Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πέμπτη βράδυ

Παρά τις αρκετές (και αδικαιολόγητες) απουσίες η παρέα χθες βράδυ εξήλθε.
Αποφύγαμε επιμελώς να συζητήσουμε για οτιδήποτε είχε σχέση με την οδυνηρή καθημερινότητα που ο καθένας βιώνει. Ο Νίκος Μισ. μας είπε για ένα πρόσφατο ταξίδι του στη Σκύρο και για τα καταπληκτικά παϊδάκια που έφαγε εκεί,ο Παναγιώτης για ένα ταξιδάκι με μηχανές στο Τρίκερι και γενικά το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ανάλαφρο. Προς το τέλος η κουβέντα περιστράφηκε (ως συνήθως) στο μαθητικό παρελθόν μας.
Ο Παναγιώτης μας θύμησε τις μεταμεσονύχτιες - παράνομες-εξόδους του με το Χάρη και τον Απόστολο που ''έκλεβαν'' τα αυτοκίνητα των γονιών τους και έκαναν βόλτες. Από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και όσο πιο αθόρυβα μπορούσε, δραπεύτευε από το διαμέρισμά τους (4ο όροφος) με κίνδυνο να γκρεμοτσακιστεί, για να οδηγήσει το αυτοκίνητο του πατέρα του που κοιμόταν αμέριμνος. Και ο οποίος το μόνο που διαπίστωνε τις επόμενες μέρες ήταν ότι έχει αυξηθεί η κατανάλωση του καυσίμου...
Δεν νομίζω σήμερα κάποιο από τα παιδιά μας να κάνει κάτι τέτοιο. Το πολύ-πολύ να ξενυχτάνε στο face book ή στο διαδίκτυο.
Υ.Γ. Οφείλουμε πάντα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναγιώτη που κάθε Πέμπτη μας ενεργοποιεί και μας οργανώνει. Κι όσο για τους απόντες, να τους υπενθυμίσω ότι σε πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία διαπιστώθηκε ότι η συναναστροφή με φίλους βελτιώνει έντονα το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν ξέρω πόσο αληθεύει κάτι τέτοιο αλλά μετά από μία πολύ έντονη εβδομάδα ήταν μια βραδυά χαλάρωσης και ξενοιασιάς.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Το (Πάρα Πολύ) Καλό να Λέγεται

Άνοιξε και πάλι για τον χειμώνα το μοναδικό εστιατόριο γκουρμέ της πόλης, "Το ΜΠΑΧΑΡΙ".
Καταπληκτικός χώρος, ψαγμένες γεύσεις, πρωτότυποι συνδυασμοί, καλοστημένα πιάτα, ολόφρεσκα υλικά, άψογο σέρβις.
Ευχάριστη έκπληξη οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, όχι υψηλότερες από τις ταβέρνες της σειράς.
Εμφιαλωμένα κρασιά από 13 - 24€, με την πλειονότητα στα 16€, διαθέσιμα και σε ποτήρι από 4-6€.
Εμείς, θέλοντας να συνοδεύσουμε με κάτι ελαφρύ ένα κρασί, παραγγείλαμε δυο πράσινες σαλάτες, μια με βάση το μαρούλι και μια με βάση τη ρόκα, ολόφρεσκες και χορταστικές, ένα διαφορετικό και κρεατένιο χάμπουργκερ και ένα μπουκάλι Χ#Γεωργίου Sauvignon blanc και τελειώσαμε με ένα σουφλέ μαύρης σοκολάτας με παγωτό φουντούκι, καραμελωμένο μπισκότο και κομμάτια φρέσκων φρούτων. Όλα αυτά κόστισαν 40€.
Μην περιμένετε να φάτε μπριζόλες, παϊδάκια και πανσέτες στα κάρβουνα. Γι αυτά υπάρχουν άλλα μαγαζιά εκεί κοντά. Είπαμε ότι το εστιατόριο προσφέρει διαφορετικές γεύσεις.
Τα συγχαρητήρια στον εμπνευστή, ιδιοκτήτη και σεφ Αλέξανδρο Πούλο.
Απλά Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ!!!

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Xωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ...

Ούτε μιά φωνή διαμαρτυρίας;
Ούτε μία αντίδραση;
Ούτε μία λέξη να γραφτεί από κάποιον;
''Μήπως δεν άκουσαν ποτέ κρότον κτιστών
ή ήχον;''
Μόνο απάθεια και σιωπή.
Όμως ποιός να μιλήσει;
Ο εργολάβος που είναι κάτοικος της περιοχής;
Οι γονείς των παιδιών που αγόρασαν διαμερίσματα στις επταόροφες οικοδομές που κτίσθηκαν στη θέση των προσφυγικών;
Και που βλέπουν με απέχθεια τα λίγα που απέμειναν, αγνοώντας ότι όταν σε λίγο καιρό κτισθούν κι αυτά θα πάψουν να βλέπουν θάλασσα και ουρανό;
Στο κάτω-κάτω το σχολείο εκσυγχρονίζεται και αποκτά κλειστό γυμναστήριο...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη φθινοπωρινή έξοδος



Μεγάλες αποφάσεις πάρθηκαν στην πρώτη φθινοπωρινή μας έξοδο.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Το ... Θαύμα του Μυρτοφύτου ή Η Ελληνική Ύπαιθρος Ξαναζωντανεύει...

Το γεγονός: Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των εξόδων στο Δημόσιο, αποφάσισε να κλείσουν όσα σχολεία σε χωριά ήταν λιγότερο από τριθέσια, με παράλληλη μεταφορά των μαθητών στο πλησιέστερο σχολείο. Το μέτρο, αν και επικρίθηκε ότι δεν θα απέφερε τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα, αν συνυπολογίζονταν τα εξοδα μεταφοράς κλπ, έγινε νόμος του Κράτους. Έτσι, πολλά σχολεία με λίγους μαθητές οδηγήθηκαν στο κλείσιμο. Ανάμεσα σ΄ αυτά και το Δημοτικό Σχολείο Μυρτοφύτου Καβάλας, που πέρσι είχε 24 μαθητές και λειτουργούσε ως διθέσιο. Αυτό δεν έρεσε καθόλου στους γονείς, που ξεσηκώθηκαν για να μην κλείσει το σχολείο τους.
Και ... το Θαύμα: Φέτος γράφτηκαν στο σχολείο 33 μαθητές!!! Υπήρξε, δηλαδή, αύξηση του αριθμού των μαθητών κατά 37,5%!!! Έτσι, το σχολείο απέκτησε τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών ώστε να λειτουργήσει ως τριθέσιο!!!
Τι συνέβη;
Ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχουν δουλειές στις πόλεις και επέστρεψε στα χωριά του;
Ζούμε μια αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου με τον κόσμο να ξαναγυρίζει στα χωράφια του;
Μήπως για κάποιο τυχαίο λόγο είχαν γεννηθεί σε συγκεκριμένη χρονιά πολλά παιδιά στο συγκεκριμένο χωριό και ήρθε η ώρα να πάνε στο σχολείο;
Έγινε κάποιο θαύμα;
Τίποτε απ΄όλα αυτά.
Η εξήγηση είναι πολύ απλή:
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, μαζεύονται στο χωριό πολλοί εποχικοί εργάτες με τις οικογένειές τους για το μάζεμα των σταφυλιών. Οι εργάτες αυτοί είναι κυρίως Βούλγαροι από την φτωχή Ν. Βουλγαρία και Ρομά από γειτονικό Νομό. Όλοι αυτοί έρχονται για ένα-δυο μήνες και μετά επιστρέφουν στα χωριά τους. Φέτος, λοιπόν, οι ντόπιοι τους προέτρεψαν να γράψουν τα παιδιά τους στο συγκεκρινένο σχολείο - κι ας φύγουν σ΄ένα μήνα!
Εεε! Είμαστε απίστευτοι! Δεν πιανόμαστε από πουθενά!!!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Διαφήμιση του κυβερνητικού έργου

Ετοιμάζεται πυρετωδώς η διαφήμιση του κυβερνητικού έργου. Θα ακολουθεί τα χνάρια της πολύ πετυχημένης διαφήμισης της COSMOTE.

http://www.youtube.com/watch?v=iVSioWxnV2k&feature=player_embedded


απλά οι γαλλικές λέξεις θα αντικατασταθούν απο τις παρακάτω:

Μαντμαζέλ, κοινοβουλευτισιόν χοντροκλεψιόν γκαραντί, απατεών αλέ ρετούρ και μίζα ντούμπλε φας.
Γκραν σουξέ, κι από μανζέ γκουρμέ... εξοπλισμέ, ζιμενσέ, χρηματιστίκ, βατοπεδουάρ, ολυμπιάντ, ασφαλιστίκ κασέ και ζενερέλ φαταούλ αχορταγιέζ!!!
Εμείς, ψηφοφορέλ γκραν μαλακιστίκ ξεφτίλ!
Τώρα, μέσα στο μαιζόν εγκλειστίκ, τρε μπατίρ, καταστασιόν απελπιστίκ, πολύ κοντά σε πεζοδρομουάρ βιζιτέ!!!
Σακ βουαγιάζ

Αγνή βλακεία ή μήπως..............;

Η Αννούλα (Διαμαντοπούλου) ξαναχτυπά:

Ας καμαρώσουμε όλοι τα greeklish στα ονόματα των υποφακέλλων στα DVD που μοίρασαν στα σχολεία. Ιδιαίτερα σημαδιακό το Nea_Ellhnikh_Glwssa.



από εδώ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/greeklish-dvd.html

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρις Ιντερνετ

Για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια αποφασισα να εχω αποσυνδεδεμενες διακοπες. Αποενεργοποιησα το Ιντερνετ στο τηλεφωνο, δεν διαβασα εφημεριδες, δεν ειδα τηλεοραση και γενικα περασα διακοπες σαν να ηταν 25 χρονια πριν.
Μερικες φορες η συνηθεια το να ειμαστε συνδεδεμενοι ολη την ωρα, σε κανει το να εισαι στη δουλεια συνεχεια. Αν δεις ενα εμαιλ που σε αφορα, ο πειρασμος να απαντησεις ειναι μεγαλος. Αν απαντησεις, οι αλλοι θεωρουν οτι ειναι ενταξει να επικοινωνησουν μαζι σου και ξαφνικα βρισκεις το εαυτο σου να δουλευει.
Μερικοι πιστευουν οτι η εταιρεια τους δεν μπορει να κανει με την απουσια τους αλλα νομιζω οτι κανεις δεν ειναι αναντικαστατος και οτι τελικα αν κατι πρεπει να γινει καποιος αλλος θα το κανει.
Το καλοκαιρι ομως τελειωσε και ο μακρυς χειμωνα ειναι μπροστα μας. Ειναι επισημως φθινοπωρο ωστε να αλλαξω την εποχικη φωτογραφια?

Πόσοι;

Όσοι ...
... δεν χρησιμοποίησαν ποτέ πλάγια μέσα για επίτευξη στόχων τους
... δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ μείωση της τιμής προϊόντος που αγόρασαν με αντάλλαγμα την μη έκδοση απόδειξης
... δεν απέφυγαν ποτέ την έκδοση νόμιμης απόδειξης για πώληση προϊόντος
... δεν απασχόλησαν ποτέ ελεύθερο επαγγελματία στο σπίτι τους χωρίς να πάρουν απόδειξη για τις υπηρεσίες, που τους προσφέρθηκαν
... δεν προσέφεραν ποτέ υπηρεσίες χωρίς να εκδόσουν νόμιμη απόδειξη για όλη την αμοιβή τους
... δεν εξαπάτησαν ποτέ το κράτος υποβάλλοντας αναληθή φορολογική δήλωση εισοδήματος
... δεν δωροδόκησαν ποτέ ή με άλλον τρόπο επηρέασαν δημόσιο υπάλληλο για να πετύχουν ή να αποφύγουν κάτι
... δεν δωροδοκήθηκαν ποτέ για να κάνουν τα "στραβά μάτια" στην εφαρμογή κάποιου νόμου
... δεν αυθαιρέτησαν ποτέ στην κατασκευή οικήματος ή μερών αυτού
... δεν έβλαψαν ποτέ με τις ενέργειές τους ή την συμπεριφορά τους το κοινωνικό σύνολο
... γενικότερα δεν καταστρατήγησαν ποτέ και με οποιοδήποτε τρόπο τους νόμους του κράτους,
αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να κριτικάρουν το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα και να καταφέρονται εναντίον του.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ είμαστε συνυπεύθυνοι, ο καθένας κατά το μέτρο του, αλλά πάντως συνυπεύθυνοι για τον σημερινό οικονομικό αλλά πρωτίστως ηθικό ξεπεσμό της Ελλάδας, της πατρίδας μας.
ΟΛΟΙ είμαστε συνυπεύθυνοι που η Ελλάδα σήμερα λοιδωρείται από όλη την υφήλιο.
ΟΛΟΙ είμαστε συνυπεύθυνοι που επιτρέψαμε σε κάποιους διεθνείς καιροσκόπους να στοχοποιήσουν την πατρίδα μας και να την οδηγούν στη καταστροφή.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Για ποιόν χτυπά η καμπάνα;

Τα σχολεία ξανάρχισαν αλλά το Υπουργείο Παιδείας έδωσε για άλλη μιά φορά ρεσιτάλ οργάνωσης. Στην 6η Δημοτικού μοίρασαν μόλις δύο βιβλία.
Εκτός απο το κλασσικό πια "συνελήφθη μαθητής έξω απο σχολείο με μικροποσότητα βιβλίων...........", ακούστε και την φάρσα της Ελληνοφρένειας στο Υ.Π.

http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=567#.Tm89n54LN4s.facebook

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το κουδούνι ξαναχτυπά

Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα για 1.300.000 μαθητές και 180.000 εκπαιδευτικούς. Μετά τον αγιασμό τα παιδιά δεν πήραν τα βιβλία που προβλέπονται γιατί δεν έχουν ακόμη τυπωθεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ η κατάσταση αυτή θυμίζει το 1946, μια χρονιά πολύ δύσκολη. Η χώρα μόλις είχε βγει από το πόλεμο και τα σχολεία άρχισαν μέσα στο χειμώνα και βιβλία -εύλογα βέβαια- δεν είχαν ακόμη προλάβει να τυπωθούν.
Το υπουργείο Παιδείας πάντως από καιρό ήξερε ότι το Σεπτέμβρη θα έλειπαν τα βιβλία. Αναρωτιέμαι γιατί δεν είπαν στους μαθητές να τα επιστρέψουν με το τέλος της σχολικής χρονιάς παρά τους πρότειναν να τα πάνε στην ανακύκλωση;
( Η φωτογραφία είναι του Καβαλιώτη φωτογράφου Δ. Χαρισιάδη (1911-1993). Με ένα αξεπέραστο τρόπο καταφέρνει και αποτυπώνει στο πεντακάθαρο βλέμμα του παιδιού όλη τη σοβαρότητα αλλά και την αθωότητα της εποχής του. Στο χέρι του κρατάει το αναγνωστικό ''τα καλά παιδιά'' που εκδόθηκε το 1949. Παρόλη τη φτώχεια του, ίχνος στενοχώριας δεν διακρίνεται στο πρόσωπό του!)

Αποφράδα Ημέρα

11 Σεπτεμβρίου 1973: Επίθεση στο προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγκο της Χιλής, εκτέλεση του Προέδρου Αλλιέντε, ανάληψη της εξουσίας από την χούντα του Πινοσέτ.
11 Σεπτεμβρίου 2001: Επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στο Μανχάτταν της Ν. Υόρκης, χιλιάδες νεκροί, αλλαγή όλου του παγκόσμιου σκηνικού.
11 Σεπτεμβρίου 2011: Επίθεση στις οικοδομές από την ελληνική κυβέρνηση.

Άσχετο, αλλά για να μην ξεχνάμε: Σαν σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 1980, ανάληψη της εξουσίας από την χούντα του Εβρέν στη γειτονική μας Τουρκία.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ελισαβετ Ισαβελλα Παπαζογλου 1959-2011

Η Ελισαβετ Παπαζογλου, που οι περισσοτεροι ξεραμε σαν Ισαβελλα, πεθανε προσφατα στην Αμερικη οπου ηταν Associate Professor in Biomedical Engineering στο Πανεπιστημιο Drexel.
H Ισαβελλα γενηθηκε στην Καβαλα, πηγε στο 12ο Δημοτικο και μετα στο (Α') Θηλεων. Σπουδασε Χημικος Μηχανικος στο Αριστοτελειο και μετα εφυγε για την Αμερικη.
Εκανε Μαστερ στο Πανεπιστημιο του Delaware και διδακτορικο (Macromolecural Science and Polymer engineering) στο Case Western Reserve University οπου επισης εκανε μετα-διδακτορικες σπουδες.
Δουλεψε σε διαφορες εταιρειες και πηγε στο Drexel σαν Research Associate Professor το 2003.
Δεν θα εναι εκπληξη για οσους την ηξεραν οτι κερδισε διαφορα βραβεια στον βιομηχανικο και πανεπιστημιακο χωρο.
Στην ανακοιωνση απο το Drexel υπαρχουν περισσοτερες πληροφοριες για τον ερευνητικο της τομεα και την οντως πρωτοποριακη δουλεια που εκανε.
Την Ισαβελλα την γνωρισα στη 5η Γυμνασιου οταν αρχισαμε να κανουμε φροντιστηριο για της εισαγωγικες. Ηταν φανερο απο την πρωτη στιγμη οτι ηταν ενα ατομο παρα πολυ εξυπνο. Παντα μου εκανε εντυπωση η μεγαλη της δυνατοτητα να κανει πολλα πραγματα ταυτοχρονα. Ειχε μια μοναδικη ικανοτητα απορροφησης γνωσεων αλλα κυριοτερα ειχε μια διψα για γνωση. Η Ισαβελλα δεν ηταν ενα ατομο που δεν ηταν απλα μια πολυ καλη μαθητρια, αλλα ειχε πολλα ενδιαφεροντα και γνωσεις για αλλα μη σχολικα θεματα και οποια συζητηση μαζι της ηταν παντοτε ενδιαφερουσα.
Πρεπει να ειδα την Ισαβελλα στη Θεσσαλονικη, λιγο πριν τελειωσω. Δυστηχως οι διακοπες μας στην Ελλαδα δεν συνεπεσαν αλλα μαθαινα τα νεα της απο την Ντινα Πασ. που ηταν και συγκατοικος της στη Θεσσαλονικη.
Η Ισαβελλα ηταν παντρεμενη με τον Κωστα Παπαθωμα και ειχε 2 κορες, την Δαφνη και την Πελαγια.
Η Ισαβελλα ηταν ενας κορυφαιος επιστημονας και ακαδημαίκος και αυτο φαινεται απο την εκτιμηση που την ειχαν οι συναδελφοι και φοιτητες της στο Drexel και απο οπου περασε.
H ανακοινωση του πανεπιστημιου για την Ισαβελλα In Fond Memory of Elisabeth Papazoglou
Σχολια απο ανθρωπους που την ηξεραν και δουλεψαν μαζι της Elisabeth Papazoglou Memorial


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ευσήμων Συνέχεια...

Μετά το περσινό εγκωμιαστικό, σε βαθμό υπερβολής, άρθρο/αναφορά του Θόδωρου Θεοδωρίδη στην "ΠΡΩΪΝΗ" για το blog μας, έρχεται σήμερα στην "ΕΒΔΟΜΗ" ένα ακόμη λίαν εγκωμιαστικό άρθρο που απονέμει ... τα εύσημα στο blogάκι μας, αναβαθμίζοντάς το μάλιστα σε ιστοσελίδα.
Η συντάκτρια Σ.Α-Ζ εκπονεί ολόκληρη μελέτη της θεματολογίας του blog εκφράζοντας, σύμφωνα με τα γραφόμενά της, τη ζήλεια της και τον θαυμασμό της για το δέσιμο μεταξύ μας που παρουσιάζεται μέσα από τις αναρτήσεις μας, αλλά και για τα θέματα που καταπιανόμαστε.
Ευχαριστούμε πολύ, Σαπφώ!!!

Υ.Γ.: Ενδοblogικές ευχαριστίες στον Γιώργο Μ., που με την εμμονή και επιμονή του στη δημοσίευση εικόνων του παρελθόντος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΟΝΔΙΝΟ: 3+1 Μύθοι και Μια Πραγματικότητα

Για πρώτη φορά στο Λονδίνο, στη ζωή μου, το προηγούμενο δεκαήμερο.
Αδύνατον να καταγράψω όλες τις εντυπώσεις μου. Θα περιοριστώ σε πέντε διαπιστώσεις:
1ος μύθος: Το Λονδίνο είναι μια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.
Κυκλοφορώντας επί δέκα μέρες στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, αποκόμισα την εντύπωση ότι βρίσκομαι σε ασιατική μεγαλούπολη. Τουλάχιστον οι μισοί ανήκαν στην κινεζική φυλή και από τους υπόλοιπους, οι μισοί είχαν ινδο-πακιστανο-αφγανική προέλευση.
2ος μύθος: Το Λονδίνο είναι μια πανάκριβη πόλη.
Διαπίστωσα ότι η αγορά ρούχων και παπουτσιών είναι στα ίδια επίπεδα με την ελληνική. Ο καφές και η μπύρα ασύγκριτα πιο φτηνά και το κρασί στα ίδια επίπεδα. Όσο για το φαγητό, υπάρχουν όλων των ειδών οι επιλογές και μπορεί κανείς να χορτάσει ευπρεπώς ακόμη και με σημαντικά λιγότερα χρήματα σε σχέση με την Ελλάδα.
3ος μύθος: Το ταξί στο Λονδίνο είναι το ακριβότερο της Ευρώπης.
Εδώ, πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο ταξιτζής στο Λονδίνο θα σου μιλήσει ευγενικά, δεν θα καπνίζει, δεν θα ακούει ραδιόφωνο, δεν θα ανοιγοκλείνει τα παράθυρα κατά τη βούλησή του, δεν θα σου εξιστορήσει τις δυσκολίες του κλάδου του, θα σου φορτώσει και εκφορτώσει τις αποσκευές χωρίς επιπλέον χρέωση, δεν θα πάρει άλλον ή άλλους πελάτες από τον δρόμο και θα σε μεταφέρει στον προορισμό σου από τον συντομότερο δρόμο. Αν και χρησιμοποίησα ελάχιστα ταξί, μου φάνηκε ότι δεν ήταν ακριβότερο από την Αθήνα.
4ος (επίκαιρος) μύθος: Το Λονδίνο συγκλονίζεται από ταραχές.
Ίσως έχουμε νωπές στο μυαλό μας τις ταραχές στο κέντρο της Αθήνας με τους εμπρησμούς, λεηλασίες κλπ. Ίσως και τα ελληνικά ΜΜΕ θέλησαν να δείξουν ότι και αλλού γίνονται φασαρίες. Η αλήθεια είναι ότι οι γειτονιές, όπου κυρίως ξέσπασαν οι ταραχές, απέχουν από το κέντρο του Λονδίνου είκοσι λεπτά με το τρένο. Σαν να είναι, δηλαδή, η Καβάλα το κέντρο και οι ταραχές να γίνονται στη Δράμα! Στο ευρύτερο κέντρο του Λονδίνου όχι μόνο δεν έγινε τίποτε, αλλά έχεις την αίσθηση ότι ούτε που θα μπορούσε να γίνει ο,τιδήποτε. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι συνεχής αλλά διακριτική, ενώ είναι άμεση, δυναμική και αποτελεσματική όταν χρειαστεί.
Και μια πραγματικότητα: Η βροχή!
Στις εννέα από τις δέκα μέρες δεν έλειψε η βροχή. Έστω και λίγες σταγόνες κάθε μέρα έπεφταν, έτσι που το κουβάλημα μιας ομπρέλλας ήταν απαραίτητο.