Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Χωρίς λόγια...........


Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αμμολοφοι

Υπαρχουν πολλες αναρτησεις και ψηφισματα για ενα νομοσχεδιο σχετικα με παραλιες. Δεν το εχω διαβασει και επομενως δεν ξερω τις λεπτομερειες. Αναμεσα στις παραλιες προς πωληση/εκμεταλευση ειναι και οι Αμμολοφοι.
Ειδικα αυτη η παραλια με εκανε να αναρωτηθω αν μιλαμε για την ιδια παραλια που ηξερα απο τα παιδικα χρονια. Γιατι η παραλια που λεγεται αμμολοφοι σημερα ειναι σκεπασμενη απο ομπρελες, καρεκλες, μπαρ καθε 50 μετρα που παιζουν δυνατη μουσικη και οταν εισαι στην παραλια ακους μπουζουροκντανσ μουσικο μιγμα. Αυτο δεν ειναι ξεπουλημα? Δηλαδη ποσο χειροτερη θα γινει η παραλια? Θα μου πειτε εδω ειναι Ελλαδα οπου το χειροτερο ειναι παντα δυνατο.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Εκλογες παντου

Οι βρετανικες και ελληνικες εκλογες δεν συμπιπτουν, αλλα λογω ευρωεκλογων αυτη την φορα τα πραγματα ειναι διαφορετικα.
Εκλογες στην Βρετανια γινονται παντοτε Πεμπτη (δεν ειμαι σιγουρος γιατι, μια και σχεδον παντου γινονται Κυριακη).
Οπως και στην Ελλαδα, εχουμε τοπικες και ευρωπαικες εκλογες.
Αν και εχω μικρη εμπειρια ψηφου στην Ελλαδα (μια φορα μονο ψηφισα οταν ημουν στρατιωτης και φυλαγαμε ενα τμημα στο Κωλονακι - ωραιο σαββατοκυριοκο σε ανοιξιατικη Αθηνα) υπαρχουν μερικες σημαντικες διαφορες. Δεν υπαρχουν εκλογικα βιβλιαρια, ερχεται ενα χαρτι στο σπιτι, το οποιο δεν ειναι υποχρεωτικο να εχεις μαζι σου. Το εκλογικο τμημα - σε σχολειο κοντα στο σπιτι μου - μοιαζει με τα ελληνικα αλλα δεν υπαρχει αστυνομια 'η' στρατος. Υπαρχουν 5-6 υπαλληλοι που αν δεν εχεις το εκλογικο χαρτι σε ρωτουν το ονομα, διευθυνση και σε τσεκαρουν με τον εκλογικο καταλογο.
Για τις τοπικες εκλογες, δεν υπαρχουν παραταξεις. Υπαρχουν υποψηφιοι κομματων και ανεξαρτητοι. Ψηφιζεις τον υποψηφιο και οχι το κομμα που σημαινει οτι μπορεις να ψηφισεις πχ ενας συντηρητικο, ενα εργατικο και ενα ανεξαρτητο. Επισης οι υποψηφιοι ειναι για την περιοχη σου (πχ στην Καβαλα θα υπηρχαν υποψηφιοι για τον Αγ Παυλο) και ευνοει μια πιο προσωπικη σχεση με τον υποψηφιο.
Ο δημαρχος του προαστιου εκλεγεται απο τους συμβουλους και ειναι ενα καθαρο διακοσμητικο προσωπο. Το Λονδινο ομως εχει δημαρχο που εκλεγεται σε διαφορετικες εκλογες.
Τα ψηφοδελτια των ευρωεκλογων θα μετρηθουν την Κυριακη ωστε να ειναι ταυτοχρονα με την υπολοιπη Ευρωπη.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εντυπωσεις

Στην συζητηση (debate στα ελληνικα) που εγινε απο την γιουροβιζιον με του υποψηφιους προεδρους, ειδα και ακουσα για πρωτη φορα τον Αλεξη Τσιπρα (και ολους τους αλλους επισης)
Διαβασα σχολια για τον Τσιπρα σε ελληνικους ιστιοτοπους και δεν θα ειναι εκπληξη για κανενα οτι ειναι αναλογα με την πολιτικη τοποθετηση του σχολιαστη.
Η εντυπωση μου ηταν οτι ο Τσιπρας 'μιλουσε' στους ελληνες ψηφοφορους και οχι στους ευρωπαιους. Ισως επειδη οι ευρωεκλογες στην Ελλαδα εχουν μεγαλυτερη σημασια απο οτι σε αλλες χωρες μια και θεωρουνται σαν δημοψηφισμα για την παρουσα κυβερνητικη συμμαχια (πχ στη Βρετανια το UKIP που δεν εχει ουτε ενα βουλευτη θα ειναι πρωτο 'η' δευτερο κομμα στις ευρωεκλογες αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα οταν ερθει η ωρα των βουλευτικων εκλογων)
Μερικα αρνητικα σχολια για τον Τσιπρα ηταν γελοια - δεν φορουσε γραβατα, δεν μιλουσε Αγγλικα κτλ
Σημασια ειχε το τι ελεγε και σε απλη και λα'ι'κη μεταφραση αυτα που ελεγε ο Τσιπρας ηταν - ξεγραψτε τα δανεικα, δανειστε μας περισσοτερα και θα φερουμε την αναπτυξη.Νομιζω οτι οι αλλοι υποψηφιοι (με εξαιρεση την πρασινη που επισης μιλουσε περι ανεμων και υδατων) αναφερθηκαν στην αναγκη δημοσιονομικης πειθαρχιας και οτι τα λεφτα για την αναπτυξη πρεπει να βρεθουν απο καπου και οχι μονο απο δανεισμο.
Ειχα γραψει πριν 2-3 χρονια οτι το ΣΥΡΙΖΑ μου θυμιζε το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλαω σε ιδεολογια αλλα σε πολιτικη. Το ΠΑΣΟΚ ελεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο αλλα αυτο ξεχασθηκε με το που εγινε κυβερνηση.
Ειναι απολυτα εφικτο οτι το ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθει στην κυβερνηση. Προβλεπω οτι οπως και το ΠΑΣΟΚ εκανε το 1981, θα ακολουθησει μια πολυ διαφορετικη πολιτικη απο αυτα που λεει τωρα.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ιστορίες της πόλης/ Η Τέχνη στις γειτονιές


Το έργο που συντελεί στην αναβάθμιση της υπερκορεσμένης γειτονιάς μας, της αισθητικής μας και του 3ου Γυμνασίου.
Μαρία Π.

Ο Ταμήλος, οι μνηστήρες και η Κλεοπάτρα

....και μετά ήρθαν ο Αστερίξ και ο Οβελίξ και έδωσαν το μαγικό φίλτρο στον Οδυσσέα και τους καθάρισε όλους...........



Και αυτό το άτομο κάποιοι το ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί.................  Όπως λέει και ο Όργουελ:


...........και ηλίθιους να προσθέσω.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ρουσφετιών συνέχεια;

Μια ακόμα αναφορά σε παράξενα πράγματα στο Δήμο ΚΑΒΑΛΑΣ  
Δημοτικό συμβούλιο  παίρνει αποφάσεις που σύμφωνα με το άρθρο δεν πρέπει να παίρνονται λιγότερο από 30 μέρες πριν τις εκλογές 
Πηγή http://tvxs.gr/news/ellada/kabala-epeigoysa-anagki-gia-roysfeti

Το διακύβευμα των εκλογών...........


Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Προεκλογικες κοντρες

Διαβαζω οτι ενας απο του υποψηφιους δημαρχους (Μ. Παπαδοπουλος) αναφερθηκε σε προεκλογικα ρουσφετια με προσληψεις στη ΔΕΥΑΚ, Αυτο που λεει ειναι αρκετα συγκεκριμενο οποτε το οτι αν ειναι αληθινο 'η' οχι θα πρεπει να ειναι ευκολο να ελεγχθει.
Η απαντηση του προεδρου της ΔΕΥΑΚ τα λεει ολα.
«Με αφορμή δελτίο Τύπου υποψηφίου δημάρχου, όπου γίνεται αναφορά στην υπηρεσιακή λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεση κάθε υποψηφίου για να του παράσχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση για την επιχείρηση. 

Διοίκηση και εργαζόμενοι, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, στηριζόμενοι πάντα και μόνο στη νομιμότητα. 

Είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το χρόνο, εξασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα του νερού και την εύρυθμη λειτουργία των δικτύων, προστατεύοντας τους πολίτες και το περιβάλλον». 

Αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Πηγη εδω

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιά 2 - 38 χρόνια από την δολοφονία Του Αλέκου Παναγούλη

«Μην περπατάς πίσω μου, δεν μπορώ να σε οδηγήσω, μην περπατάς μπροστά μου, δεν μπορώ να σε ακολουθήσω, περπάτα πλάι μου και γίνε φίλος μου»
Πρωτομαγιά του 1976. Το αγαπημένο του Fiat Mirafiori, δώρο της συντρόφου του Οριάνας Φαλάτσι, ξεφεύγει από την  πορεία του και καταλήγει σε ένα υπόγειο κατάστημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η τροχαία εκδίδει  ανακοινωθέν όπου αναφέρεται σε τροχαίο. Η Φαλάτσι, όταν την ρωτούν, απαντά: «Ποιος είπε ότι ήταν ατύχημα;».


Πρωτομαγιά 1 - 70 χρόνια από την εκτέλεση των «200» στην Καισαριανή.

Αθήνα 

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πιο αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά που γνώρισε η Ελλάδα. Στην κατεχόμενη Αθήνα, 200 κομμουνιστές αιχμάλωτοι, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, εκτελέστηκαν στην Καισαριανή από τους ναζί ως αντίποινα για το...
θάνατο ενός γερμανού στρατηγού και τριών συνοδών του αξιωματικών στους Μολάους της Λακωνίας, στις 27 Απριλίου του 1944. Στην πλειοψηφία τους -περίπου170- ήταν πρώην κρατούμενοι επί δικτατορίας Μεταξά στην Ακροναυπλία που οι αρχές τους παρέδωσαν με πρωτόκολλο παράδσης στους Iταλούς κατακτητές μετά την πτώση του μετώπου. Mετά την συνθηκολόγηση των Ιταλών, το Σεπτέμβριο του 1943, οι Γερμανοί τους μετέφεραν στο Xαϊδάρι. Oι υπόλοιποι ήταν εξόριστοι από την Aνάφη. H διαταγή για τις εκτελέσεις δημοσιεύτηκε στον κατοχικό Τύπο στις 30 Απριλίου του 1944: «Την 27ην Απριλίου 1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι παρά τους Μολάους κατόπιν μιας εξ ενέδρας επιθέσεως εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν Στρατηγόν και τρεις συνοδούς του. Πολλοί Γερμανοί στρατιώται ετραυματίστησαν. Ως αντίποινα διατάχτηκε: 1. Ο τυφεκισμός 200 κομμουνιστών την 1.5.1944. 2. Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάοι προς Σπάρτην έξωθεν των χωρίων. Υπό την εντύπωσιν κακουργήματος τούτου Έλληνες εθελονταί εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς. Ο Στρατιωτικός Διοικητής Ελλάδος». Το πρωί της 1ης Μαΐου στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, μετά το προσκλητήριο άρχισε η εκφώνηση του καταλόγου των μελλοθανάτων που συντάχτηκε στο ειδικό γραφείο της οδού Μέρλιν όπου συστεγάζονταν τα Ες-Ες με την Ειδική Ασφάλεια. Δέκα φορτηγά χρειάστηκαν για να μεταφέρουν τους «200» από το Χαϊδάρι, όπου κρατούνταν, στην Καισαριανή. Και ο δρόμος γέμισε σημειώματα, στη μάνα, στον πατέρα, στα αδέλφια, στους αγαπημένους, στους συναγωνιστές, παρακαταθήκη για αυτούς που έμεναν πίσω να συνεχίσουν την πάλη για την ελευθερία. «Καλύτερα να πεθάνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζει σκλάβος» έγραψε στην πορεία του προς το θάνατο ο Νίκος Μαριακάκης, γεωπόνος από τα Χανιά. Αξέχαστο το «όχι» του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στην προσφορά των ναζί να του χαρίσουν τη ζωή, επειδή γνώριζε πέντε γλώσσες και τους ήταν χρήσιμος ως διερμηνέας. Είπε ότι θα δεχόταν να ζήσει μόνο εάν δεν πήγαινε άλλος στο εκτελεστικό απόσπασμα στη θέση του. «Όταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά, δεν πεθαίνει ποτές» έγραψε ο Μήτσος Ρεμπούτσικας. Ανά είκοσι άτομα γινόταν οι εκτελέσεις και όσοι έζησαν από κοντά εκείνες τις στιγμές θυμούνται ότι το χώμα δεν προλάβαινε να ρουφήξει το αίμα. Πλήθος κόσμου έτρεξε να δει εάν βρισκόταν κάποιος δικός τους στα φορτηγά που επέστρεφαν γεμάτα πτώματα. Την ημέρα εκείνη γράφτηκε μία από τις πλέον αιματοβαμμένες σελίδες της αντίστασης κατά του κατακτητή στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.