Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Προς το 2009

Σε μερικες ωρες το 2008 τελειωνει και το 2009 αρχιζει. Ειναι μια πρωτοχρονια διαφορετικη μια και τα γεγονοτα των τελευταιων μηνων, σημαινει οτι το 2009 θα ειναι μια δυσκολη χρονια, ειδικα στον τομεα της εργασιας.
Οι προβλεψεις εδω ειναι οτι οι πρωτοι εξη μηνες θα ειναι αμειλικτοι και χωρις καμμια σιγουυρια για το τι μπορει να γινει. Οι κανονες εχουν αλλαξει αλλα κανεις δεν ξερει τι ειναι οι καινουριοι κανονες.
Για τους περισσοτερους απο μας το 2009 ειναι η χρονια οπου το πρωτο ψηφιο της ηλικιας μας αλλαζει. Γινομαστε επισημως μεσηλικες?
Με ολα αυτα τα μαυρα συννεφα στον οριζοντα, νομιζω οτι η κλασσικη ευχη 'με υγεια' εχει περισσοτερη σημασια απο καθε αλλη φορα. Αν εισαι καλα μπορεις να αντιμετωπισεις τις δυσκολιες.
Ευχομαι λοιπον ενα υγειες 2009 και αν ειναι δυνατον χωρις δυσαρεστες εκπληξεις

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Καλα Χριστουγεννα

Ευχες σε ολους για καλα και χαρουμενα Χριστουγεννα.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Ένα επίκαιρο παιχνίδι

http://www.sockandawe.com/

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Χριστουγεννιατικα ψωνια

Τι πουλαει σημερα



Κανενας δεν ξερει τι του γινεται

Τα γεγονοτα των τελευταιων μηνων στην οικονομια με οδηγουν σε μια οδυνηρη παραδοχη - κανενας δεν ξερει τι γινεται και το τι χρειαζεται να γινει για να βελτιωθει η κατασταση.
Η ανεργια εδω εχει φθασει τα 2 εκατομυρια και συνεχως ανεβαινει. 
Οι υπευθυνοι που μας ελεγαν τον Αυγουστο οτι ο πληθωρισμος ερχεται και ανεβαζαν τα επιτοκια ειναι οι ιδιοι που τωρα λενε οτι δεν υπαρχει κινδυνος πληθωρισμου και τα επιτοκια οδευουν στο 0%
Ολοι οι ειδικοι δεν ειδαν το τι συνεβαινε στην Αμερικη και προεβλεπαν ανοδο του εθνικου προιοντος αντι για την καταστροφικη σειρα γεγονοτων.
Θα ηθελα να αισθανομαι την ασφαλεια οτι καποιος σε καποια κεντρικη τραπεζα ξερει τι γινεται αλλα πλεον πιστευω οτι ολοι ειναι ερμαιοι των γεγονοτων.
Το τελευαταιο σκανδαλο - η πυραμιδα του Με'ι'ντοφ - δειχνει οτι ακομα και οι εμπειροι επαγγελματιες επενδυτες δεν μπορουν να δουν τη διαφορα μεταξυ πυραμιδας και επενδυσης. Φυσικα εχουν εισπραξει την προμηθεια τους και ειναι ανετοι!

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Mea Culpa

Το είπε χθες ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.:
Δεν ήταν, είπε, πλήρως ενημερωμένος για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ήταν. είπε, δικό του λάθος. Αναλαμβάνει, είπε, την πολιτική ευθύνη για το λάθος του.
Και όρθιοι οι βουλευτές του τον χειροκροτούσαν παρατεταμένα, εμποδίζοντάς τον να συνεχίσει την ομιλία του από τις επευφημίες τους!
Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.
Ο πρωθυπουργός παραδέχεται το λάθος του και αντί να πει ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υποβάλει την παραίτησή του, σταματάει εκεί. (Ε, ρε Αντρέα, σχολή δημιούργησες).
Αυτοί που είχαν την ευθύνη της ενημέρωσής του σηκώνονται όρθιοι και τον καταχειροκροτούν!!! Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σαν να είχαν μόλις ακούσει ότι ο Πρωθυπουργός κατέθεσε θετικό προϋπολογισμό, ότι πέτυχε στις Βρυξέλλες ευνοϊκές τιμές για τους αγρότες, ότι θα δώσει αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό σε όλους τους εργαζόμενους, ότι εξασφάλισε κονδύλια για την απρόσκοπτη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας και ότι έχει τη λύση για την επιτυχημένη αναδιοργάνωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας!!!
150 άβουλοι, ψεύτες, υποκριτές, ακατάλληλοι επευφήμησαν έναν φανφαρόνο τεμπέλη!
Και εις άλλα με υγεία!

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Προφητείες (;)

Μετά από δυο, σχεδόν, μήνες επιστρέφει απόψε στην τηλεόραση του Alpha το show του Λάκη Λαζόπουλου. Η ανεπίσημη δικαιολογία για την απουσία του ως τώρα ήταν η έλλειψη επικαιρότητας (!!!). Ε, βέβαια, τώρα με το Βατοπέδι θα ασχολούμαστε ή με τον προϋπολογισμό ή με το γενικό χάλι; Τέλος πάντων! Διαφημίζει, λοιπόν, την εκπομπή του με τον τίτλο "Αρχίζουμε από το Α". Και στην οθόνη τρέχουν δεκάδες λέξεις από Α . Παρατηρώ ότι λείπει η πιο επίκαιρη, η "ακυβερνησία". Και βέβαια "Αρχίζουμε από το Α" και όχι από το "Κ", που είναι η ρίζα του κακού (Κωστάκης, Καραμανλής, Κυβέρνηση). Προβλέπω ότι ο πιο ύπουλος υποστηρικτής της κυβέρνησης θα επιτελέσει και πάλι διατεταγμένη υπηρεσία απόψε. Προσωπικά, δεν θα τον παρακολουθήσω. Σταμάτησα να τον παρακολουθώ όταν διαπίστωσα ότι φτιάχνει την εκπομπή του παρακολουθώντας όλη την εβδομάδα 2-3 blogs με μεγάλη επισκεψιμότητα και ξεπατικώνει άρθρα και, κυρίως, πετυχημένα ανώνυμα σχόλια (για προφανείς λόγους) που τα παρουσιάζει σαν δικά του.
Τα πράγματα έχουν σφίξει πολύ για την Κυβέρνηση. Μαντεύω ότι απόψε θα έχει μαζέψει μερικά σαρδάμ από λόγους του Γ. Παπανδρέου και θα τους προβάλει ξανά και ξανά για να δείξει πόσο "χαζός" είναι και πόσο αναντικατάστατος είναι ο α-καταλληλότερος.
Ο Καραμανλής απομυθοποιείται, η Κυβέρνηση παραπαίει, ο Λαζόπουλος επιστρατεύεται.
Μακάρι η "προφητεία" μου να πέσει στο κενό

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Νεος ιστιακος κομβος

Πολλες φορες υπαρχουν αρθρα που ειναι αρκετα μεγαλα και το μπλογκ ειναι καλυτερο με μικρα και απλα αρθρα.
Δημιουργησα ενα αλλο κομβο http://sites.google.com/site/30chronia/Home στο οποιο μεγαλυτερα αρθρα μπορουν αν αποθηκευθουν.
Τα γεγονοτα των τελευταιων ημερων εχουν ανεβασει την κυκλοφορια μυνηματων με αρθρα απο διαφορους, προς το παρον εχω παρει 2 απο αυτα και τα εβαλα στον νεο κομβο.
Εαν εχετε ενα ενδιαφερον αρθρο, στειλτε το μου και θα το βαλω στον αρθροχωρο.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

"Το Όπλο...

... του Μπάτσου είναι Μαγικό: Ρίχνει στον Αέρα και Βρίσκει στο Ψαχνό".
Μου άρεσε. Πάντα μου άρεσαν τα στιχάκια, συνήθως ευφάνταστα, που σκαρώνονται στο πόδι από τον άγνωστο ποιητή. Με λίγες λέξεις εντοπίζουν την ουσία, είναι σκωπτικά και δηλητηριώδη. Και ένα άλλο σύνθημα, χωρίς ρίμα, ολίγον ρατσιστικό, πλήρως απαξιωτικό: "Φύγε κεφτέ". Με προφανή αναφορά στο πρόσωπο αυτού που νομίζει ότι κυβερνά και σχεδόν έξι χρόνια τώρα το μόνο που έχει εντυπωθεί στο μυαλό του κόσμου από την εργατικότητά του είναι η "κορμοστασιά" του.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Τελεια καταιγιδα

Η οικονομια σε ασχημη κατασταση, μεγαλη ανεργια, πολιτικη διαφθορα, εξουσιαστικη διαφθορα, χιλιαδες που αισθανονται αποκομενοι, αγνοημενοι, αδικημενοι, θυμωμενοι και ενας σπινθηρας, εχουν δημιουργησει μια καταιγιδα που σιγουρα δεν εχει παρομοιο στην συγχρονη ιστορια (τουλαχιστον μεταπολεμικα)

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Μιχαλης Αντυπας

Ο Μιχαλης ειναι μια χρονια μικροτερος αλλα υπηρχαν πολλες κοινες παρεες.

Βρηκε το μπλογκ τυχαια καθως εψαχνε για καβαλιωτικα νεα.

Οταν καποιος απο τα μαθητικα μας χρονια εμφανιζεται ξαφνικα, ειναι μια καλη ευκαιρια να γινει συγκριση του τοτε με το τωρα.

Απο εκδρομη Καθαρης Δευτερας - ο Μιχαλης ειναι στη κορυφη της φωτογραφιας





Ο Μιχαλης σημερα










Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Δημοσιο - Συγκριση Ελλαδας Κινας

Διαβασε καπου οτι 170,000 ελληνες εκαναν αιτηση για να παρουν μερος σε ενα διαγωνισμο του δημοσιου (ειδα οτι μια απο τις ερωτησεις ηταν 'ποσα κομματα ειναι στη βουλη' - ισως για να δουν αν οι υποψηφιοι ξερουν ποιους να ψαξουν για μεσο)
Επισης διαβασα οτι στην Κινα 750,000 πηραν μερος σε αναλογο διαγωνισμο του δημοσιου για 13,500 θεσεις.
Η Κινα εχει 150 φορες τον πληθυσμο της Ελλαδος αλλα η αναλογια ειναι 1/4 οταν βλεπουμε την επιθυμια για δουλεια στο δημοσιο.
Το ελληνικο δημοσιο πρεπει να ειναι φτιαγμενο απο μελι ή οι Ελληνες εχουν χασει τη διαθεση για να κανουν κατι που τους αρεσει και ακομα ατομα 25 χρονων σκεφτονται ασφαλεια και συνταξη.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Δωματιο κουβεντας

Εχουμε δημιουργησει εναι δωματιο κουβεντας. Η επιτυχια ή οχι του δωματιου θα εξαρτηθει απο ποσα ατομα το χρησιμοποιουν.
Εναι πολυ απλο - πηγαινεις εδω γραφεις το ονομα σου και μπαινεις μεσα. Δεν χρειαζεται ειδικο προγραμμα μονο το μπραουζερ πχ Internet Explorer
Οταν εισαι στο δωματιο στα δεξια μπορεις να δεις ποιος αλλος ειναι εκει και στο κυριως μερος της οθονης βλεπεις την συζητηση. Στο χαμηλο μερος της οθονης μπορεις να γραψεις το δικο σου μυνημα και πατας το κουμπι που λεγεται Send Message.
Οταν θελεις να φυγεις απο το δωματιο μπορεις να πατησεις το κουμπι που λεγεται Leave στα δεξια ή απλα κλεινεις το μπραουζερ.
Καλη κουβεντα

Τραγούδια και Μουσική με ΗΘΟΣ

Υπάρχει στην Καβάλα ένα μουσικό σχήμα, με το όνομα "Ανοιχτά Παράθυρα".
Αποτελείται από πολύ γνωστούς, σε τοπικό επίπεδο, μουσικούς και σολίστ, όπως ο Θ. Κατάκαλος, ο Κ. Μιμίδης, ο Θ. Βαλσαμίδης, ο Θ. Θεοδωρίδης κ.ά.
Εδώ και λίγο καιρό είχαν την έμπνευση να φτιάξουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια βασισμένα σε στίχους του ποιητή Γιάννη Ελευθερίου, το παρουσίασαν, μάλιστα, στην Αθήνα και στη Δημόσια Τηλεόραση.
Χθες, το μουσικό αυτό σχήμα, εμπλουτισμένο με την καταπληκτική τραγουδίστρια Μαρία Σουλτάτου, έπαιξε τα τραγούδια του σε μουσική σκηνή της Καβάλας και είχα την τύχη να είμαι ανάμεσα στους (όχι πολλούς, είναι αλήθεια) τυχερούς ακροατές. Μια εξαιρετική επιλογή τραγουδιών γνωστών συνθετων (Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Μούτσης, Κουγιουμτζής, Ανδριόπουλος, Ξαρχάκος, Νικολόπουλος, Τσακνής, Πολυκανδριώτης, Μικρούτσικος κ.ά.) Όλα ερμηνευμένα σωστά, με πολύ καλό ήχο.
Μια ξεχωριστή βραδιά.
Το σχήμα, χωρίς την Σουλτάτου, αλλά με άλλη γυναικεία φωνή, θα παίζει στον ίδιο χώρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο το επόμενο διάστημα.