Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Για Γέλια... (ή μήπως για κλάμματα;)

Πρώτα, σαν εισαγωγή, λίγα λόγια για την ιστορία: Όταν πριν μερικά χρόνια έφτασε και στην Ελλάδα η μόδα του politically correct, της αναφοράς δηλαδή σε κάποια προβλήματα με τρόπο που να μην θίγονται κοινωνικές ομάδες, προτάθηκαν διάφορες λέξεις ή εκφράσεις για να αντικαταστήσουν την λέξη "ανάπηρος". Ανάμεσα στα διάφορα που ακούστηκαν, ξεχώρισε και υιοθετήθηκε η έκφραση "Άτομο Με Ειδικές Ανάγκες", εν συντομία ΑΜΕΑ. Κατόπιν, κάποιοι προσπάθησαν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο και πρότειναν την έκφραση "Άτομα Με Ειδικές Ικανότητες", που όμως δεν επικράτησε και δεν αντικατέστησε τελικά το "ΑΜΕΑ".
Σήμερα το πρωί, κάνοντας ένα δίλεπτο ζάππινγκ στα τέσσερα ειδησεογραφικά κανάλια, πέφτω στον ALΡHA πάνω στον Αυτιά που διαβάζει τα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφημερίδων. Σε μια από αυτές, στα ΝΕΑ νομίζω, κάτω αριστερά, υπάρχει μια φωτογραφία της νέας Πρωθυπουργού της Ισλανδίας, με την είδηση ότι η 66χρονη ανέλαβε τα ηνία της κυβέρνησης αυτής της χώρας. Όπως έγινε γνωστό, η κυρία αυτή είναι η πρώτη δηλωμένη ομοφυλόφιλη που γίνεται Πρωθυπουργός. Διαβάζει, λοιπόν, την είδηση ο Αυτιάς και σχολιάζει επί λέξει: "Λοιπόν, η κυρία αυτή είναι το πρώτο Άτομο Με Ειδικές Ικανότητες που αναλαμβάνει την Πρωθυπουργία μιας χώρας".
Κόκκαλο εμείς, όσοι αντιληφθήκαμε, βέβαια, τι είπε. Ώστε "άτομο με ειδικές ικανότητες" η λεσβία; Και, δεν μας λες, ρε Αυτιά, ποιά ακριβώς ειδική ικανότητα έχει και κατέχει;
Έφταιγε η ώρα; Έφταιγε η ρύμη του λόγου; Ή η απύθμενη μακακία του ανδρός;
Όπως και να έχει μας έφτιαξε τη μέρα.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Οικονομική Κρίση

Η οικονομική κρίση έφτασε και στην Καβάλα και χτύπησε δίπλα μας.
Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα που το μαγαζί του Νίκου του Μισιρλή παραμένει κλειστό. Στην αγορά ακούγεται ότι πουλήθηκε η επιχείρηση. Άλλος πάλι λέει ότι θα ανοίξει ξανά. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, εύχομαι να μην είναι τίποτε άλλο παρά μια επιχειρηματική κίνηση.
Από τα ήσσονος σημασίας παρεπόμενα, βέβαια, είναι ότι χάσαμε έναν τόπο συνάντησης και το πρωινό καφεδάκι του Σαββάτου.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ειστε για τα καρναβαλια


Ακομη μια φωτογραφια απο το αρχειο της Νοελ.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Δρομοι και μπλοκαρισματα

Το εαν οι αγροτες εχουν δικαιο ή αδικο για να διαμαρτυρονται ειναι μεγαλη ιστορια και εχει καλυφθει σε λεπτομερεια αλλου.
Αναρωτιεμαι ομως το τι θα εκαναν οι αγροτες αν μια αλλη ομαδα μπλοκαρε τους δρομους και τα προ'ι'οντα τους σαπιζαν σε αυτοκινητα που δεν μπορουσαν να περασουν τα μπλοκα.
Κατι αναλογο συμβαινει τωρα με καθε αλλη επαγγελματικη ομαδα που βασιζεται στους δρομους για να κανουν την δουλεια τους. Ειδικα που τωρα με την κριση, οι δουλεις ειναι λιγες και χρειαζεται να τις κυνηγησεις.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ταυτοποίηση.........


Γιά να δούμε ποιούς και ποιές θα βρούμε.

Για να έχει λίγη αγωνία δεν θα δημοσιεύσω (ακόμη) αυτούς και αυτές που ξεχώρισα.

Hint: Το 23 ήρθε μετα στο Δέκατο.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

12ο Δημοτικο - Αγιος Ιωαννης - Α' Δημοτικου

Απο τα αρχεια της Νοελ, ειναι φανερο οτι η σειρα μας ηταν ηδη παιδια των λουλουδιων.
Μια και εγω πηγαινα στο 10ο αν και φανταζομαι οτι ξερω αρκετα απο τα ατομα στη φωτογραφια, μου ειναι δυσκολο να αναγνωρισω ατομα.


Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Τα χειροτερα ειναι μπροστα μας

Νομιζω οτι για τους περισσοτερους αυτο το αρθρο http://www.guardian.co.uk/business/2009/jan/19/greece-weakest-economy δεν ειναι νεα αλλα σιγουρα ειναι ακομη ενα καρφι στο φερετρο της ελληνικης οικονομιας.
Αυτο που εχει ενδιαφερον ειναι η κοινωνικη διασταση της υφεσης και οτι ισως τα γεγονοτα του Δεκεμβριου ειναι απλως προ-εορτια μια πολυ πιο σοβαρης κοινωνικης κρισης.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Νέο κόμμα

Χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, ιδρύθηκε σήμερα ένα νέο κόμμα, των δημοκρατικών.
Θα στεριώσει, θα χαθεί, θα γίνει ουρά κάποιου απο τα "μεγάλα";

Ο χρόνος θα δείξει..........

Παραθέτω την πρώτη παράγραφο απο την ιστοσελίδα του:

Δημοκρατικοί, ένα διαφορετικό κόμμα

Το κόμμα των Δημοκρατικών ιδρύθηκε ως διαφορετικότητα, ως κάτι νέο, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του πολιτικού μας συστήματος, όπου, εδώ και πολλά χρόνια, οι δημοκρατικές κομματικές λειτουργίες έχουν υποκατασταθεί από τους τριτοκοσμικούς «θεσμούς» της οικογενειοκρατίας, της αναξιοκρατίας και των κομματικών μηχανισμών που απαξιώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Περισσότερα εδώ:

Εντυπωσεις απο την Καβαλα

Ηταν η πρωτη χειμωνιατικη επισκεψη στην Καβαλα για πανω απο 10 χρονια. Το καλοκαιρι η θαλασσα εχετι το μεριδιο του λεοντος για ατομα σε διακοπες (αν και εγω κανονικα δεν ημους σε διακοπες) αλλα τον χειμωνα αλλα πραγματα χρειαζονται.

Υπηρχαν πολλες εκδηλωσεις, εκθεση ζωγραφικης, παρουσιαση βιβλιου, θεατρικη παρασταση και ειμαι σιγουρος οτι και αλλα πραγματα συνεβαιναν αλλα απλως αυτα ηταν φανερα χωρις καμμια προσπαθεια να ψαξεις να βρεις τι γινεται.

Η νυχτερινη ζωη επισης φαινεται να ειναι αρκετα καλη μια και υπαρχουν πολλα μπαρ. Νομιζω το Ιμαρετ και το αλλο απεναντι απο την εκκλησια της Παναγια εχουν μια φανταστικη θεα της νυχτερινης Καβαλας (ειναι παντα πιο ομορφη πολη την νυχτα)

Τις τιμες της βρηκα αρκετα ακριβες εξαιτιας της ισοδυναμιας ευρω λιρας . Νομιζω οτι θα εχει λιγοτερους βρεττανους τουριστες το καλοκαιρι. Ηδη διαβαζω οτι οι κρατησεις για την Τουρκια ειναι ανεβασμενες μαι και το νομισμα τους ειναι απο τα λιγα που εχει παει χειροτερα απο την λιρα.

Ελπιζω να απαγορευθει το καπνισμα σε ολους τους δημοσιους χωρους, ειχα ξεχασει το ποσο βρωμανε τα ρουχα σου μετα απο επισκεψη σε μπαρ.

Για επισκεπτες με αυτοκινητα το παρκαρισμα ειναι εφιαλτης μαι και ο καθενας παρκαρει οπου θελει και απο οτι φαινεται δεν υπαρχει ουτε καν ενας στοιχειωδης ελεγχος.

Προτεινω οι πεζοδρομοι να ονομαστουν παρκοδρομοι και να εχουν καποιον να κοβει εισητηριο στις εισοδους. Μια κα παρκαρουν παντου ασ βγαλει και μερικα λεφτα ο δημος.


Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ επισημες φωτογραφιες

Ο Χρηστος Χριστοφοριδης αποθανατισε την κοπη με εξοχα αποτελεσματα

Αυτο που ολοι περιμενουν να μαθουν

Το φλουρι επεσε στον Παναγιωτη Κ. Λεπτομερεις αργοτερα εδω ειναι οι πρωτες φωτογραφιες

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Προετοιμασια

Αποφασισα να κανω μια ελαφρη προπονηση με μια ψαροσουπα μια και αποψε προβλεπεται μεγαλη καταναλωση κρεατικων.
Αναρωτιεμαι αν ο Γιωρικας εχει καλη επιλογη κρασιων, νομιζω οτι μπιφτεκι καο μπορτωτο κρασι πανε καταπληκτικα

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Επιστροφη στον τοπο του εγκληματος

Καταφερα να προλαβω το αεροπλανο στο Λονδινο μια και ο ταξτζης ηρθε καθυστερημενα αλλα ουσιαστιακα μετα 5 ωρες βρεθηκα στην Καβαλα.
Ποιος ακριβως παραπονιοταν για την ανομβρια στην Ελλαδα? Αυτο που εριξε κατα την διαρκεια της διαδρομης Θεσ/νικη- Καβαλα πρεπει να φτανει για ολο τον χρονο.
Φτανοντας στην Καβαλα, το προβλημα του παρκικγ ηταν αιχμηρο, περα απο το γεγονος οτι ο καθενας παρκαρει οπως θελει.
Η πλατεια πισω απο το (πατρικο) σπιτι οπου παιζαμε μπαλλα εγινε παρκιγκ αλλα μαλλον πρεπει να εχει αναρχικο υπευθηνο με τον τροπο που ειναι παρκαρισμενα τα αυτοκινητα
Πρεπει να ειναι μεσογειακο χαρακτηριστικο μια και στην περιοχη μου στο Λονδινο αν δεις αυτοκινητο ασχημα σταματημενο μπορεις να στοιχηματισεις οτι ειναι (Ελληνο- 'η' Τουρκο-)Κυπριος.
Αναμενω την κοπη και την συναντηση με οσους περισσοτερους γινεται αλλα ξεκαθαριζω κατι. Την θεση παρκαρισματος που βρηκα δεν προκειται να την αφησω μεχρι να φυγω και επομενος καποιος θα χρειαστει να με παρει στο αυτοκινητο του!

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Υπενθύμιση

Με τη σημερινή ανάρτηση θα ήθελα να υπενθυμίσω μερικά θέματα:
Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους παλιούς μας συμμαθητές να συμμετέχουν στην συνάντηση που γίνεται κάθε Πέμπτη στις 9:30 το βράδυ, στα κοντάρια, στον Κήπο της Δημαρχίας.
Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται προς όλους, ανεξάρτητα αν ήταν παρόντες στη συγκέντρωση επανασύνδεσης του Ιουνίου 2007 ή για διάφορους λόγους απουσίαζαν.
Η συνάντηση αυτή δεν διοργανώνεται από κανέναν. Συμμετέχει όποιος μπορεί και θέλει.
Δεν υπάρχει κάποιο "πλάνο συνάντησης". Απλά, μαζευόμαστε και επί τόπου συζητούμε και αποφασίζουμε για το πού θα πάμε. Εξ άλλου το πού δεν είναι το βασικό ζητούμενο της συνάντησης.
Βασικό στοιχείο της κάθε συνάντησης είναι ο αυθορμητισμός της προσέλευσης. Ο ίδιος αυθορμητισμός διακατέχει όλους όσους κάθε φορά συμμετέχουν. Με μεγάλη χαρά, εμείς οι πιό τακτικά συμμετέχοντες, καλωσορίζουμε καθέναν που έρχεται για πρώτη φορά ή που σπάνια εμφανίζεται. Μην ξεχνάμε πώς προήλθε η τόσο επιτυχημένη συνάντηση επανασύνδεσης, όπως και η περσινή συνάντηση για κοπή βασιλόπιττας.
Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η φύση των συναντήσεών μας είναι τέτοια που, αν τύχει να παρθεί κάποια απόφαση, η απόφαση αυτή παίρνεται από τους εκάστοτε παρόντες. Αυτό κατ' ανάγκη έχει κάποια στοιχεία δικτατορίας, ανεπιθύμητης μεν, απαραίτητης δε. Έτσι πάρθηκε και η απόφαση για τον ορισμό της 23 Ιουνίου 2007, έτσι πάρθηκε η απόφαση για την ημερομηνία και τον τόπο κοπής της περσινής βασιλόπιττας, έτσι προφανώς, αν είμαστε γεροί, θα παρθεί και η απόφαση για ορισμό νέας ημερομηνίας συνάντησης επανασύνδεσης. Με τον ίδιο τρόπο πάρθηκε και η απόφαση για ορισμό ημερομηνίας και τόπου κοπής της φετεινής βασιλόπιττας, σε συνδυασμό με τον ερχομό και την ολιγοήμερη παραμονή στην Καβάλα του Κώστα.
Νομίζω ότι είναι περιττό να επαναλάβω ότι μεγάλη χαρά και επιδίωξη όλων μας είναι να μαζευόμαστε 20 και 25 και παραπάνω άτομα κάθε φορά και να γλεντάμε πραγματικά.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Οικονομικα θεματα

Τις τελευταιες μερες διαβαζω τις διαφορες εφημεριδες και η ειδηση οτι η Ελλαδα ετοιμαζεται να ψαξει για δανειο 2 δις, τραβηξε την προσοχη μου.
Ο λογος ηταν οτι θυμαμαι οτι ο κ. Καραμανλης ειχε πει το καλοκαιρο οτι η διεθνης οικονομικη κριση δεν θα επηρεασει την Ελλαδα και τοτε ειχα εκφρασει την εκπληξη μου για την αγνοια/αγνοηση της πραγματικοτητας 'η' την κουταμαρα μιας τετοιας δηλωσης.
Οταν οικονομιες πολυ πιο δυνατες απο την Ελλαδα ανησυχουσαν, η θεση των κυβερνουντων ηταν απιστευτη.
Το ασχημο ειναι οτι στην πραγματικοτητα κανενας δεν ξερει το πως ακριβως να ανταποκριθει αλλα ολοι (εκτος του κ. Καραμανλη) παραδεχονταν οτι βρισκομαστε σε μια δυσκολη (μια φορα στα 100 χρονια) κατασταση.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ο κύβος ερρίφθη.......



Με την καθοριστική ψήφο του Φώντα, όπως αποθανατίστηκε την στιγμή που την έριχνε, αποφασίστηκε να κόψουμε την βασιλόπιττα στον Γιωρίκα.

Την Πέμπτη λοιπόν, 15/1, ραντεβού στα κοντάρια στις 9.30.

Για την παραγγελία της πίττας θα μεριμνήσω εγώ, με άκρα μυστικότητα, η δε κοπή θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία παρατηρητή απο την Μεγάλη Βρετανία, για να αποφευχθούν τα περσινά ευτράπελα………

Μας κυβερνούν......

Συναντιούνται ο Κώστας και ο Γιώργος στο καφενείο της βουλής, γεμάτα όλα τα τραπέζια, τίγκα στην κάπνα, οπότε λέει ο Κώστας: Ρε Γιώργο, άντε πάμε να τον πιούμε στο γραφείο μου.

Πλακώνονται στους καφέδες οπότε, πάνω στα μουχαμπέτια, ρωτάει ο Γιώργος τον Κώστα:

-Ρε Κώστα, με τόσο κατιμά που έχουμε μαζέψει γύρω μας, πώς διακρίνεις ποιόν να κάνεις υπουργό και ποιόν όχι;
- Α, είναι ένα απλό τεστ, περίμενε να σου δείξω…..
Σηκώνει το τηλέφωνο και παίρνει τον Σαμαρά.
- Αντώνη, για έλα από το γραφείο να σε ρωτήσω κάτι.
Σε μισό λεπτό μπαίνει ασθμαίνων ο Σαμαράς.
- Ορίστε πρόεδρε…….
- Για πες μου ρε Αντώνη, ποιος είναι ο γιός του πατέρα σου που δεν είναι αδελφός σου;
Σκέφτεται ένα – δυό δευτερόλεπτα ο πελοπονήσιος………
- Εγώ, απαντάει.
- Μπράβο, σ’ ευχαριστώ, μπορείς να πηγαίνεις….

Γυρνάει στο Γιώργο και του λέει:
- Είδες, έχει μυαλό, θα τον κάνω υπουργό.


Φεύγει ο Γιώργος, πάει στο γραφείο του, σηκώνει το τηλέφωνο και ζητάει τον Ευθυμίου.

Σε δυό λεπτά μπαίνει μέσα ο Ευθυμίου.

- Για πες μου ρε Χρήστο, ποιος είναι ο γιός του πατέρα σου που δεν είναι αδελφός σου;
Σκέφτεται ένα – δυό δευτερόλεπτα…. Ξύνει το κεφάλι του..
- Πρόεδρε, δεν είμαι έτοιμος, πάω να δώ λίγο τα χαρτιά μου και επιστρέφω αμέσως.
Βγαίνοντας από το γραφείο, πέφτει πάνω στον Πάγκαλο.
- Ρε Θόδωρε, για πες μου, ποιός είναι ο γιός του πατέρα σου που δεν είναι αδελφός σου;
- Εγώ ρε μαλ...α, του απαντάει ο Πάγκαλος.
Επιστρέφει μέσα στο γραφείο του Παπανδρέου ο Ευθυμίου, και όλο περηφάνια λέει:
- Το βρήκα, ο Πάγκαλος είναι Πρόεδρε.
-Τι λες ρε κυδώνι, εκνευρίζεται ο Γιώργος, .....ο Σαμαράς είναι...

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Quiz

Χθες, ημέρα των Θεοφανείων, για τον εορτασμό του Αγιασμού των Υδάτων, ο ηλικίας 80+ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια συμβολική κίνηση, πήγε στην τελετή στο ακριτικό Αγαθονήσι.

Ο άλλος, ενώ είχε προαναγγείλει τη μετάβασή του στα Κύθηρα, εξ αιτίας, λέει, της κακοκαιρίας ματαίωσε το ταξείδι του και παρακολούθησε την τελετή στην Ραφήνα.

Ποιοί νομίζετε ότι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που ο Πρωθυπουργός παρέμεινε στη Ραφήνα;

α. Όταν προανήγγειλε το ταξείδι του στα Κύθηρα, νόμιζε ότι τα Θεοφάνεια πέφτουν κατά το καλοκαιράκι, οπότε θα συνδύαζε το ταξείδι του με διακοπές και κανένα μπανάκι στην παραλία του Σίμου.

β. Συναχώθηκαν τα δίδυμα.

γ. Φυσούσε και θα χαλούσε το μαλλί της καθηγήτριας χειρουργικής, νηπιαγωγού και ex-party animal Νατάσας.

δ. Δεν μπορούσε να περάσει το ταμπλώ στο play-station με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τόσο ώστε να μην προλάβει να πάει ούτε στον Πειραιά. (Όπου για πρώτη χρονιά η τελετή έγινε μεταξύ των τοπικών παραγόντων, συγγενών και φίλων)

ε. Όλα τα παραπάνω.

στ. Κανένα από τα παραπάνω. (Προσθέστε την δική σας εκδοχή

Γιάννηδες

Αν και το ποσοστό των Γιάννηδων που είχαμε στην τάξη είναι μικρότερο απο τον Πανελλήνιο Μ.Ο., ό,τι χάναμε σε ποσότητα, το κερδίζαμε σε ποιότητα.

Χρόνια πολλά λοιπόν στους Γιάννηδες και Γιαννούλες, συμμαθητές, τέκνα και γονείς.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Νεα χρονια

Η νεα χρονια ξεκινησε με ασχημα νεα. Ο λιανικος τομεας δεν πηγε καλα τις γιορτες και οι ανακοινωσεις κλεισιματος μαγαζιων με την επακολουθη απωλεια θεσεων εργασιας πυκνωνουν.
Για οσους εχουν ερθει στην Αγγλια, μια μεγαλη αλυσιδα καταστηματων - Woolworths - κλεινει σημερα. 810 μαγαζια και 25,000 εργαζομενοι.
Τα πραγματα ειναι τοσο ασχημα ωστε εαν η πτωση των πωλησεων ειναι μικροτερη απο την αναμενομενη, θεωρειται θετικο και ανεβαζει τις μετοχες.
Αυριο το Marks & Spencer θα ανακοινωσει το χασιμο 1000 θεσεων εργασιας.
Το ποσοστο αδειων καταστηματων θα ειναι το μεγαλυτερο απο ποτε.
Τα σπιτια εχασαν 16% της αξιας τους το 2008 ( η σημασια των τιμων σπιτιων ειναι πολυ μεγαλη για την Αγγλια και ειναι ενας απο τους λογους που η υφεση ειναι χειροτερη εδω)
Η λεγομενη πραγματικη οικονομια βρισκεται σε συστολη και κανενας δεν μενει απειραχτος.
Οι εταιρεις κοβουν οτι δεν ειναι απολυτως απαραιτητο και οι καταναλωτες κανουν το ιδιο με τις αγορες τους.
Αγορες μεγαλων αντικειμενων εχουν πεσει φοβερα - επιπλα, αυτοκινητα ειναι το κατι αλλο και φυσικα η αγορα σπιτιων ειναι σχεδον νεκρη.
Η κυβερνηση μας λεει οτι θα ξεκινησει μια σειρα δημοσιων εργων το οποιο θα δημιουργησει 100,000 θεσεις εργασιας. Μοιαζει με το New Deal tou Roosevelt το οποιο εδωσε δουλειες σε Αμερικανους μετα το κραχ το 1929.
Ο Ομπαμα θα κανει κατι αναλογο με 800 δις δολλαρια. Η ερωτηση ειναι απο που θα βρεθουν τα λεφτα και ποιος θα τα πληρωσει. Τα παιδια μας θα ειναι ολα χρεωμενα πριν καν ξεκινησουν τις καριερες τους.
Υπαρχει κανενας με καλα νεα?

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ

Χθες παρακολούθησα για πρώτη φορά αγώνα μπάσκετ της τοπικής μας ομάδας. Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στην Ένωση Καλαθοσφαίρησης Καβάλας και στον Παναθηναϊκό.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε σχολιασμό. Από τη μιά ήταν μια σούπερ ομάδα με δώδεκα παιχταράδες και από την άλλη μια ομάδα με δέκα μέτριους ως καλούς παίκτες, που έπαιξε και χωρίς τον μοναδικό της ΝΒΑer, τον Τόμας, που ακολούθησε το δόγμα "nο pay, nο play". Το αποτέλεσμα, 55-94, τα λέει όλα.
Καταγράφω κάποια σχόλια, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά:
- Το γήπεδο ήταν "εκκλησία". Παρά την παρουσία καμμιά τριανταριά οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, δεν έγιναν επεισόδια, δεν ακούστηκαν βωμολοχίες. Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους παίκτες τόσο πριν την έναρξη όσο και μετά την λήξη του αγώνα. Επίσης, χειροκροτήματα ακούγονταν σε κάθε καλή προσπάθεια και των παικτών του Παναθηναϊκού.
- Οι μεγάλες βεντέτες του Παναθηναϊκού, εκτός από πραγματικά μεγάλοι παίκτες, ήταν και εριστικότατοι. Αμφισβητούσαν και διαμαρτύρονταν συνέχεια στους διαιτητές για κάθε σφύριγμα ή μη σφύριγμά τους. Σε κάποια φάση, μάλιστα, οι διαιτητές αναγκάστηκαν να δώσουν τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στον Διαμαντίδη.
- Η διαιτησία έδειξε το κακό της πρόσωπο. Σε έναν αγώνα, όπου κανείς δεν αμφισβητούσε την κατάληξη, προσπάθησαν να ξεκαθαρίσουν από την αρχή το αποτέλεσμα. Σφύριζαν μόνο μερικά από τα πιό οφθαλμοφανή φάουλ του Παναθηναϊκού και τιμωρούσαν και την παραμικρή επαφή των παικτών της Καβάλας.
- Η κατάσταση στην εξέδρα ήταν αφόρητη. Κατανοώ την ανάγκη της διοίκησης να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα, όμως, το να εκδίδεις τουλάχιστον 50% περισσότερα εισιτήρια των 40€ - τα ακριβά - σε εκθέτει απέναντι σ' αυτούς που καταβάλλουν αυτό το ποσό και δεν βρίσκουν θέση. Πήγα στο γήπεδο μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και βρήκα μια σχετικά καλή θέση. Σε λίγο, στριμωχτήκαμε σαν σαρδέλλες, γέμισαν οι διάδρομοι ασφυκτικά, καθώς και κάθε ελεύθερος χώρος πέραν του αγωνιστικού. Φυσικά, για ασφάλεια ούτε λόγος.
- Υπήρχε η πλήρης ανοργανωσιά στο θέμα του παρκαρίσματος των αυτοκινήτων.
Ελπίζω η ομάδα να κάνει τις απαραίτητες νίκες ώστε να μείνει στην κατηγορία και να δοθεί χρόνος στη διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των φιλάθλων.