία του είναι άγνωστη, αν και το ύψος του μπορεί να υπολογιστεί...
(σονέτο 116)
Αρκετά χρόνια μετά κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να είσαι στην κορυφή ενός βουνού για να δεις αστέρια. Κι από τον πάτο ενός πηγαδιού μπορείς να δεις αστέρια ακόμη και τη μέρα. Και μάλιστα να σου...
Τα χρόνια θα μας λιώσουν...