Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Στο Μάο χτες βράδυ.

Λιγη ωρα πριν τη συναντηση της παρεας και φωτογραφιζοντας -κατα την προτροπη του Κωστα- την πολη. Δειλινο και η θαλασσα απο λεπτο σε λεπτο αλλαζε χιλια χρωματα.
Θα μπορουσα να τραβουσα λιγο καλυτερες φωτογραφιες αλλα φοβηθηκα μη με παρουν για ψωνιο οι περαστικοι (καποιοι ηταν γνωστοι).
Στο Μαο αυτη τη φορα, οπου γινοταν χαμος απο κοσμο.
Η περιοχη του Αγ.Νικολαου αυτη την εποχη ειναι απο τις καλυτερες για ενα ποτο.
Πολλα τα θεματα συζητησης:
- Ο Μαντελης και το θρασος του.
- Οι συνταξεις και πιθανη μειωση τους.
- Οι χηρες και οι ανυπαντρες κορες.
- Οι Βουλγαρες που παντρευονται ηλικιωμενοι Ελληνες και μετα παιρνουν την συνταξη τους.
- Τι γινεται στην Γερμανια αντιστοιχα;
- Καποιοι πολιτικοι πρεπει να την πληρωσουν.
- Αξιζει σημερα ενα παιδι να σπουδασει γιατρος;
- Τι θα προτεινατε σημερα στα παιδια σας να σπουδασουν;
- Ποσο γρηγορα αλλαξαν ολα και απο τον περσινο Παραδεισο μπηκαμε στον προθαλαμο της Κολασης.
Εν τω μεταξυ ηρθαν τα δευτερα ποτα.
- Αδεια μαγαζια στην Ομονοια.
- Ποσο προσοδοφορο ειναι το επαγγελμα των μανικιουρ-πεντικιουρ;
- Το πιρσιγκ, ποσο ποναει, που και γιατι γινεται.
- Το μπικινι.
- Το Ριο και οι φαβελες του.
- Οι μουλατες που κυκλοφορουν στην Κοπα Καμπανα.
- Η Νεα Υορκη και η Δυτικη ακτη.
- Nights in white satin.
- Ο Παναγιωτης θα παει στην Ιταλια με την μηχανη του. Ευχες και προτροπες.
- Το couch surfing. Τα υπερ και τα κατα.
- H Τσεχια, ο Ξενιος Διας και το Ερασμους.
Η ωρα δυστυχως εχει παει 12.30. Καιρος να φευγουμε. Καληνυχτα σας.

Top 10

Αυτες ειναι οι 10 κορυφαιες εκφρασεις που φερνουν επισκεπτες στο μπλογκ. Ο Φωντας παραμενει στο top 3 και το απανδοκευτος για καποιο λογο πολλοι το ψαχνουν.
Ενδιαφερον εχει ο Παντελης και το facebook που φαινεται σαν θαψεμπουκ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σμπόμπα ή κοπάνα;

Τέλη Μαίου πλέον και οι μέρες είναι πιό ζεστές, σχεδόν καλοκαίρι.
Δύσκολο να κλειστείς στο σχολείο για μάθημα και να περάσεις άλλη μια μέρα ίδια με τις άλλες.
Έτσι περίπου σκέφτηκε η παρέα με τις εικονιζόμενες συμμαθήτριες και την κοπάνησαν στο Μπάτη για μπάνιο.
Παρατηρείστε στη φωτογραφία, πόσο φαίνεται να απολαμβάνουν και να χαίρονται την απόφασή τους.
Απ΄τη μια η γλυκιά αίσθηση της παρανομίας που κάνεις με την παρέα σου και από την άλλη ότι περνάς καλά, ενώ οι υπόλοιποι είναι στο σχολείο και κάνουν μάθημα, εξετάζονται ίσως από τους καθηγητές και σίγουρα σκυλοβαριούνται.
Μετά βέβαια, ξαναφόρεσαν τις μπλε ποδιές τους και επέστρεψαν-σα να
μη συμβαίνει τίποτε- στο σπίτι.
- Τι έγινε σημερα, πώς πήγε το μάθημα;
- Τίποτα, τα ίδια.


Οι σχολικές κοπάνες παρείχαν τη φαντασίωση της απόδρασης απο την καθημερινότητα και τον καταναγκασμό της μαθητικής ζωής, απολαμβάνοντας λίγες ώρες ελευθερίας.
Θυμάστε κάποια δική σας από το σχολείο ή υπήρξατε οι τυπικοί και επιμελείς μαθητές που ποτέ δεν έκαναν σκασιαρχείο;

Χρονια πολλα Αργεντινη

Σημερα συμπληρωνονται 200 χρονια απο την ιδρυση της Αργεντινης. Μια ομαδα ντοπιων αποφασισε να σπασει τους αποικιοκρατικους δεσμους και να προχωρησει αρχικα σε αυτονομια και μετα στην ανακυρηξη της ανεξαρτησιας.
Υπαρχουν παραλληλα με την Ελλαδα που εγινε ανεξαρτητη λιγο αργοτερα?
Σαν χωρα η Αργεντινη εχει πολυ μεγαλυτερο φυσικο πλουτο και οι μεταναστες ειχαν την διαθεση να δουλεψουν για να πετυχουν. Παρ'ολα αυτα, διαδοχικες δικτατοριες και γενικα ασχημη διακυβερνηση οδηγησε την χωρα σε τεραστια χρεη με τελικο αποτελεσμα την χρεοκοπια. Απο το 2003 μεχρι σημερα η χωρα αναπτυχθηκε οσο απο το 1810 μεχρι το 2003. Σαν χωρα με μεγαλες εξαγωγες καταφερνει να ξεπληρωνει το χρεος σιγα-σιγα.
Στην Αργεντινη η δημοκρατια ειναι σχεδον 30 χρονων που ειναι παρομοια με τα 40χρονα της Ελλαδας.
Οι στρατηγοι της Αργεντινης οδηγησαν την χωρα στη καταστροφη των Φοκλαντς/Μαλβινας οπως οι δικοι μας εκαναν στην Κυπρο. Αυτα τα γεγονοτα και στις δυο χωρες οδηγησαν στην καταρευση του αντιστοιχου καθεστωτος.
Περα απο την επιθυμια μου να επισκεφθω την Αργεντινη (και γενικα την Νοτια Αμερικη) αισθανομαι καπως ζηλια οτι η Αργεντινη εχει ορθοποδησει ενω η Ελλαδα βρισκεται σε σε αντιθετη πορεια.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Στο καφέ Πόρτο

Χθες κατα τις δωδεκα το μεσημερι συναντηθηκαμε για καφε και κουβεντα στο νεο επιβατικο σταθμο στο λιμανι. Ηταν μια εξαιρετικη ανοιξιατικη μερα και η θεα της πολης και της θαλασσας διπλα μας μοναδικη. Η καλη διαθεση φαινεται στα προσωπα ολων.

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Προβληματα με σχολια

Ειναι πιθανον να υπαρχουν προβληματα με τα σχολια. Ο παροχος σχολιων (Disqus) εχει κανει αλλαγες στο συστημα και ενα απο τα προβληματα ειναι οτι σχολια απο guest (που ολοι χρησιμοποιουμε) εχει προβλημα.
Εκανα μερικες δοκιμες και νομιζω οτι χρειαζεται να κανετε σχολιο με ακριβως τα ιδια στοιχεια που εχετε χρησιμοποιησει στο παρελθον πχ
Εαν στο παρελθον κανατε σχολια και το υπογραψατε σαν Δημητρης και το εμαι ηταν dim@yah.com , πρεπει να χρησιμοποιησετε ακριβως το ιδιο.

Οι Τρείς ... Θεματοφύλακες


Με πολλές απουσίες η τελευταία έξοδος, μόνο τρείς, αλλά λέοντες, τιμήσαμε την Κυρά-Βαγγελιώ, όπου διαπιστώθηκε πως δεν χρειάζονται ευμεγέθεις καμπύλες για να λεκιάσεις το πουκάμισο.




Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Πρόεδρα και Κώστα Δεσλη, λοιποί Κωστάδες, Ελένες, Ντίνες κλπ,
Χρόνια σας Πολλά, πάντα γεροί και δυνατοί.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, θυμήθηκαν τον … Κεμάλ Ατατούρκ στο υπουργείο Παιδείας

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, την Τετάρτη 19 Μαίου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου που συμμετέχουν στις απολυτήριες εξετάσεις, να αναλύσουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας το έργο του Γιώργου Ιωάννου … «Το σπίτι του Κεμάλ»....

Τί να σχολιάσεις τώρα.......... Απο το απο πού κρατάει η σκούφια τους και δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες, μέχρι το αν είναι ανιστόριτοι κάφροι ή απλά τυπικοί δημόσιοι υπάλληλοι που, ο μισθός να τρέχει, και όλα στα...φρύδια τους।

Πριν απο ένα χρόνο, κάποιοι "προοδευτικάριοι" βάφτισαν "συνωστισμό" την Σφαγή των Ελλήνων στην Σμύρνη, τώρα αυτό..............

Ρε πουλημένοι αλήτες, όσο και να προσπαθείτε, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ..................


Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Πολης ... αναπλαση

Μια ακομη αποψη της Βενιζελου πριν και κατα τη διαρκεια του ''εκσυγχρονισμου'' της.
Στην κατω φωτογραφια δεξια διακρινεται το ιδωτικο σχολειο του Λαζαρου Θωμα και πιο περα το πισω μερος της Ροδοπης. Στο βαθος αριστερα, στην πολυκατοικια του Μπατση, θα μπορουσε να φαινεται στο μπαλκονι του 4ου οροφου ο Χαρης να κοιταζει καπνιζοντας προς τη μερια των εκσκαφεων. Το πανο γραφει για τη Ναυτικη εβδομαδα.
Στην Εβδομη διαβασα την εισηγηση της Σ.Αγγελουδη σε ημεριδα του Τεχνικου Επιμελητηριου με θεμα την επαναχρηση των καπναποθηκων. Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που λεει, οπως και η παρατηρηση της για ολη τη σειρα των καπναποθηκων επι της Ερυθρου Σταυρου που θα μπορουσαν με τις καταλληλες διαρυθμισεις να στεγασουν ολες τις δημοσιες υπηρεσιες, ακομη και ξενοδοχεια. Το τεραστιο συγκροτημα της Κομμερσιαλ, πρωην Αλλατινη, στο Φαληρο σιγουρα θα υπεραρκουσε να στεγασει το Διοικητηριο.
Πιστευω οτι η Καβαλα πρεπει να ειναι η πολη που υπεστη τη μεγαλυτερη καταστροφη της μορφης της απο καθε αλλη πολη, μιας και ηταν η μονη πολη στην Ελλαδα που λογω του καπνου ειχε τοσο ιδιαιτερη αρχιτεκτονικη.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η κατεδάφιση των Μύλων Νικολετόπουλου

Η στιγμή της πρώτης έκρηξηςΈνα κομμάτι αποσπάται και αρχίζει να γέρνει.........



Ακολουθεί άλλη μία εκρηξη και το υπόλοιπο κτίσμα ακολουθεί ........

Απο εδώ και πέρα ένα πυκνό σύννεφο σκόνης κάλυψε την περιοχή

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η αμφιβολια χωρις προκαταληψη...

Πρωτη μερα των Πανελληνιων εξετασεων σημερα και το εξεταζομενο μαθημα ηταν η Εκθεση.
Το θεμα ηταν αρκετα ενδιαφερον και ειχε σχεση με την αυτομορφωση, την δια βιου εκπαιδευση και την συνεχη κατακτηση γνωσεων.
Αν γραφαμε εμεις - τοτε που το θεμα ηταν μια προταση και οχι ενα κειμενο οπως σημερα -θα ηταν το γηρασκω αει διδασκομενος ή καπως ετσι.
Ενδιαφερον ηταν ενα τμημα του κειμενου που ο Κωστας πολυ συχνα αναφερει για το εργασιακο περιβαλλον στο εξωτερικο. Εγραφε λοιπον οτι οι νεοι ανθρωποι των τεχνολογικων κοινωνιων καλουνται να αλλαξουν δυο ή τρια επαγγελματα στην επαγγελματικη πορεια τους, γεγονος που επιβαλλει διαρκως νεες γνωσεις, ανανεωση δεξιοτητων και γρηγορη αποκτηση νεων ειδικευσεων.
Για να δουμε θυμαται κανεις το θεμα της Εκθεσης οταν διναμε εμεις Εισαγωγικες Εξετασεις;
Ηταν Αυγουστος 1977 και η Καβαλα δεν ειχε εξεταστικο κεντρο. Εγω εδινα σε ενα σχολειο στην κατω Τουμπα, αγνωστος μεταξυ αγνωστων. Μου ειχε κανει ιδιαιτερη εντυπωση η εμφανιση των αλλων υποψηφιων. Φαινονταν πολυ μεγαλυτεροι απο μενα, με μαλλια, μουσια, μουστακια και μαλιστα ολοι καπνιζαν αγριως στην αυλη του σχολειου.
Δειτε λοιπον τα δυο ταινιακια που βρηκα και θα τα θυμηθειτε ολα. Στιγμες αξεχαστες!
Στο πρωτο εξεταζεται ο Ιατροφαρμακευτικος και ο Νομικος κυκλος στις 25/08/1977 στην Εκθεση. Θυμηθειτε οτι μπορουσαμε να γραφουμε ή στην δημοτικη ή στην καθαρευουσα.
(πατηστε εδω)
Στο δευτερο διαγωνιζονται υποψηφιοι για τα ΚΑΤΕ στις 12/09/1977 παλι στην Εκθεση. Τοτε οι εξετασεις για τα ΑΕΙ ηταν χωριστα απο αυτες των ΚΑΤΕ. Παρατηρειστε την αρκετα εμφανη διαφορα στην εμφανιση των υποφηφιων.
(πατηστε εδω)

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Προσωπικες ελευθεριες

Η Βρεττανια εχει μεγαλη παραδοση σε προσωπικες ελευθεριες παρολο που εχει μια εικονα οτι ειναι μονο ταξικες διαφορες (που φυσικα υπαρχουν)
Πχ οι συντηρητικοι ειναι αντιθετοι στην εννοια της ταυτοτητας και οτι πρεπει καποιος να την εχει μαζι του (δεν υπαρχουν ταυτοτητες εδω). Η ταυτοτητα επισης θεωρειται σαν η αιχμη του δορατος για το κρατος και την συλλογη πληροφοριων για το ατομο.
Δυο γεγονοτα τις τελευταιες μερες ομως δειχνουν το πως η αντι-τρομοκρατικη πολιτικη οδηγει σε μειωση των προσωπικων ελευθεριων.
Ενας φωτογραφος που εχει σαν θεμα την αρχιτεκτονικη, συνεληφθη στο City μια και καποιος θεωρησε οτι οι φωτογραφιες που επαιρνε θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν απο τρομοκρατες.
Το δευτερο ηταν η καταδικη ενος απεγνωσμενου ταξιδιωτη που στην αρχη του ετους, απελπισμενος απο τις καθυστερησεις στα αεροδρομια λογω χιονιου εστειλε ενα μυνημα στο Twitter οπου ελεγε οτι θα ανατιναξει το αεροδρομια οπως λεμε εμεις μερικες φορες - θα σε σκοτωσω κερατα!'
Μερικες φορες η κοινη λογικη βγαινει απο το παραθυρο αλλα επισης δειχνει οτι σε δυτικες κοινωνιες τελικα υπαρχουν ορια για το ποσο μπορει καποιος να καταπιεσθει στο ονομα μιας απειλης.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ο Πασατέμπος σου για να περνάει η ώρα...

Ενα διαλειμμα απο την αβαστακτη και θλιβερη πλεον καθημερινοτητα.
Πισω σε ενα παρελθον που καθόλου ιδανικο δεν ηταν αλλα που σιγουρα αξιζει να θυμαται κανεις.
Αληθεια οι σημερινοι 17χρονοι υστερα απο τριαντα χρονια θα θελουν να θυμουνται αυτες τις μερες;
Απο μαθητης ειχα δυο απωθημενα. Το ενα ηταν οτι ποτε δεν μας πηγαιναν εκδρομη στο Παρκο αλλα στα βουνα και στα λαγκαδια. Το αλλο οτι ποτε και σε καμμια απο τις εκδομες μας δεν συναντηθηκαμε με το Θηλεων. Και δειτε τι χαναμε!
Στην πρωτη φωτογραφια πεντε  συμμαθητριες της γενιας μας, το 1975 σε ημερησιο περιπατο (οπως λεγαμε τοτε τις εκδρομες) στο Παρκο. Προσεξτε το ξενοιαστο υφος των κοριτσιων. Για τι αραγε να συζητουν και ποια ειναι -Μαρια- η πρωτη απο αριστερα -διπλα σου- που κοιταζει με τοση ανεση το φακο;
Στη δευτερη φωτογραφια το Παρκο την ιδια περιπου χρονια. Ακρη δεξια η οικοδομη που κτιζεται και ειναι στα τουβλα πρεπει να ειναι το Ωκεανις ενω το Εσπερια ειναι ακομη ημιτελες.
Σε πρωτο πλανο τα πορτοκαλι καθισματα του Λιολιου και τα στρογγυλα τραπεζακια. Θυμαστε που το φραπε σερβιρονταν μεσα σε ποτηρια με μια μεταλλικη βαση;







Το Παρκο της εφηβειας μας, το Παρκο οπου καπνιζαμε στα μουλωχτα γυρνωντας απο το σχολειο, το Παρκο των ραντεβου, το Παρκο οπου περασαμε ατελειωτες ωρες.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

"Στη σάρκα της δημοκρατίας ασέλγησα κι εγώ"

"Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βιου...κρεμαλα στους πολιτικούς.... να πάνε φυλακή τα λαμογια...κάθαρση τωρα…είναι μερικες απ τις κραυγές των αγανακτισμένων ελληνων για την κριση .Κριση που δειχνει αξεπεραστη οσα δις.ευρω και να μας δανεισουν..κριση που δεν είναι μονο λογιστικη,κριση που...

δεν αποτυπωνεται μονο σε οικονομικα μεγεθη,αλλα είναι κριση βαθυτατη και ριζωμενη πια στις ζωες ολων μας.Ειναι κριση αξιων,νοοτροπιας και ηθους.

Ειμαι ενας πολιτης που ζω και εργαζομαι στη χωρα αυτή και θεωρω τον εαυτο μου μοναδικο και αναντικαταστατο,σπανιο ειδος της ανθρωπινης αλυσιδας που ολοι πρεπει να φροντιζουν για μενα γιατι ...εχουμε δημοκρατια.Γειτονα,συμπολιτη,συνανθρωπε μπορει να μην καταχραστηκα δημοσιο χρημα μπορει να μην εγινα πολιτικος μπορει να μην εχτισα βιλες μπορει να μην εκανα χλιδατους γαμους στο εξωτερικο μπορει να μη μπηκα σε κοτερο ποτε μου αλλα σε εκλεψα και εγω,και σε θα σε κλεβω συνεχεια και καθημερινα γιατι ειμαι συμφεροντολογος,ατομιστης ,ναρκισσος ασυνεπης που δεν ξερω τι θα πει αυτοκριτικη και παντα μου φταινε οι αλλοι .

Σου κλεψα την ησυχία σου όταν για να επιδειχτώ στη γειτονια περασα απ το σπιτι σου με διαπασων τη μουσικη και την εξατμιση να μουγκριζει.

Σου κλεψα την γαληνη σου όταν προσπαθησες να περασεις τη διαβαση πεζων και εγω εστεκα αγερωχος με το 36 ατοκες δοσεις αυτοκινητο μου πανω της.

Σου κλεψα τη θεση παρκινγκ βαζοντας οριζοντια τη μηχανη μου γιατι στη γειτονια υπαρχω μονο εγω και η γυναικα μου πρεπει να παρκαρει χωρις να δυσκολευτει όταν ερθει απ τη δουλεια.

Σου κλεψα τη ουρα στο σουπερ μαρκετ,γιατι βιαζομουν.

Σου ζητησα 120 ευρω για να σου βαλω ένα αιρ κοντισιον χωρις να σου κοψω αποδειξη.

Σου πηρα 100 ευρω την ημερα για ένα δωματιο το χειμωνα σε χωριο της ελληνικης υπαιθρου γιατι μια καντηλήθρα στην παρουσιασα για τζακι.

Μου πληρωσες 4 ευρω τον καφε και 6 ευρω τη χωριατικη και 10 ευρω το ποτο γιατι ολοι τοσο τα εχουν.

Εκμεταλευτηκα την πετρελαικη κριση και χωρις καθυστερηση σου ανεβασα την τιμη στα καυσιμα αισχροκερδοντας εις βαρος σου ενώ ξεχασα να τις κατεβασω όταν περασε η κριση.

Σου στερησα τα δελτια κοινωνικου τουρισμου γιατι μπορω να αποκρυπτω εισοδηματα και να εμφανιζομαι σαν δικαιουχος.

Πηρα επιδοματα και επιδοτησεις με πλασματικα στοιχεια και τωρα φωναζω να φερουν πισω τα κλεμενα

Σηκωσα κοματικες σημαιες ενιωθα δεος όταν με κερναγε και με χαιρετουσε ο βουλευτης στο καφενειο,ψηφιζα για ιδιοτελεις σκοπους ξερογλυφομουν στα πολιτικα γραφεια για να εχω έναν ανθρωπο για τις δουλειες μου και τωρα απαιτω να παει φυλακη.

Έδωσα φακελακι σε γιατρο για να σε παρακαψω στη λιστα και να σωθώ εις βαρος σου.

Λάδωσα το μηχανικο της πολεοδομιας να κανει τα στραβα ματια μεχρι να σηκώσω το αυθαιρετο σε δασικη εκταση και μετα πηγα στο συνταγμα σε καντηλοφορια να κλαψω για τα δαση που καηκαν.

Εψαξα και βρήκα γνωστο στην εφορια να γλιτώσω το προστιμο που μου επιβλήθηκε για φορολογικες παραβασεις και μετα παραπονέθηκα για τη διαπλοκη.

Προειδοποίησα με φωτεινο σινιαλο παραβατες οδηγους για υπαρξη τροχονομικου μπλοκου και μετα διαμαρτηρηθηκα γιατι η τροχαια δεν τους γραφει.

Πεταξα το αδειο πακετο τσιγαρων απ το αυτοκινητο και μετα θυμωσα με την αμελεια των αρχων να καθαρισουν τα φρεατια και να πλημυρίσει η γειτονιά μου.

Σε εμποδισα να περπατησεις ελευθερα στο πεζοδρομιο γιατι αφησα το αυτοκινητο, μιας και πεταχτηκα για δυο λεπτα σε μια δουλεια.

Τα εβαλα με τους αλλοδαπους που μολυνουν την χωρα μου ενώ τους εκμεταλλεύτηκα για φτηνή και ανασφαλιστη εργασια

Εβγαλα το σκυλο βολτα δηλώνοντας τη ζωωοφιλια μου αλλα ξεχναω να μαζεψω τα περιτωματα του υπονομευοντας την υγεια σου .

Εμπιστεύτηκα τους δημοσιογραφους, τους θεωρησα αυθεντιες,τους αφησα να με καθοδηγησουν…με μπερδεψαν με αλλοτριώσαν.

Μου ειπανε πως οι γερμανοι συντακτες του Spiegel είναι ανθελληνες ενώ ειδα την ιδια μερα οπαδους των δυο μεγαλων ομαδω να μη σέβονται την ανακρουση του εθνικου υμνου.

Μου ειπανε πως ξενοι ετοιμαζονται να αγορασουν νησια μας και ειδα ελληνες να καταπατουν την ακτογραμμη φτιαχοντας ιδιωτικα λιμανια και να μου ζητουν χρηματα ώστε να μου επιτρεψουν το μπανιο.

Μου ειπανε πως τα σταδια των ολυμπιακων αγωνων φτιαχτήκαν για μενα και θα μεινουν σε μενα και ειδα να δινονται στην οικονομικη ελιτ και στις αθλητικες εταιρίες.

Μου ειπανε πως ο διαγωνισμος τραγουδιου της eurovision είναι εθνικη υποθεση ενώ ειδα πως είναι ένας θιασος που τρεφει το life style με χρηματα φορολογουμενων.

Μου ειπανε πως η επενδυση του χρηματιστηριου εχει εγγυημένες αποδοσεις και οι προβλεψεις είναι αισιοδοξες και ειδα μια καλοστημενη κομπινα με την ομηρια χιλιαδων μικρο επενδυτων.

Μου ειπανε πως μετα τις κραυγες των ζωντανων συνδεσεων υστερα από μαγαλες τραγωδιες και καταστροφες το μαχαιρι θα φτασει στο κοκαλο και ότι θα παρακολουθουν την υποθεση και ειδα νατην συγκαλύπτουν και να την ξεχνουν.(σαμινα σεισμοι πυρκαγιες χρηματιστηριο)

Μου ειπανε πως οι δημοσιογραφοι είναι οι ελεγκτες της εξουσιας και προστατες των αδυνατων και ειδα να γίνονται εκδοτες,κομιστες και διαπλεκομενοι με το κεφαλαιο και τη εξουσια.

Μπερδευομαι ρε γαμωτο δυσκολευομαι να καταλαβω.Η σύγχυση μεγαλη...!

Ενώ ηξερα πως τα τανκς που κατεβηκαν στους δρομους και κατελυσαν την δημοκρατια αυτό ζημιωσε τη χωρα μου,ειδα πως οι αγροτες μπορουν να κλεινουν τους δρομους,οι λιμενεργατες τα λιμανια γιατι τα αιτηματα των συντεχνιων είναι πιο πανω απ τα δικα μου δικαιωματα.

Ενώ ηξερα πως η αριστερα είναι προοδευτικο κινημα ειδα ότι αποτελει τροχοπεδη σε κάθε μεταρυθμιση.

Ενω ηξερα πως η δεξια είναι πατριωτικο κομα ειδα να σαμποταρει τους θεσμους και να διαβρωνει τις αξιες και το νομιμο να γινετε ηθικο

Ενώ ηξερα πως σοσιαλισμος είναι αναδιανομη εισοδηματος και κοινωνικη δικαιοσυνη ειδα πλουτισμο ημετερων,σκανδαλα,και κοινωνικη ανισοτητα.

Ενώ ηξερα πως ο εθνικιστης θεωρει την πατριδα του υπερ ανω ολων,ειδα να φορα τη ναζιστικη μποτα και τον αγκυλωτο σταυρο που το 41 εισεβαλε στη πατριδα του και σκοτωσε ελληνες.

Ενώ ηξερα πως ο αναρχικος είναι φορεας επαναστατικων ιδεων και εναντιωνεται στο συστημα,ειδα να πηγαινει στις καταληψεις με ταξί,να ντυνεται με γνωστες φιρμες πολυεθνικων,και να επικαλειτε το ιδιο το συστημα που θελει να ανατρεψει.

Ενώ ηξερα πως ο συνδικαλιστης είναι προαγωγός τον δικαιωματων των εργαζομενων και ακαμπτος υπερασπιστης,ειδα να γινεται βουλευτης και να διαπλεκεται στα γραναζια της εργοδοσιας.

Ενώ ηξερα πως τα κοματα είναι στυλοβατες της δημοκρατιας ειδα να αυθαιρετουν να εμφανιζονται σαν συμμοριες και να καπηλεύονται τους θεσμους.

Και τοτε εχασα τελειως τον ελεγχο..

Ενώ ηξερα πώς είναι να φερεσαι σαν πολιτης και σαν ανθρωπος εχοντας υποχρεωσεις και δικαιωματα προτιμησα να φερθω σαν καταναλωτης και χουλιγκανος.

Ενώ οι καλυτεροι μου φιλοι είναι παναθηναικοι πηγα στο καραισκακη να τους βρισω τη μανα και να τους πεταξω φωτοβολιδες γιατι η χαρα της νικης είναι μονο δικο μου προνομιο.

Ενώ ελεγα πως οι πολιτικοι είναι εντολοδοχοι ξενων συμφεροντων και υπηρετουν οικονομικους παραγοντες,με φανατισμο τους υποστηριζα στις εκλογες δινοντας τους μια ακομη ευκαιρια…και καπως ετσι εφτασα να ζω το ψέμα μου συμπολιτες…

Επιδοθηκα σε ασταματητη καταναλωση προκειμενου να βρω ταυτοτητα

Υποτιμησα τη σημασια της παιδειας και των αξιων και προτιμησα να μιμηθω το life style της τηλεορασης.

Ταυτισα την ευτυχια με το τριημερο στην αραχωβα και το 4Χ4 τζιπ.

Η αυταπατη της παντοδυναμιας μου ενισχυθηκε με την πιστωτικη καρτα.. μπορουσα να αποκτησω περισσοτερα από οσα δικαιουμαι.

Χωρις εγκρατεια ζητησα να δανειστω για να απολαυσω αγαθα που εβλεπα να απολαμβανουν οι πλουσιοι και ηθελα να τους μοιασω.

Εγκατελειψα το χωριο μου για να γινω υπαλληλος των 700 ευρω.

Αφησα την ποιοτητα ζωης στην υπαιθρο για να ζησω σε ένα δυαρακι στη κυψελη.

Περιφρονησα τα πανηγυρια στην επαρχια γιατι στα μπουζουκια πια γινεται η επιδειξη και το νυφοπαζαρο.

Ενιωθα σπουδαιος αν τη δευτερα το πρωι μιλουσα στη δουλεια για το διημερο που περασα στα χιονια η τη κρεπαλη στα μπουζουκια.

Χρεοκοπησα νεοελληνα...γιατι πια δεν ξερω τι είναι σωστο και τι λαθος,τι είναι δικαιο και τι αδικο.ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ..δε θα λυτρωθώ απ τα spreads ουτε απ τους οικους αξιολογησης..

Για να σηκωθω ξανα χρειαζεται περισυλλογη συγκεντρωση και αυτοκριτικη χρειαζεται εσωτερικη επανασταση.

Ηρθε ο καιρος να αλλαξω ,γιατι αν δε το κανω η νεα γενια από λαμογια παραμονευει να παρει τη θεση των απερχομενων και το νέο κυμα σκανδαλων που θα παραξει ξανα το συστημα θα με βρει παλι να σκουζω σα βικτωριανη παρθενα॥’’κλειστε τους ολους φυλακη΄΄!!"

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_2696.html

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Εκλογες στην Αγγλια και τα γεγονοτα στην Ελλαδα

Μολις ασκησα το εκλογικο μου δικαιωμα, σε εκλογες που ειναι πιο αμφιροπες απο το 1974. Οι προγνωσεις δειχνουν οτι κανενα κομμα δεν θα εχει την πλειοψηφια στη βουλη και διαφορα σεναρια συζητουνται.
Αυτο ομως που θα γινει με σιγουρια, οποιος σχηματισει κυβερνηση, θα χρειαστει να περικοψει τις δημοσιες δαπανες δραστικα μια και το ελλειμα και το χρεος ειναι τεραστια και η πιστοληπτικοτητητα της χωρας ειναι σε κινδυνο.
Ειναι ευκολο κανεις να δει τα σημαδια απο την Ελλαδα οπου δραστικες περικοπες στο δημοσιο τομεα εχουν οδηγησει σε μια εκρηξη οργης και στον θανατο 3 αθωων ανθρωπων.
Η βια στους δρομους δεν ειναι κατι αγνωστο εδω. Στη δεκαετια του 80 υπηρξαν μεγαλες ταραχες εναντιον ενος νεου φορου και ολοι λενε οτι περικοπες χρειαζονται αλλα η Ελλαδα δειχνει το τι θα γινει αν οι περικοπες ειναι πολυ βαθειες. Η οικονομια μας προσπαθει να ορθοποδησει αλλα ο κινδυνος νεας υφεσης ειναι ορατος. Στις αγορες δεν αρεσει η αβεβαιοτητα και αν οι εκλογες οδηγησουν σε μια μη αποφασιστικη νικη, σε κομματικες συνεργασιες, θα βρουμε τη χωρα σε πιεση απο τις αγορες.
Σε λιγες ωρες θα εχουμε τις πρωτες ενδειξεις για το τι θα γινει μετα.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Oi δυο οψεις του νομισματος

ΚΟΡΩΝΑ

Ξέρετε πως θα δεχθεί ο ελληνικός λαός τα εγκληματικά εξοντωτικά οικονομικά μέτρα εναντίουν του κατά τα διάφορα παπαγαλάκια;

1. Αν τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Μα ένοχοι είναι όλοι οι μετά και ίσως πριν το 1990 πολιτικοί. Όλοι μα όλοι ακολούθησαν τις οδηγίες της παγκοσμιοποίησης δηλαδή της Νέας Τάσξης που είχε στόχο να μοιράζει λεφτά σε κράτη και ιδιώτες για να τους υπερχρεώσει και να είναι πάντα φορου υποτελείς στις αγορές δηλαδή στη Νέα Τάξη.

Τώρα όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις του, ιδιώτης ή κράτος υποδουλώνεται τουλάχιστον οικονομικά στις αγορές

2. Άλλα γελοία συνθήματα που σερβίρουν τα παπαγαλάκια είναι πχ να κοπούν και κάποιες παροχές των υπαλλήλων της βουλής ανεξάρτητα αν ορθώς τις απολαμβάνουν ή όχι. Και αυτό προφανώς δεν σώζει τίποτε από τα κλεμμένα από τους έλληνες μισθωτούς και συνταξιούχους.

3. Άλλα που σερβίρονται είναι ότι για όλα φταίνε οι τεμπέληδες πολυπληθείς δημόσιοι υπάλληλοι και κανείς άλλος.

Τα ψέματα αυτά θυμίζουν την προπαγάνδα των πρώτων ημερών της κυβέρνησης για τα άπειρα κρατικά αυτοκίνητα που η κ.Μπιρμπίλλη θα αντικαθιστούσε με υβριδικά, κτλ. Ψευδεστε Κύριοι και συκοφαντείτε εργαζόμενους έλληνες για να κάνετε την κοινωνία να δεχθεί τα απαράδεκτα μέτρα εναντίον τους.

Δεν μας δείξατε καμμία κατάσταση από που περισσεύουν και από που λείπουν (νοσοκομεία, σχολεία, κτλ) κα μάλλον δεν έχετε τέτοια κατάσταση.

4. Άλλο ψέμα. Επιτέλους δίδεται το πακέττο ενισχυσης των ελλήνων. Πρώτη φορά είδα να ενισχύονται οι έλληνες κατακρουργούμενοι. Προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει.

4. Επιτέλους με τα μέτρα, λένε τα παπαγαλάκια, οι έλληνες επανέκτησαν την αξιοπιστία τους. Δηλαδή επειδή οι αγορές τους παγίδεψαν και τους κατάκλεψαν έχασαν την αξιοπιστία τους και τώρα που τους κατακλέβουν περισσότερο και τους σπρώχνουν στην ύφεση την ανεργία και στη δυστυχία επανέκτησαν την αξιοπρέπεια τους.

5. Οι θυσίες γίνονται για σωθεί η ελληνική οικονομία λένε τα παπαγαλάκια. Όχι. Οι εγκληματικές θυσίες εις βάρος των ελλήνων γίνονται για να εισπράξουν οι αγορές εκείνα που με φορτικότητα δάνεισαν σχεδιασμένα στις χώρες και στους ιδιώτες οδηγώντας τους στην υπερχρέωση.

Συμπερασματικά με ηθελημένη συμμετοχή ή από αφέλεια όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας και άλλων χωρών της Εΰρώπης μετείχαν στην παγίδα των υπερχρέωσης τους από τις αγορές στην οποία υπερχρέωση οδηγήθηκαν και από ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συμπερασματικά κανείς έλληνας δεν ευθύνεται, ούτε για το παιγνίδι των αγορών ούτε για ελεύθερη φοροδιαφυγή που απετέλεσε μέρος της πολιτικής όλων των ανωτέρω ελληνικών κυβέρνήσεων.

Δεν ξέρω κανένα που ηθελημένα θα πλήρωνε φόρους όταν το κράτος με τον τρόπο που του έλεγε εν γνώσει του να μην πληρώνει.

Τελικό συμπέρασμα είναι, ότι η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχήν του ΔΝΤ των αγορών που εκλήθη από την κυβέρνηση μόνον λόγω της εμπειρίας του εξόντωσης χωρών με άγρια μέτρα που επιβάλονται, χωρίς ανάπτυξη, που προκαλούν ύφεση , και με την ύφεση , ανεργία και δυστυχία.

Η χώρα οδηγείται έτσι με επιλογή ή αποδοχή από τον πρωθυπουργό μας της συμμετοχής του ΔΝΤ για να πάρουν σίγουρα τα λεφτά τους οι αγορές.

Ερωτώ:

Υπάρχει κανείς που να νομίζει οτι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα άφηναν να καταστραφεί το ευρώ αν εμείς αρνούμαστε τη συμμετοχή του ΔΝΤ;; Όχι βέβαια.

Μάλλον από την αρχή το δέκτηκε ευχαρίστως ο πρωθυπουργός μας μετά από υπόδειξη της στρουμπουλής καγκελλαρίου. Τον διευκόλυνε γιατί χωρίς κανένα οίκτο για τον ελληνικό λαό ήθελε εξοντωτικά μέτρα που θα έλεγε ότι τα επιβάλλει το ΔΝΤ. Και ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.


ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Είναι εντυπωσιακό το μένος -ή και μίσος- που εκτοξεύεται εναντίον του ΔΝΤ.

Γίνεται μια αναστροφή της πραγματικότητας. Όταν ανακαλύφτηκε η υπερχρέωση και

τα ψεύδη μας και οι αγορές δεν μας δάνειζαν πια, τότε αντί να κάνουμε αυτοκριτική,

τα βάλαμε με τις αγορές, τους κερδοσκόπους, τους οίκους αξιολόγησης, τους

εταίρους μας, το ΔΝΤ. Ωστόσο, ποιος από εμάς θα δάνειζε μια τέτοια αναξιόπιστη

κυβέρνηση; Προφανώς κανείς.

Κατηγορούνται τα μέτρα του ΔΝΤ ως αντιλαϊκά, αλλά κανείς από τους κατήγορους

δεν μας είπε πώς αλλιώς θα πληρωνόμασταν τους μισθούς του Ιουνίου. Και αντί να

ευγνωμονούμε το ΔΝΤ, το καταριόμαστε. «Είναι ανάλγητο» κραυγάζουν με αφέλεια

οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ακόμα και το κυβερνών κόμμα μας βεβαιώνει ότι αντιτίθεται

στην προσφυγή του στο ΔΝΤ. Η φτηνή δημαγωγία οργιάζει: «Το ΔΝΤ, δεν έρχεται

για να σώσει τη χώρα. Έρχεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών

της». Όμως, και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι αυτά τα δυο δεν αντιφάσκουν.

Αντίθετα, για να μπορεί να εξοφλήσει τους δανειστές της, η χώρα πρέπει να σωθεί.

Δηλαδή να γίνει παραγωγική και ανταγωνιστική.

Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ προσπαθεί να καταστρέψει κάθε παραγωγική

δραστηριότητα, κυρίως τον τουρισμό. Ο ΣΥΝ δημαγωγεί και πάλι, παίζοντας με

δημοψήφισμα. Σ’ αυτή τη χώρα ποτέ κανείς δε ζήτησε δημοψήφισμα από

δημοκρατικότητα. Πάντα πόνταρε στις χειρότερες πτυχές των πολιτών. Στο

θρησκευτικό φανατισμό πόνταρε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όταν

ζητούσε δημοψήφισμα για τις ταυτότητες. Στην αντι-ευρωπαϊκή παράδοση πόνταρε

ο ΣΥΝ όταν ζητούσε δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα. Και τώρα ποντάρει στο

φόβο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι σε περιόδους κρίσης εκείνος που ωφελείται είναι η

ακροδεξιά. Το έχει καταλάβει ο κ. Καρατζαφέρης και γι’ αυτό πολιτεύεται

εξυπνότερα.

Δείχνοντας το ΔΝΤ ως τον εχθρό, τα δυο κόμματα εξουσίας ξεφορτώνονται την

κριτική σε βάρος τους. Συγχρόνως, το ΔΝΤ είναι όντως εχθρός τους. Αν η χώρα

πρόκειται να γίνει παραγωγική, το καίριο βήμα είναι να μειωθεί το διεφθαρμένο,

αντιπαραγωγικό και αναποτελεσματικό κράτος. Όμως πού θα στηρίξουν τότε τα

κόμματα την εξουσία τους; Πώς θα μαζέψουν ψήφους αν λείψουν οι διορισμοί και οι

πελατειακές σχέσεις; Ένα ποσοστό 65~70% του εκλογικού σώματος είναι μερικά ή

ολικά εξαρτημένο από το κράτος. Αν αυτό σταματήσει, τι θα απογίνουν;

Η μυθολογία για τον νέο εχθρό του έθνους, το ΔΝΤ, σκοπό έχει να διαιωνίσει τις

εθνικές αναπηρίες. Η βασικότερη είναι η ιστορική έλλειψη κοινωνικής συνοχής.

Αυτή διαμορφώνει τις πελατειακές σχέσεις στα κόμματα. Αυτή διαμορφώνει τη

λαμογιά που μας δέρνει: οι περισσότεροι πολίτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να

κερδοσκοπήσουν σε βάρος των διπλανών τους, αδιαφορώντας για το κοινό

συμφέρον. Αποτέλεσμα η πρωτοφανής ακρίβεια, συνδυασμένη με άθλια ποιότητα. Σ’

αυτούς τους κερδοσκόπους αναζητήστε τον πραγματικό εχθρό. Και χτυπήστε τον

αλύπητα.

Υ.Γ. Ένα μέτρο, που αν το απαιτούσε το ΔΝΤ θα χειροκροτούνταν, είναι η

κατάργηση του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κάλλιο αργά...














Πολυ απαισιοδοξια, σκεπτικισμος και προβληματισμος μου φαινεται οτι επεσε στο Blog. Παρα τις αντιξοες συνθηκες καποιοι εξακολουθουν να χαμογελουν και να ελπιζουν. Στην πρωτη φωτογραφια -με τα ποτηρια στο χερι- ευχονται σε ολους Καλο Καλοκαιρι.
Η συνευρεση της Πεμπτης ειναι νομιζω απο τις λιγες αγχολυτικες καταστασεις που ζουμε αυτο τον καιρο.
Το γευμα ηταν σχετικα λιτο και αυτο φαινεται στο τραπεζι μας.
Στην τριτη φωτογραφια η θεα εξω απο την κυρα Βαγγελιω φευγοντας και η τελευταια φωτογραφια ειναι τραβηγμενη απο το μπαλκονι του σπιτιου μου, την ιδια βραδυα.

Υ.Γ. Η καθυστερηση στην αναρτηση οφειλεται στο οτι ολες αυτες τις μερες ειμαι χωρις Intetnet.

Επιλογη χρεοκοπιας

Ο πρωθυπουργος δηλωσε οτι υπαρχει κοκκινη γραμμη για την Ελλαδα, δηλαδη τα παντα για αποφυγη χρεοκοπιας γιατι θα ειναι χειροτερο απο αυτο που συμβαινει σημερα.
Η αποφαση της Ελλαδα για δανεισμο βασικα σημαινει οτι οι αυτοι που σιγουρα ειναι κερδισμενοι ειναι οι δανειστες των οποιων τα λεφτα ειναι εγγυημενα.
Η χρεοκοπια ομως ειναι μια επιλογη που πηρε η Αργεντινη, σε συνδιασμο με υποτιμηση του νομισματος. Για την Ελλαδα αυτο θα σημαινε εξοδο απο το ευρω και επαναφορα της δραχμης υποβαθμισμενης τουλαχιστον κατα 50%.
Μετα απο τον αρχικο υπερπληθωρισμο, η Αργεντινη παει καλα, με το μεγαλυτερο μερος του χρεους της διεγραμμενο.

ΛΙΤΟΤΗΤΑ...

Πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, με αυξήσεις σε φόρους και έτη εργασίας και μειώσεις σε αποδοχές και συντάξεις, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. Όλους; Χμ! Όχι, ακριβώς, ίσως... Εξαιρούνται οι βουλευτές, για τους οποίους ο Πρωθυπουργός είπε ότι "θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής να ζητήσει από τους βουλευτές να παραιτηθούν από τον 13ο και 14ο μισθό". Φυσικά, ούτε κουβέντα για τα σκανδαλώδη δικαιώματα συνταξιοδότησής τους, τις διπλές συντάξεις και τα λοιπά προκλητικά προνόμια. Ίσως τα θεωρούν μικροποσά και ανάξια λόγου. Όπως έχουν καταξιωθεί και οι ίδιοι στη συνείδηση του κόσμου...

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Το πραγματικο τελος εποχης

Ειναι ενας τιτλος που επαναλαμβανεται συνεχεια, αλλα η σημερινη συμφωνια για δανεισμο σηματοδοτει την υποχωρηση του κρατους σαν εργοδοτη με αποτελεσμα ενα μεγαλο μερος της ελληινκης κοινωνιας να βρισκεται σε μια πρωτοφανη κατασταση - μεταξυ ανεργειας και σημαντικα μειωμενου εισοδηματος.
Σε μια πολη σαν την Καβαλα, που οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι αυτοι που την κρατουν ζωντανη, νομιζω οτι η επιδραση των μετρων θα οδηγησει σε μια καθοδικη πορεια. Ηδη η Καβαλα εχει χασει εξαιτιας των κινητρων σε επιχειρησεις να εγκατασταθουν στην Θρακη, η μειωση του εισοδηματος των δημοσιων υπαλληλων ειναι το τελευταιο καρφι στο φερετρο.
Θα μπορεσει το κρατος ομως να σταματησει τις αλλες σπαταλες και επισης θα μπορεσει να αυξησει τα εσοδα με το να παρει αυτα που του ανηκουν μεσω της φορολογιας? Το να μειωσεις του μισθους ειναι ευκολο, το να εισπραξεις τους φορους ειναι αλλο πραγμα.
Διαβαζα για τον ελβετικο τροπο φορολογησης των διαφορων μη-ελβετων μη-εγαζομεενων στην Ελβετια πλουσιων (οπως ο Μαικλ Σουμαχερ). Λεγεται φορος τροπου ζωης, βασικα εαν εχεις σπιτι που απο νοικι θα εχει εισοδημα 1 εκ, το κρατος λεει οτι πρεπει να εχεις εσοδα 5 εκ και σε φορολογει αναλογα.
Νομιζω οτι ειναι ενα καλο μετρο γα την Ελλαδα οπου υπαρχουν πολλοι που εχτισαν βιλες και δηλωνουν 15,000 τον χρονο.

Ενας ξενος στην Ελλαδα

Αντιγραφω κειμενο που μου σταλθηκε μεσω ηλεκτρονικου ταχυδρομειου με τιτλο Απλα Καταντια

Εχω πάει και ελέγξει σχεδόν 30 χώρες. Αυτά που βλέπω εδώ δεν τα είδα πουθενά!"

Πολ Τόμσον, Δανός Επικεφαλής Επιθεωρητής ΔΝΤ
Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του δανού Πώλ Τόμσεν ο οποίος είναι και επικεφαλής του κλιμακίου των ελεγκτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι απαντήσεις των ελλήνων αξιωματούχων στις ερωτήσεις των ελεγκτών άφηναν τους τελευταίους άφωνους!

Για παράδειγμα:

Πριμ παραγωγικότητας

"Εδώ βλέπουμε ένα κονδύλι για πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους. Γιατί το πληρώσατε αφού οι στόχοι της αύξησης της παραγωγικότητας, δεν επετεύχθησαν;", ρώτησαν.

Η απάντηση:

"Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι η προσπάθεια που κατεβλήθη για την επιτυχία του στόχου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη..."

Πόσοι απασχολούνται στο δημόσιο;

Η απάντηση:

"Τι ακριβώς εννοείτε; Γιατί εχουμε διάφορες κατηγορίες, και διαφορετικές συμβάσεις εργασίας".

Ελεγκτες: "Εμείς απλώς θέλουμε τον αριθμό."

Ελληνες αξιωματούχοι: "Για τον συνολικό αριθμό δεν είαμστε έτοιμοι. Θα μαζέψουμε τα στοιχεία και σε επόμενη συνάντηση θα σας ενημερώσουμε!"

Πόσους διεφθαρμένους υπαλλήλους έχετε πιάσει;

"Ξέρετε αυτά τα πράγματα άπτονται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, οι δε διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης..."

Σ.Σ : Ο Πωλ Τόμσον έχει ελέγξει χώρες όπως η Κολομβία, η Ουκρανία καθώς και αφρικανικές

Την πρώτη μέρα τους έβγαλαν για μεσημεριανό (lunch) ο κ.Υπουργός και ο κ.Υφυπουργός, σε παρακείμενο εστιατόριο και παρήγγειλαν και πλήρωσαν φαγητά αξίας 750ευρώ (!) δηλαδή 150ευρώ το άτομο.
Ζήτησαν (ο Υπουργός) να προστεθούν και 50ευρώ μπουρμπουάρ για τον σερβιτόρο και να σταλεί ο λογαριασμός στο Υπουργείο.
Από την επόμενη μέρα οι 3 ελεγκτές του ΔΝΤ αρνήθηκαν να πάνε για φαί με τον υπουργό και πήγαν μόνοι τους.
40ευρώ και οι τρεις!