Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Δεν χρειαζονται ερευνες

Διαβαζω οτι οι Ελληνες ειναι πλεον οι ποιο παχεις στην ΕΕ, εχοντας εγκαταλειψει την μεσογειακη διαιτα. Αυτο ειναι το αποτελεσμα μιας ερευνας απο το UN Food and Agriculture Organisation.
Ηταν φανερο στη συναντηση μας οτι η πλειοψηφια χρειαζεται να χασει αρκετα κιλα και να κανει περισσοτερο ασκηση.
Αυτο που ομως μου εκανε εντυπωση ηταν οτι πολλα απο τα παιδια ειχαν περιττα κιλα, κατι που δεν ειναι καλο για το μελλον.
Επισης παρομοια πραγματα συμβαινουν στις αλλες μεσογειακες χωρες αλλα η Ελλαδα ειναι πρωτη σε body mass index and has the highest prevalence of overweight people.
Λοιπον απο σημερα αντι να καθομαστε στις παραλιες ας κανουμε και μερικα μετρα.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Αναλυση επισκεπτων

Περα απο αυτους που ερχονται κατευθειαν στο μπλοογκ οι παρακατω κομβοι στελνουν επισκεπτες:
blogger.com
blogs.sync.gr
blogspace.gr
buzz.phigita.net
facebook.com
find.in.gr
google.gr
images.google.com
images.google.gr

Το 1/3 των επισκεπτων ερχεται κατευθειαν.

Οι επισκεπτες απο μηχανες αναζητησης ψαχνουν για τα παρακατω λεξεις και φρασεις
πανικος (δεν ειμαι σιγουρος το που ειναι ο τονος)
Νοελ μπαξερ (παντα μεσα στο top 10 η Νοελ)
30xronia

80% των επισκεπτων καθονται στο μπλογκ για λιγοτερο απο 10 δευτερολεπτα - αυτοι εναι μαλλον επισκεπτες που βρεθηκαν κατα τυχη στο μπλογκ

Οι υπολοιποι παιρνουν περισσοτερα απο 30 δευτερολεπτα.

Το 40% των επισκεπτων εχει ερθει στο μπλογκ μια μονο φορα
50% εχουν ερθρι πανω απο 10 φορες

ΜΟΣΧΑ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 2-9/7/08

(+) :
1. Το Ταξειδιωτικό Πρακτορείο "Μουζενίδης Tours". Απλά άπαιχτο. Έχει τον τρόπο του να σου εξασφαλίζει γρήγορη και άνετη πρόσβαση στα κυριότερα αξιοθέατα (νομίζω και παρακάμπτοντας ουρές). Must για ταξείδια στη Ρωσία.
2. Οι δυο ξεναγοί σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη. Όχι απλά μιλούσαν ελληνικά, αλλά χρησιμοποιούσαν και δύσκολες ελληνικές λέξεις.
3. Ο αρχηγός-εκπρόσωπος του Γραφείου. Έκανε τα πάντα για να μας εξυπηρετήσει.
4. Ο ναός του Αγίου Βασιλείου στην είσοδο της Κόκκινης Πλατείας, δεξιά, και το Κρεμλίνο με τον Πύργο του Ρολογιού, αριστερά. Σαν σε παραμύθι.
5. Ο απερίγραπτος πλούτος σε εκκλησίες, μοναστήρια και παλάτια. Χόρτασε το μάτι μας χρυσάφια, πετράδια, ζαφείρια, αμέθυστους, κεχριμπάρια και ό,τι άλλο από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους.
6. Ο σεβασμός των Ρώσων απέναντι στην πολιτιστική και πολιτική τους κληρονομιά. Αισθάνονται δικό τους κάθε κομμάτι της ιστορίας τους, το δείχνουν και είναι υπερήφανοι γι΄ αυτό. Έχουν αναγάγει τον τουρισμό σε βαριά βιομηχανία σεβόμενοι τον τουρίστα που τους τα ακουμπάει.
7. Οι "λευκές νύχτες" στην Αγία Πετρούπολη. Ηλιοβασίλεμα τα μεσάνυχτα και φως σε όλη τη διάρκεια της νύχτας . Ανατολή στις τρεις και μισή.
8. Το ξενοδοχείο PARK INN PRIBALTISKAYA για τη θέση του στον μυχό του Φινλανδικού κόλπου και την εκλεπτυσμένη (διεθνή) κουζίνα του. Στην παραλία της Βαλτικής, μπροστά στη θάλασσα.
9. Η Αγία Πετρούπολη. Classy και με αέρα ευρωπαϊκό.
10. Τα μπαλέτα Mariinsky (πρώην Kirov). Εκπληκτικό κτίριο, απερίγραπτο εσωτερικά και καταπληκτική παράσταση. Εμείς παρακολουθήσαμε το μπαλέτο "Ρωμαίος και Ιουλιέττα". Must.
11. Η τύχη μας. 8 μέρες στη Ρωσία αποφύγαμε ουσιαστικά τον φόβο των τουριστών, τη βροχή.
( - ) :
1. H Αεροπορική Εταιρεία KRASAIR. (Ευτυχώς όχι CRASHAIR). Βρώμικα αεροπλάνα, αεροσυνοδοί (άντρες και γυναίκες) μέτριας (επιεικώς) εμφάνισης, που δεν μιλούν αγγλικά, φαγητό απαράδεκτο.
2. Η άφιξη στο αεροδρόμιο DOMODEDOVO της Μόσχας λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Χαμηλωμένος φωτισμός, άδειο κτίριο, βρώμικο, ανακοινώσεις μόνο στα ρωσικά, εχθρική αντιμετώπιση.
3. Το ξενοδοχείο COSMOS στη Μόσχα. 1776 δωμάτια, εξυπηρέτηση στο πρωινό, άνετα κρεβάτια, αλλά ανάγκη ανανέωσης. Μοκέτες, μπάνια, έπιπλα τα δείχνουν τα χρονάκια τους (28).
4. Οι αποστάσεις. Το "απέναντι" είναι 15 λεπτά ποδαρόδρομος.
5. Το πολυδιαφημισμένο Μετρό της Μόσχας. Εξυπηρετικότατο για τους Μοσχοβίτες, αλλά όχι και αξιοθέατο! Υπάρχουν 7 σταθμοί ιδιαίτερα διακοσμημένοι (άλλος με κτύσταλλα, άλλος με βιτρώ, άλλος με μπρούντζινα κ.τ.λ.), αλλά τίποτε το εξαιρετικό.
6. Η απομυθοποίηση της Κόκκινης Πλατείας. Σχετικά μικρή, επικλινής πλατεία με κυβόλιθους, στη μια μεριά το Τείχος του Κρεμλίνου με το Μαυσωλείο του Λένιν, στην άλλη πευρά το GYM. Όπου GYM ο ναός του σύγχρονου καπιταλισμού. Ένα ολόκληρο ανάκτορο μετασκευασμένο σε εμπορικό κέντρο με όλες τις γαλλικές και ιταλικές φίρμες.
7. Η ακρίβεια. Μόνο οι συγκοινωνίες ήταν φθηνές (Μετρό Μόσχας και Λεωφορείο Αγ. Πετρούπολης 20 ρούβλια, περίπου 55-60 λεπτά) και τα ποτά στις καφετέριες (μπύρες, βότκα και cocktails από 2,5 έως 5€).
8. Η αδυναμία προσέγγισης και συνεννόησης με τους Ρώσους. Άγνοια αγγλικών, βλοσυρά και αγέλαστα πρόσωπα, απροθυμία εξυπηρέτησης, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και να σκεφτεί κανείς ότι τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση για τους Έλληνες, καθότι ομόθρησκοι και σύμμαχοι σε όλους τους πολέμους.
9. Οι Ρώσοι οδηγοί. Κυκλοφορούν με απίστευτο τρόπο. Στην αριστερή λωρίδα με 50, στη δεξιά με 80, φορτηγά στην αριστερή λωρίδα, στη μεσαία λωρίδα, στη δςξιά λωρίδα. Ελιγμοί συνεχείς, πότε δεξιά, πότε στη μέση, πότε αριστερά, κάλυψη κάθε κενού διαστήματος με ξαφνικούς ελιγμούς. Μου φαίνεται ότι αν οδηγούσα, έστω και για 20 χιλιόμετρα, θα πάθαινα 3 εμφράγματα.
Και μια απορία που έμεινε σε όλους μας: Πού βρίσκουν τα χρήματα και αγοράζουν τα πανάκριβα αυτοκίνητα, που κυκλοφορούν μαζικά;

http//kavalablogs.gr

Στη θέση http//kavalablogs.gr συνυπάρχουν bloggers από την Καβάλα. Μπορεί να διαβάσει κανείς ό,τι γράφεται καθημερινά ή ό,τι περιέχουν αυτά τα blogs.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Φημες

Υπαρχει μια φημη οτι μια καινουρια συναντηση οργανωνεται για φετος, στις 6 Σεπτεμβριου. Η συναντηση θα φερει μαζι παλιους συμμαθητες και συμμαθητριες, δηλ Αρρενων και Θηλεων.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Καλοκαιρινη ραστωνη

Το καλοκαιρι γενικα δεν ειναι εποχη με πολλα νεα. Οι περισσοτεροι ειναι σε διακοπες .η. σε πνευμα διακοπων.
Υπαρχουν ορισμενα πραγματα που παντα με ενοχλουν.
Τιτλος εφημεριδας - Καβαλιωτακη τα καταφερε στη Αμερικη.
Οι λεπτομερειες
Το λεγομενο καβαλιωτακη εφυγε απο την Καβαλα οταν ηταν 2 χρονων. Τι καταφερε στην Αμερικη? Εγινε λοχιας σε ενα αστυνομικο τμημα της πολιτειας της Νεα Υορκης και αναδειχθηκε ο καλυτερος αστυνομικος της χρονιας. Φυσικα του αξιζουν συγναρητηρια.
Αυτο που με ενοχλει, ειναι ο χαρακτηρισμος του σαν καβαλιωτης, ο ανθρωπος ουσιαστικα δεν εχει καμμια σχεση με την Καβαλα, εννοω σε επιπεδο του να θεωρειται καβαλιωτης.
Υπαρχει μια μανια, ειδικα στην Αμερικη, να ανακαλυπτουμε ελληνες. Εκτος απο του ινδιανους, ολοι οι υπολοιποι αμερικανοι ειναι μεταναστες. Ειναι πρωτα αμερικανοι και μετα οτιδηποτε αλλο.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ακριβεια παντου

Δεν ξερω αν θα σας κανει την ζωη σας ευκολοτερη το γεγονος οτι η ακριβεια ειναι παντου.
Η ανοδος της τιμης του πετρελαιαου kai το credit crunch δημιουργουν μια περιεργη κατασταση.
Σιγουρα οι τιμες εδω εχουν ανεβει περισσοτερο απο το 3.8% που εφθασε ο πληθωρισμος (και που ειναι το χειροετερο νουμερο για 16 χρονια)
Το βλεπω καθε εβδομαδα στο σουπερ μαρκετ οπου ο λογαριασμος εχει ανεβει 20% για τα ιδια πραγματα.
Το credit crunch οδηγει τις τιμες των σπιτιων προς τα κατω (μια και τα δανεια ειναι πλεον δυσκολα) και οι εταιριες που χτιζουν σπιτια απολυουν χιλιαδες. Τα επιτοκια ομως δεν μπορουν να μειωθουν μια και ο πληθωρισμος ειναι ανεβασμενος.
Επισης η αμοιβαια εμπιστισυνη μεταξυ τραπεζων εχει μειωθει που σημαινει οτι τα τραπεζα προς τραπεζα δανεια εχουν επισης μειωθει.
Αρκετος κοσμος εχει μειωσει την χρηση των αυτοκινητων και τα τεραστια εμπορικα κεντρα στη περιφερεια του Λονδινου βλεπουν τους αριθους πελατων να μειωνονται.

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Ποδοσφαιρικα

Οταν δεν υπαρχουν παιχνιδια, ολες οι συζητησεις γινονται για τις μεταγγραφες.
Εντυπωση μου κανουν οι μεγαλιωδεις τιτλοι των ελληνικων εφημεριδων για τον Γκιλμπερτο Σιλβα.
Καλος παικτης αλλα περσυ δεν μπορουσε να βρει θεση στην Αρσεναλ. Ολες σχεδον οι εμφανισεις του ηταν σαν αναπληρωματικος. Τα μονα παιχνιδια που επαιξε ηταν στο Carling (League) Cup kai FA Cup οπου οι μεγαλες ομαδες δεν χρησιμοποιουν τους καλους παικτες τους.

Αν δεν κανω λαθος ειναι πανω απο 30 χρονων, που σημαινει οτι δεν εχει πολλα ποδοσφαιρικα χρονια μπροστα του.
Ο Βενγκερ ποτε δεν δινει συμβολαιο πανω απο ενα χρονο σε παικτες πανω απο 30 και θα ελεγα οτι μεχρι τωρα εχει δικαιωθει.
Διαβασα σημερα οτι η Εβερτον σκεφτεται να του κανει μια προταση.
Νομιζω μερικες φορες οτι οτι οι τιτλοι των εφημεριδων σε κανουν να σκεφτεσαι οτι ο Παναθηναιοκος αγοραζει ενα βραζιλιανο να του κανει το παιχνιδι, αλλα ο Σιλβα ειναι ενας αμυντικος μεσος - καθεται μπροστα απο τους 4 της αμυνας. Δεν ειναι η ποιο glamorous θεση!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Εισαγωγικες εξετασεις

Αν και δεν εχω αμεσο προσωπικο ενδιαφερον στο αντικειμενο, ειδα τον τιτλο οτι οι Παιδαγωγικες Ακαδημιες ειναι πλεον οσο δημοφιλεις οσο και οι καλυτερες σχολες των Πολυτεχνειων.

Δεν νομιζω οτι η δημοφιλιοτητα (υπαρχει τετοια λεξη?) των σχολων να ειναι μια καθυστερημενη αναγνωριση του ρολου των δασκαλων στην προοδο της χωρας αλλα η σχεδον σιγουρη εξασφαλιση θεσης στον Δημοσιο τομεα.

Η χωρα χρειαζεται δασκαλους που θελουν να ειναι δασκαλοι και οχι επειδη εχεις ενα σιγουρο μισθο καθε μηνα. Επισης νομιζω οτι ειναι καπως απελπιστικο οταν στα 18 καποιος σκεφτεται την σιγουρια του Δημοσιου αντι να προσπαθησει να κανει αυτο που θελει.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Δωσε και μενα μπαρμπα

Διαβαζω με ολο και περισσοτερη εκπληξη την ιστορια δωροδοκιων απο την Ζιμενς.
Προς το παρον, η ηγεσια των κομματων εχει παραμεινει αγγιχτη αλλα δεν φανταζομαι οτι κανενας να πιστευει οτι οι αρχηγοι δεν ηξεραν τι γινοταν.
Μαλλον θαβουν τα κεφαλια τους στην αμμο, αλλα θυμαμαι και παραφραζω κατι που ειπε παλιος συμμαθητης σε ενα καθηγητη μας και ειναι για τους αρχηγους- Πρεπει να ειστε ειτε ηλιθιος ειτε μ*λ*κας εαν δεν ξερετε το τι γινοταν.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Τo Μυστήριο του Ελληνικού Αλφαβήτου.

Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του. Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης. Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής Επιστήμης, έχουμε τα ακόλουθα:

“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!”

Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του Φωτός:



“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!

ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ.

ΣΤΗ ΙΓΜΑ (ΙΝΑ) ΖΗ ΤΑ,

Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ

ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ.

(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞ Η,

Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ),

ΠΥΡΟΣ (ΔΕ) ΙΓΜΑ

ΤΑΦΗ ΕΨ ΙΛΩΝ,

ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,

Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ)”.



Η επίκληση αυτή είναι καταγεγραμμένη από αιώνες στο υποσυνείδητο των Ελλήνων.

Αμέσως πιο κάτω αποκαλύπτουμε την σημασία των λέξεων της προσευχής αυτής:

Αλ = Ο νοητός ήλιος.

Φά-ος = το φώς.

Βη = προστακτική του ρημ. βαίνω (=βαδίζω, έρχομαι).

Τα = δοτική άρθρου δωρικού τύπου, τη, εις τήν.

Γα = Γή (δωρικός τύπος).

Άμα = (επιρρ.) συγχρόνως.

Ελ = ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος.

Εψ = ρήμ. έψομαι, εψ-ημένος = ψημένος.

Ιλών = ιλύς (ουσ.) = λάσπη, πηλός.

Στη = προστ. ρήμ. ίστημι.

΄Ιγμα = καταστάλαγμα, απόσταγμα.

Ζη = προστ. ρημ. ζώ.

Η = προστ. ρημ. ειμί, είμαι.

Θη = προστ. ρημ. θέτω.

Ιώτα = τα Ιώγα, τα Εγώ (πρβλ. αγγλ. Ι = εγώ).

Παλλάν = Ρημ. πάλλω (= δονούμαι, περιστρέφομαι) επιθ. παλλάς = πάλλουσα, περιστρεφόμενη (π.ρ.β.λ. Παλλάς Αθηνά).

Δα = άλλος τύπος της Γα, Γής (πρβλ. Δά- μήτηρ > Δημήτηρ > Δήμητρα = Μητέρα Γή)

Νύξ = (ουσ.) νύχτα.

Ο = (αναφ.) το οποίο, που.

Φύ(οι)= ευκτική ρημ. φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι).



Απόδοση

Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!

Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται

(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).

Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)

για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν

και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.

Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,

και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)

το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,

και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,

το σημαντικότερο όλων!



Η εκφώνηση της επίκλησης αυτής, στον αρχαϊκό της τύπο, έχει μια ισχυρή δονητική επίδραση στους αισθανόμενους Ανθρώπους του Φωτός, σε όποιο σημείο αυτού του Πλανήτη και αν ίστανται, διότι πάνω απ΄ όλα είναι μια μυστηριακή κρούση στον ιερό σπόρο της Ψυχής τους...

Ιαλυσσός


ΥΓ. σας έστειλα, εεεεεεεε;

Δαβιτζογλου

Διαβαζω οτι γινονται αθλητικοι αγωνες στην Καβαλα στην μνημη του Δαβιτζογλου.
Τον θυμαμαι αμυδρα - δευτερη ταξη γυμνασιου? Θυμαμαι οταν πεθανε, ηξερα οτι ηταν νεος αλλα οχι οτι ηταν μολις 23 χρονων. Φανταζομαι για μας ολοι οι καθηγητες φαινονταν μεγαλοι!
Αιωνια του η μνημη

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Παραξενος ταξιδιωτης

Μια ακομη αναφορα στο παρελθον με ευκαιρια την ιστορια του 'παραξενου ταξιδιωτη' σε ιδιωτικο τζετ. Το θεμα ειναι βεβαια τι εχει η βαλιτσα και σε ποιο offshore λογαριασμο παει.
Η αληθεια ειναι οτι ολοι ειναι στην μιζα και οσο υπαρχει αδιαφανεια απο το που βρισκουν λεφτα, οταν οι περισσοτεροι πολιτικοι εχουν επαγγελματα που ολοι ξερουν οτι ειναι αδυνατον να βγαλουν τα λεφτα που χρειαζονται.
Απο τον Πλατωνα:
Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber