Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αλλοτινες μου εποχες...

Απο τη Μαρια πηρα αυτην την πολυ πετυχημενη γελοιογραφια.
Ποιο να΄ναι το επομενο συνθημα;

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας

Μετά απο ενδελεχή έρευνα φωτογραφιών που τραβήχτηκαν απο κάμερες ασφαλείας κατα την διάρκεια διαδηλώσεων των τελευταίων δύο χρόνων, οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν έναν ΜΟΝΙΜΟ διαδηλωτή, που φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επεισόδεια. Πλέον ερευνάται η πιθανή συμμετοχή του και στην υποκίνηση των ταραχών. Συλλήψεις αναμένονται λίαν συντόμως.
Δείτε τις παρακάτω φώτο προσεκτικά:

12 Δεκ. 2008

17 Δεκ. 2008

22 Δεκ. 2008

9 Ιαν. 2009


24 Φεβ. 2009


4 Μάρ. 2009

6 Δεκ. 2009

24 Φεβ. 2010

11 Μάρ. 2010


Εσείς μπορείτε να τον εντοπίσετε;

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Όλα μας τα΄ μαθαν.

Εξι χρονια καναμε μαθημα σ΄αυτα, παιζαμε στην αυλη , ανεβοκατεβαιναμε τις σκαλες τους και δεν βρεθηκε ουτε ενας καθηγητης να μας πει δυο λογια για την ιστορία του Γυμνασιου και του απεναντι κτιριου, της Μεραρχιας.
Το κτιριο που εμεις ξεραμε σαν Μεραρχια, χτισθηκε στις αρχες του 1900 απο τον Τουρκο μεγαλοκτηματια Χατζη Σικιρ αγα. Σε μια θεση καταπληκτικη, ηταν το μεγαλυτερο σπιτι της Καβαλας. Αντιπροσωπευτικο δειγμα της αρχιτεκτονικης τασης Ottoman revival, που αναπτυχθηκε απο τον προηγουμενο αιωνα στην Κωνσταντινουπολη, δεχομενη επιροες απο τον γερμανικο νεοκλασικισμο.
Χαρακτηριστικο του κτιριου το προεξεχον γεισο της στεγης. Κογχες με τυφλα αψιδωματα, καμπυλωμενες γωνιες και ανθεμωτα κοσμηματα διακοσμουν το κτιριο.
Προσπαθειστε να φανταστειτε τι εβλεπαν τα ματια του αγα καθε πρωι σαν ξυπνουσε, οταν κοιτουσε προς το νοτο!
Ομως αλλες οι βουλες του Αλλαχ και αλλες του αγα. Το 1909, μετα την επανασταση των Νεοτουρκων , μεσα στο πνευμα του εξευρωπαισμου της αυτοκρατοριας, αποφασιστηκε το κτισιμο ενος μεγαλου σχολειου και - κρατηθειτε- και η ανεγερση Πανεπιστημιου .
Την ανεγερση του δευτερου θα αναλαμβανε ο Χεδιβης της Αιγυπτου Αμπας Χιλμι Πασας με εσοδα απο το Ιμαρετ (ματαιωθηκε λογω των Βαλκανικων πολεμων 1912-1913).Το σχολειο θα κτιζοταν με υποχρεωτικο ερανο απο ολους τους κατοικους της Καβαλας, εκατο μετρα πιο περα απο το σπιτι του Χατζη Σικιρ αγα.
Λεγεται οτι οταν το εμαθε αυτο ο αγας προτεινε, για να μη κλειστει η θεα του σπιτιου του, να κατασκευασει ο ιδιος το σχολειο με δικα του ολα τα εξοδα, αλλα σε αλλο μερος.
Η προταση του ομως απορριφθηκε και το σχολειο εγινε εκει που αποφασισθηκε. Χρησιμοποιηθηκε στην αρχη μονο ως σχολειο και αργοτερα, στη διαρκεια των Βαλκανικων πολεμων ως νοσοκομειο. Τα δυο κτιρια δεσποζουν σε ολοκληρη την Καβαλα και οποιος εκανε μαθημα σ΄αυτα,τα κουβαλαει παντα μεσα του.
( Την επανω καταπληκτικη φωτογραφια την εδωσε ο Χρηστος Χριστοφοριδης.Ακρη πανω-δεξια φαινονται οι Τουρκικες φυλακες που στη θεση τους αργοτερα χτισθηκε το Ζουμπουλακειο επιβεβαιωνοντας τη ρηση οτι οπου ανοιγει ενα σχολειο κλεινει μια φυλακη. Οι λοφοι γυμνοι απο δεντρα. Κατω δεξια απο την επισκεψη του Γεωργιου Β΄ στην Καβαλα).


Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Sticky Fingers

Σαν σήμερα, πριν 39(!) χρόνια, το 1971, κυκλοφόρησε το LP των Rolling Stones "Sticky Fingers" με "Brown Sugar", "You Gotta Move", "I Got The Blues", "Sister Morphine", "Dead Flowers", "Wild Horses" κλπ και βέβαια με το πρωτοποριακό και άκρως σοκαριστικό εξώφυλλο. Στην Ελλάδα, βέβαια, όταν κυκλοφόρησε, κανα δυο χρόνια αργότερα, δεν κυκλοφόρησε με το ίδιο εξώφυλλο, αλλά με ένα πολύ πιο light. Ας μην παραπονιόμαστε όμως. Στην αυστηρή καθολική και πουριτανική Ισπανία κυκλοφόρησε με εντελώς διαφορετικό και αδιάφορο εξώφυλλο.

Τα μονα νεα, ειναι ασχημα νεα

Παρακολουθω τις εξελιξεις στην Ελλαδα κυριως μεσω των οικονομικων σελιδων, οπου γεγονοτα αναφερονται με ενα αρκετα ξερο τροπο, που κρυβει τα αισθηματα των Ελληνων για το τι γινεται γυρω τους.
Δεν υπαρχει ιχνος αισιοδοξιας, μονο περισσοτερα ασχημα νεα πχ το ελλειμα ειναι ακομη μεγαλυτερο απο οτι υπολογιζαν και ακολουθει η χιονοστιβαδα των μειωσεων της δυνατοτητας της Ελλαδας να δανειστει σε λογικες τιμες.
Ολοι ειμαστε σε ηλικια που αν χασουμε τη δουλεια μας, θα ειναι δυσκολο να βρουμε αλλη και εχουμε παιδια που ετοιμαζονται να μπουν στην αγορα εργασιας που ομως φαινεται να μικραινει μερα με τη μερα.
Η εκφραση που χρησιμοποιειται σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι οτι τα πραγματα θα γινουν χειροτερα πριν καλυτερευσουν.
Η χειροτερευση ειναι αυτη που φερνει απελπισια σε συνδιασμο με το (μοναδικο) ελληνικο φαινομενο, η πτωση των μισθων να συνοδευεται απο αυξηση τιμων. Εδω και πολλα χρονια, ο καθε ταξιτζης μου ελεγε για την ανεργια και ακριβεια. Τοτε φυσικα θα πρεπει να ηταν παραδεισος σχετικα με τωρα.
Να σας πω ενα ευχαριστο νεο. Τον Ιανουαριο που ηρθα στην Καβαλα, αγορασα ενα αναμικτηρα για φραπε. Σημερα το χρησιμοποιησα για πρωτη φορα και πρεπει να ομολογησω οτι για πρωτη φορα στην Αγγλια πινω φραπε που ειναι σχεδον ελληνικος

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Κουφό φαινόμενο στην Αίγινα.......

Αυτό έτυχε να το ακούσει κανείς από εσάς???? Surprised
Στις ειδήσεις έπαιξε άραγε? Suspect
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια «συνηθισμένη» εξήγηση αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρον!! confused

Δείτε το :




Άλλο ένα παράξενο ήταν, τα ψάρια που έβγαιναν στην επιφάνεια της θάλασσας λες και ήθελαν να αναπνεύσουν!!!


Από εδώ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Χωρις αεροπλανα αλλα με βαπορια, τραινα και λεωφορεια

Οι κλειστοι ουρανοι εχουν αναγκασει εκατονταδες χιλιαδες ανθρωπους να προσπαθησουν να βρουν διαφορετικους τροπους για να φθασουν στο προορισμο τους.
Διαβαζω ιστοριες για ανθρωπους που εχουν ξοδεψει χιλιαδες σε ταξι απο Μαδριτη σε Παρισι, απο Φινλανδια στην Ιταλια. Οπως παντα υπαρχουν κερδισμενοι, οι εταιρειες ενοικιασης αυτοκινητων τα εχουν οικονομισει για τα καλα μια και για να αφησεις αυτοκινητο το οποιο νοικιασες στη Μαδριτη στο Παρισι, θελου 1000 ευρω (συν το ενοικο φυσικα)
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι μερικοι εχουν ξεχασει οτι υπαρχουν και αλλοι τροποι ταξιδιου περα απο το αεροπλανο και αισθανονται ανικανοι να πανε να βρουν ενα λεωφορειο, ενα τραινο. Ειδα καποιον χθες που ηταν στο Παρισι και περιμενει μεχρι την Πεμπτη να παρει το Eurostar για το Λονδινο και αναρωτιεμαι γιατι δεν παει με ενα αλλο τραινο στο Calais και απο εκει να μπει στο πλοιο για να περασει απεναντι.
Οι ερχομενες εκλογες εχουν περασει σε δευτερη μοιρα αλλα η ανοδος των Liberals παραμενει και εαν οι προβλεψεις επαληθευθουν, κανεις δεν θα εχει την πλειοψηφια στη βουλη.

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Οικογενειακή τετράτροχη ιστορία...

Με την παροιμιώδη, το τελευταίο διάστημα, ταχύτητα αντίδρασής μου, δημοσιεύω σήμερα την οικογενειακή τετράτροχη ιστορία. Πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο) ήταν το OPEL Rekord 1600. Λευκό με αρ. κυκλοφορίας 193487 (Θεσσαλονίκης). Ακολούθησε, για πολύ μικρό χρονικό διάστημα ένα μεταχειρισμένο κόκκινο FORD Capri, μέχρι να αγοραστεί το ολοκαίνουριο μπλε LANCIA Beta 1400 με αρ. κυκλ. ΚΜ 2756 έναντι του ποσού των 217500 δραχμών. Παράλληλα αγοράστηκε ένα μεταχειρισμένο πράσινο σκούρο MORRIS mini 800 cc, για τις μετακινήσεις μέσα στην πολή (Θεσσαλονίκη).
Ακολούθησε αντικατάσταση του πρώτου mini με ένα καινούριο πορτοκαλί. Στη συνέχεια, το 1977, αντικαταστάθηκε η Lancia με ένα μουσταρδί CHRYSLER 1508GT και λίγο αργότερα ήλθε και το νέο κόκκινο mini σε αντικατάσταση του προηγούμενου, με αρ. κυκλ. ΝΑ 2791.
Και τα δυο τελευταία, έμελλε να τελειώσουν τον βίο τους στα χέρια μου.























2 μοναδικα γεγονοτα

Για πρωτη φορα στα χρονικα δεν υπηρχε ουτε ενα αεροπλανο στον εναεριο χωρο της Βρεττανιας. Το συνεφο σταχτης καλυπτει ολη τη χωρα και ο εναεριος χωρος παραμενει κλειστος. 3 συναδελφοι ειναι στην Αμερικη και δεν μπορουν να γυρισουν.
Επισης για πρωτη φορα χθες το βραδυ ειχαμε τηλεοπτικη συζητηση μεταξυ των αρχηγων των 3 κυριων κομματων. Ισως να φαινεται παραξενο οτι δεν εχει ξαναγινει, σε μια χωρα που η συζητηση (debate) ειναι κατι που διδασκεται στο σχολειο, υπαρχουν λογοι:
Ο κυριος λογος ειναι οτι ο εκαστοτε πρωθυπουργος ειναι παντα σε μειονεκτικη θεση και δεν δεχεται να παρει μερος.
Ο αλλος λογος ειναι οτι στη δημοκρατια μας, σημασια εχει το κομμα, τα μελη, τα στελεχη και οχι ο αρχηγος. Θεωρειται οτι η αρχηγικη αντιμετωπιση, υποβαθμιζει την πολιτικη και γινεται περισσοτερο μια προσωπικη συζητηση.
Η χθεσινη συζητηση ηταν ενδιαφερουσα και εδωσε την ευκαιρια στον αρχηγο των Liberals να παρουσιασει το κομμα του σαν μια καλη επιλογη. Γενικα δεν υπηρχαν χαμενει, απλα ο Nick Clegg πηγε καλυτερα.
Θα υπαρξουν 2 ακομα τετοιες συζητησεις.

Bring Them Back - www.bringthemback.org



Ας συμμετάσχουμε όλοι σε αυτή την εκστρατεία, ειδικά οι εκτός Ελλάδος, των οποίων η ψήφος έχει και άλλο "ειδικό βάρος"...........
Κώστα, καλό θα ήταν να μείνει για λίγες εβδομάδες επίκαιρο, αν μπορείς βάλε το κάπου να φαίνεται.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Καθημερινά, απλά μαθηματικά

























*αντιγραφή απο ΕΔΩ

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΔΕΚΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Όπως ήταν καθιερωμένο, λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων γινόταν η γιορτή του σχολίου, με ποιήματα, σκετσάκια, ακόμη και μικρά θεατρικά.

Εδώ λοιπόν έχουμε την γιορτή στην Τετάρτη τάξη (νομίζω)
















και εδώ το θεατρικό στην Έκτη, με θέμα την ζωή του Διονύσιου Σολωμού.....
















"Πολεμούν αυτοί εκεί κάτω, ενώ εγώ γράφω στίχους για την γαλήνη......."
μονολογούσε ο ποιητής στην πρώτη σκηνή της παράστασης.

Εμείς οι Βλάχοι όπως λάχει

Διαφημιση νυχτερινου κεντρου στη περιοδο της Δικτατοριας. Ακομη και το στριπτιζ υπο το πνευμα του Ελληνοχριστιανικου ιδεωδους.
Ενδιαφερουσα γι΄αυτους που πηγαιναν στο γηπεδο η ανακοινωση για τα σημεια πωλησης εισιτηριων. Προφανως ο Χαρης το εισιτηριο του θα το αγοραζε απο τον Πετρο, ενω ο Παναγιωτης απ'τον κυρ-Αποστολο.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Και άλλος φίλος ήρθε απο μακρυά

Και είπαμε, σαν γνήσιοι απόγονοι του Ξενίου Διός, να τον ξεναγήσουμε μέχρι την κυρά-Βαγγελιώ. Μόνο για την κουβέντα βρέ, δεν φάγαμε και τίποτα........







Ο Γιώργος (Ρουμελιώτης) ζεί εκτός Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια, κινούμενος μεταξύ Αγγλίας και (τώρα) Ισπανίας. Να σε βλέπουμε συχνότερα φίλε.

Μουσικες καρεκλες

Υπαρχει ενα παιχνιδι που παιζουν παιδια και λεγεται μουσικες καρεκλες (musical chairs). Σε ενα δωματιο υπαρχουν λιγοτερες καρεκλες απο παιδια. Αρχιζει να παιζει μουσικη, τα παιδια περιφερονται στο δωματιο και μολις σταματησει η μουσικη ολα τα παιδια προσπαθουν να καθησουν σε μια καρεκλα. Μια και υπαρχουν λιγοτερες καρεκλες τελικα μερικα παιδια μενουν ορθια και αυτοι ειναι οι χαμενοι.
Αυτο το παιχνιδι μου θυμιζει αυτο που γινεται τωρα με αλλαγες με διοικητες νοσοκομειων. Ολα τα στελεχη περιφερονται γυρω απο τις θεσεις, η μουσικη ειναι ο υπουργος και η αποφαση του ειναι το σταματημα της μουσικης και φυσικα μερικα απο τα στελεχη καθονται σε καρεκλες.
Δεν πρεπει να ανησυχουν αυτοι που εχασαν, θα υπαρξει και αλλος γυρος και μια το παιχνιδι ειναι για παιδια, προσοντα δεν χρειαζονται, απλα η εννοια του παιδιου εχει αντικατασταθει με την εννοια του κομματικου στελεχους.

Περί δισκοπωλείων και άλλων τινών

Μπορεί σε θέματα όπως τα σφαιριστήρια και λοιπά ευαγή ιδρύματα να έχω πλήρη άγνοια, όμως τα δισκοπωλεία είναι το φόρτε μου.
Κατ΄ αρχήν, όταν μιλάμε για δισκοπωλεία στην Καβάλα, πρέπει να ξεκινάμε από το ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ των αδελφών Τάτσου, στη Φιλελλήνων 10, τηλ. 4419. Μουσικοί και οι ίδιοι, είχαν το μεγαλύτερο κατάστημα δίσκων στην Καβάλα. Για την εποχή τους, ήταν αρκετά ενημερωμένοι στην ελληνική δισκογραφική παραγωγή. Όμως, είχαν πλήρη άγνοια - και νομίζω απροθυμία κατανόησης - σχετικά με την ξένη μουσική. Φαντάζομαι ότι οι παραγγελίες τους σε ξένα τραγούδια γίνονταν μέσω περιοδεύοντος εμπορικού αντιπροσώπου στο στυλ "βάλε και κανένα ξένο/επιτυχία" και ο αντιπρόσωπος έβαζε ό,τι ήθελε να προωθήσει. Έτσι μπορούσε κανείς να βρεί πολύ περίεργους και ετερόκλητους δίσκους από το ξένο ρεπερτόριο ανακατεμένους και όχι κατά μουσικό είδος, ούτως ή άλλως δεν αποτελούσαν παρά ένα πολύ μικρό μέρος του εμπορεύματος. Έτσι αγόρασα, την άνοιξη του 1971, τον πρώτο μου "μεγάλο δίσκο" 33 στροφών, το COSMO'S FACTORY των CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL. Οι τιμές στα τέλη της δεκαετίας του '60 ήταν περίπου 30-35 δραχμές για τα 45άρια και 100-130 δραχμές για τους δίσκους 33 στροφών. Αργότερα, ο ένας από τους αδελφούς, ο Γιώργος, άνοιξε δικό του κατάστημα, το ΣΤΟΥΝΤΙΟ, στο Μέγαρο Μαυρίδη, στην Αβέρωφ 2, τηλ. 25340. Ως προς τα μουσικά είδη είχε τις ίδιες προτεραιότητες με τα αδέλφια του, όμως, είχε μια εξειδίκευση στην παράνομη εγγραφή κασεττών. Με 100 δραχμές, αν θυμάμαι καλά, παράγγελνες μια κασέττα με δυο LPs, ένα στην κάθε πλευρά, τη στιγμή που οι τιμές στα LPs είχαν φτάσει αισίως τις 150-180 δραχμές. Αρκετά αργότερα, άνοιξε και δεύτερο κατάστημα ΣΤΟΥΝΤΙΟ, Βενιζέλου 37, τηλ. 232112. Καθώς οδεύαμε προς το μέσο της δεκαετίας του '70, είχε αρχίσει να ανεβαίνει η αγορά των δίσκων και άρχισαν να εμφανίζονται κι άλλα δισκοπωλεία, που παράλληλα εμπορεύονταν και τη νέα μόδα, τα συγκροτήματα υψηλής πιστότητας, τα hi-fi. Εκτός από το κατάστημα της Σοφίας Ρίζου, που αναφέρθηκε σε παλιότερη ανάρτηση από τον Γιώργο και αποτέλεσε το έναυσμα για το σημερινό μου σημείωμα, άνοιξε και το κατάστημα του Α. Βλαχόπουλου, το SUPER SOUND, Hi-Fi Stereo, Ομονοίας 64, τηλ. 26273. Οι δίσκοι τώρα προσφέρονταν μέσα σε νάϋλον θήκη και υπήρχε σαφής βελτίωση στην προσφορά ξένης μουσικής. Αργότερα, το κατάστημα μεταφέρθηκε στην Ομονοίας 137, τηλ. 21436 και μετονομάστηκε σε SAMANTHA'S Στερεοφωνικά Δίσκοι Κασέττες. Γύρω στο 1980 μεταφέρθηκε στην Εθνάρχου Μακαρίου υπό την ιδιοκτησία των αδελφών Πουλη. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '70 άνοιξε κι άλλο κατάστημα, το MELODY MAKER, στην γωνία Ομονοίας και Δαγκλή, τηλ. 831401, από τον Σωκράτη Εφραιμίδη. Την αγορά των δισκοπωλείων συμπλήρωναν ένα μικρό κατάστημα επί της Ομονοίας, απέναντι από την ανηφόρα του ΑΤΤΙΚΟΝ, απ' όπου είχαμε προμηθευτεί και τις μελόντικες, το 1971, καθώς κι ένα άλλο, μικρό, καθαρά cult κατάστημα, του Ζαφ. Παπαγιαννίδη, το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ, στην Παύλου Μελά 2, τηλ. 6072, με εξειδίκευση στα τραγούδια τύπου ΚΤΕΛ.
Έτσι είχαν τα πράγματα στην Καβάλα, όταν τον Φεβρουάριο του 1978 πήγα στην Αθήνα στο δισκοπωλείο JUZZ&ROCK κι έπαθα. Υπήρχαν όλες οι καινούριες κυκλοφορίες! Δεν ήξερα τι να διαλέξω! Με πολύ κόπο επέλεξα τρεις δίσκους. Τους θυμάμαι ακόμη! "NEVER MIND..." των SEX PISTOLS, "A TONIC FOR THE TROOPS" των BOOMTOWN RATS και "THE PARKERILLA" των GRAHAM PARKER AND THE RUMOUR. Ιστορικοί δίσκοι! Αμφιβάλλω αν έφτασαν ποτέ στην Καβάλα, εκτός ίσως από τον πρώτο. Στο μεταξύ, με την εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη βρήκα τους τοπικούς παραδείσους. "blow up" στην Αριστοτέλους 8, τηλ. 233255, "πάτσης", Τσιμισκή 39, τηλ. 263902 και "Ραμογλου", Τσιμισκή 40. Μεγάλη ποικιλία, νέες κυκλοφορίες και προσφορές. Αν είχα και αρκετά χρήματα...

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Πριν λιγο

''... η νυχτα ειναι χρησιμη αφου σκεπαζει τις πληγες της πολης, το καμενο δασος και τα παντοειδη εκτρωματα της. Θα ανοιχτουμε στη θαλασσα για να προσπαθησουμε να μετρησουμε τα φωτα της πολης...''
( απο το βιβλιο Μανια Πολεως)

Μετα απο μια βδομαδα διακοπων ξανα στα μαθηματα. Μια ολιγολεπτη παρακαμψη στο Μαο για ενα ποτο και μετα περπατημα στο λιμανι. Φυσουσε βοριαδακι.

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η σειρα της Αγγλιας

Θα εχουμε εκλογες στις 6 Μα'ι'ου. Η οικονομια - βασικα το τεραστιο χρεος της χωρας και το πως θα αντιμετωπισθει, θα ειναι το πεδιο αντιπαραθεσης.
Ολοι ξερουμε οτι οποιος και να βγει, θα χρειασθει να γινουν περικοπες, το θεμα εναι πως και ποτε θα γινουν οι περικοπες. Οι συντηρητικοι λενε τωρα γιατι το χρεος ειναι τεραστιο, οι εργατικοι λενε αργοτερα μεχρι να ανασανει η οικονομια.
Μια και εδω ειναι Αγγλια, υπαρχει και ολιγη ταξικη αναπαραθεση, οι συντηρητικοι εχουν ηγετες που θεωρουνται πιο αριστοκρατικοι, οι εργατικοι πιο μεσαια ταξη. Αλλα η ουσια ειναι η οικονομια και η μειωση του χρεους.
Οι συντηρητικοι εχουν το προβαδισμα αλλα ολοι συμφωνουν οτι θα ειναι μια στενη εκλογικη μαχη.
Αν κερδισουν οι συντηρητικοι, ο Καμερον θα ειναι ο 19ος πρωθυπουργος που θα εχει παει στο Ητον (απο το 1721 μεχρι το1964 που ηταν ο τελευταιος). Οποιος και να κερδισει, το 30%-40% των υπουργων θα εχουν αποφοιτησει απο το Oxford 'h' Cambridge

Mad truck vs the last of the Μohicans

'' Ενα μεσημερι καλοκαιριου καθομασταν στο μπαλκονι του σπιτιου μου με τον Λεωνιδα ή με τον Κωστα, δεν θυμαμαι ακριβως με ποιον, και ξαφνικα ακουσαμε ενα πολυ δυνατο ηχο...'' θυμαται ο Νικος σε καποιο προηγουμενο σχολιο.
Ηταν 27 Ιουλιου 1978 μεσημερι, οταν ακουσθηκε ενα φοβερο ''μπαμ'' και ολη η γειτονια σηκωθηκε στο ποδι. Η νταλικα επεσε στο σπιτι που νοικιαζε ο Ιπποκρατης Συνωκας -τελειως οξυμωρο- φορτηγατζης στο επαγγελμα (πατερας της Λενας και της Ασπας εκ των οποιων η πρωτη ηταν συμμαθητρια μας). Απ΄ οτι δηλωσαν οι γειτονες ο κυριος Ιπποκρατης με το που ακουσθηκε το ''μπαμ'' πηδηξε απο το παραθυρο γιατι νομισε οτι γινοταν σεισμος.
(Νομιζω οτι δεν ηταν η πρωτη φορα που συνεβη κατι τετοιο. Πρεπει να υπηρξε κι' αλλη φορα στο παρελθον που στοχευσε νταλικα το σπιτι του Βαγγελη και την σταματησε μια ακακια που ειχαν μπροστα στην αυλη τους.)

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Πασχα - 9/4/1972

Oποιος βρει που ειναι στημενη η βαρελα του τροχονομου κερδιζει κοκκινο αυγο (τυλιγμενο σε ζελατινη). Και οποιος βρει που ειναι τραβηγμενη η φωτογραφια με το αστικο κερδιζει 3 σβησιματα κλισεων απο την Τροχαια.

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Δεύτε λάβετε φώς







Λίγα λεπτά πριν χτυπήσουν οι καμπάνες της Ανάστασης, στο προαύλιο του Αη Γιάννη.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Αυτά τα θυμάστε;





Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Αυτό το ξέρατε;

Παντα νομιζα οτι η Σαμανθα ηταν η πρωτη ντισκοτεκ που ανοιξε στην Καβαλα. Δεν ηταν ομως ετσι. Απ' οτι βλεπετε στην επανω φωτογραφια η πρωτη ντισκοτεκ ανοιξε τον Μαιο του 1971 (το καλοκαιρι της χρονιας που δωσαμε εισαγωγικες εξετασεις απο το Δημοτικο για το Γυμνασιο). Στα σχολια της εφημεριδας γραφει: ...οι φορεις της ντισκοτεκ εξ αριστερων κ.κ. Κων. Νεγκογλου, Κων. Ευθυμιαδης και Αλ. Μπαλουστρας, πραγματοποιησαν προχθες Κυριακη στο Παληο τα εγκαινια της Νεας Ντισκοτεκ ΒΕΝΟΥΣ, παρουσια φιλων...
Το ιδιο καλοκαιρι, ενα μηνα μετα, διαφημιση μιας ακομη ντισκοτεκ, της ΑΡΙΩΝ στην Αμυντα. Με DJ την Αυστραλεζα Νολα Φαρκιν και Ντεκορ ''πανακριβο, απιθανο, σχεδιασμενο απο το γνωστο Γερμανο ντεκορατερ Καρλ- Χαϊντς Σουλτς!'' Που ηταν ολα αυτα τα φοβερα μαγαζια με τις γυαλινες πιστες και τα φωτισμενα εσωτερικα γυαλινα τραπεζια και μεις δεν ειχαμε ιδεα; Ισως οι μεγαλυτεροι απο μας να χορεψαν εκει σε μοδατα κομματια της εποχης. Εμεις ημασταν μικροι για να ξερουμε τετοια μαγαζια.