Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Σαββατιάτικος μοτοπερίπατος.







15΄ από το κέντρο της Καβάλας παρκάραμε τις μηχανές, και περνώντας δίπλα από το παλιό λατομείο, σε άλλα 15΄ φτάσαμε στον καταρράκτη. Συνεχίσαμε την πεζοπορία για μισή περίπου ώρα μέσα από ένα καταπληκτικό πλατανόδασος και, κάνοντας μεταβολη, σε είκοσι λεπτα (κατηφόρα γαρ) επιστρέψαμε στον καταρράκτη. Απίστευτη ομορφιά και γαλήνη, ο τολμηρός της παρέας (SAVVAS) έκανε την βουτιά του στα διάφανα, παγωμένα νερά, και μετά απολαύσαμε κρύα σάντουιτς και φρούτα, ήλιο και σκιά, ζέστη και δροσιά, κατά βούληση.
Τόσο ωραία μέρη, τόσο δίπλα μας, ευτυχώς τα ξέρουν λίγοι……
Και για να μείνει έτσι, περισσότερες πληροφορίες μόνο τηλεφωνικά.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΔΗΜΑΡΧΟΣ vs ΝΟΜΑΡΧΗΣ : ;

Χθες στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού (Γ. Ιωαννίδης) είπε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου γιατί, όπως του είπε ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος σπαταλά χρήματα για έκδοση εφημερίδας και για πολιτιστικές εκδηλώσεις!!!
Εδώ κι αν δεν μπω στον πειρασμό να κάνω σχόλιο.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Ακριβεια 0 Πανεπιστημιο 1

Οι κυνικες σκεψεις συνεχιζονται...
Μαλλον η κυβερνηση πρεπει να ειναι ικανοποιημενη οτι θεματα οπως η ακριβεια, ΟΤΕ, τιμες βενζινης εχουν εξαφανιστει απο το ρανταρ και τα πανεπιστημια με τους συνηθεις υποπτους ειναι στη πρωτη γραμμη.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Εφημεριδα του Δημου

Διαβαζω οτι ο δημος Καβαλας θα εκδωσει μηνιαια εφημεριδα. Μου φαινεται σαν χαμενα λεφτα την στιγμη που η πολη εχει αρκετες εφημεριδες και φυσικα τοπικη τηλεοραση και ραδιοφωνο.
Θα ηταν καλυτερα να βελτιωσουν τον κομβο του Δημου και να χρησιμοποιησουν ποιο αποτελεσματικα τα τοπικα μεσα ενημερωσης.
Ακομα καλυτερο θα ηταν τακτικες επισκεψεις απο δημοτικους συμβουλους σε διαφορες περιοχες της Καβαλας οπου θα δινεται η ευκαιρια στους δημοτες να εκφρασουν γνωμες και να ενημερωθουν για το τι κανει ο δημος.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΣΚΕΨΕΙΣ...

Τα γεγονότα:
- Η τιμή της απλής αμόλυβδης στην Καβάλα πριν 20 μέρες: 1,05-1,10 €/λίτρο.
- Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων απεργούν για δυο μέρες με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα βενζίνης από την αγορά, ενώ παράλληλα απαγορεύουν παράνομα και ανεμπόδιστα την είσοδο στα διυλιστήρια των ιδιωτικών βυτιοφόρων των εταιρειών.
- Ακολουθεί ένα διήμερο με ανεπαρκή και ελεγχόμενο μερικό εφοδιασμό της αγοράς.
- Η τιμή της απλής αμόλυβδης στην Καβάλα εκτινάσσεται στα 1,29-1,35 €/λίτρο (παράλληλα όλοι τρέχουν στα βενζινάδικα να γεμίσουν, αγνοώντας την τιμή).
- Η τιμή παραμένει και σήμερα η ίδια.
- Το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος στον κλάδο διακίνησς καυσίμων υπερβαίνει το 80%.
- Η αύξηση της τιμής, που συνεπάγεται και αύξηση της φορολογίας, αποτελεί μια μεγάλη και άμεση πηγή εσόδων για το κράτος.
Συμπέρασμα; Δεν θα γράψω, αλλά αναρωτιέμαι αν είμαι ο μόνος που κάνω τέτοιες κακές σκέψεις.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Μίλησε ο Πρωθυπουργός για "μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια".
Δεν ξέρω. Διαφαίνεται κάποια υπαναχώρηση (πιθανό), μας περνούν για βλάκες (πιο πιθανό), είναι τελείως ηλίθιοι και ανίκανοι (πολύ πιο πιθανό) ή έχουν κάτι άλλο στο βάθος του μυαλού τους;

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΗΛΙΕΛΑΙΑ/ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ

Χθες το βράδυ, κατά τα συνηθισμένα, πήγαμε σε ταβέρνα.
Φάγαμε τηγανιά χοιρινή, κολοκυθάκια και πατάτες, όλα τηγανισμένα σε ηλιέλαιο.
Το βράδυ μάρσαρα λίγο παραπάνω.
Σήμερα λέω να πάω για έλεγχο καυσαερίων, τρίψιμο βαλβίδων και γενικό σέρβις.
Δεν ξέρω και πότε έρχεται η σειρά μου να περάσω ΚΤΕΟ...

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Κωνσταντίνου & Ελένης

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και ειδικά στους δύο Κωστάδες του εξωτερικού.
Κώστα (Λούπα και Δεσλή) χρόνια πολλά και καλά

Νεο βιβλιο απο την Νοελ Μπαξερ

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Καλα νεα?

Οτι διαβαζω τον τελευταιο καιρο απο την Ελλαδα με γεμιζει απελπισια. Τα παντα φαινεται να πηγαινουν κατα διαβολου.
Ακριβεια, ανεργια, σπουδες, πολιτικη ζωη, εθνικα θεματα.
Φανταζομαι οτι μερικοι απο εμας εχουν παιδια που ειναι/ετοιμαζονται για το πανεπιστημιο και η αναταραχη δεν βοηθα.
Ουσιαστικα η Ελλαδα εχει μη κρατικα πανεπιστημια εδω και πολλα χρονια. Απλα τυχαινει να ειναι εκτοσ Ελλαδος. Αν και το ενα απο τα επιχειρηματα ειναι οτι ιδιωτικα πανεπιστημια στην Ελλαδα θα βοηθησουν τα κρατικα, κατι το οποιο βρισκω δυσκολο να καταλαβω.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Οι Γερμανοι ξαναρχονται

Διαβασε σημερα οτι το αντι-γερμανικο συναισθημα στην Ελλαδα εχει φτασει σε νεα ορια, καψιμο σημαιων με σβαστικες κτλ
Το θεωρω εντελως απαραδεκτη συμπεριφορα και ουσιαστικα υπονομευει το κυριως θεμα
Πρεπει να πουληθει ο ΟΤΕ? Ποσο να πουληθει? Σε ποια εταιρεια να πουληθει?
Η εθνικοτητα του αγοραστη δεν πρεπει να εχει σημασια, ειδικα οταν ειναι μια χωρα που απο τα εσοδα της η Ελλαδα εχει παρει διαφορα κονδυλια. Ο πολεμος τελειωσε πριν 60 χρονια και πρεπει να κυταμε μπροστα και οχι πισω.
Προσωπικα δεν εχω καμμια αντιθεση στη πωληση του ΟΤΕ. Υπαρχουν ιδιωτικες εταιρεις να κανουν αυτη τη δουλεια. Ισως να εχει βελτιωθει σαν εταιρεια (θυμαμα που χρειαζοταν να περιμενεις 5 χρονια για να παρεις τηλεφωνο) αλλα αμφιβαλλω.
Το τιμημα ειναι αλλη υποθεση και φυσικα δεν εχω ιδεα το τι πρεπει να ειναι. ΕΠισης δεν εχω ιδεα εαν η Deutsche Telekom ειναι καλη εταιρεια .η. οχι.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Μερικα πραγματα δεν αλλαζουν

Θυμαμαι τις διαμαχες μεταξυ κομματων για το ΕΙΡΤ. Κατηγοριες οτι δεν ειναι κρατικη τηλεοραση αλλα κομματικη (για οποιο κομμα τυχαινει να ειναι στη εξουσια)
Δεν ξερω τις λεπτομερειες για το ποιος ειναι Κουλογλου αλλα φαινεται σαν λογοκρισια και οτι οντως το ΕΙΡΤ ειναι κομματικο
http://mediagreece.blogspot.com/2008/05/ert-kouloglou.html
Υπαρχει αντιθετη γνωμη?

Επισης καταλαβαινω οτι υπαρχει μια προσπαθει μποικοτ αγορων απο μαγαζια και σουπερμαρκετ σαν δυαμρτυρια για την ακριβεια. Μιλουσα με την μητερα μου και μου ειπε οτι η φετα στο Βερολινο ειναι φθηνοτερη απο την Ελλαδα.
Εδω βαρελισια φετα απο την Θεσσαλια κανει 9.75 λιρες το κιλο - πουλιεται σε συσκευασια 200 γρ για 1.95 λιρες
150 γρ Total Greek 0% fat Yogurt κανει 0.63 λιρες

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Καυσιμα

Μια και δεν υπαρχει βενζινα, το ηλιελαιο ειναι μια εναλλακτικη μορφη ενεργειας ειδικα τα προιοντα που βρισκονται σε αυτη την λιστα
http://www.efet.gr/docs/Lista_anakaloumenwn.pdf

Περπατημα

Πολλοι καβαλιωτες πρεπει να υποφερουν τις τελευταιες μερες με την ελλειψη βενζινης που τους υποχρεωνει να μην χρησιμοποιουν τα αυτοκινητα τους.
Πρεπει πραγματικα να ειναι δυσκολο να κατεβεις απο τον Αγιο Παυλο στην παραλια με τα ποδια.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Φρουτα και λαχανικα

Η εποχη των εποχιακων φρουτων και λαχανικων εχει περασει. Τα παντα ειναι διαθεσιμα ολο τον χρονο μια και εισαγονται απο ολο τον κοσμο.
Οι μεταφορες ομως επιβαρυνουν το περιβαλλον σημαντικα. Ενας σεφ στην Αγγλια καλεσε την κυβερνηση να βαλει προστιμο σε οποιο εστιατορια χρησιμοποιει μη εποχικα φρουτα και λαχανικα.
Τα παντα εχουν 2 οψεις ομως. Το οτι αγοραζουμε φραουλες τον χειμωνα βοηθα αγροτες σε περιοχες του κοσμου με πολυ μικρο εισοδημα.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Η δεκαετια του 60

Η δεκαετια το 60 εχει φημη δεκαετιας απελευθερωσης (πολιτικης, σεξουαλικης), επαναστασης, μουσικης κτλ. Διαβασα οτι καποιος καθηγητηςς ειπε οτι ηταν μια απο τις χειροτερες δεκαετιες. Μια δεκαετια μισους και βιας (πχ μορφωτικη επανασταση στην Κινα)
Ο μανδυας της μουσικης και της επαναστασης την κανει να φαινεται ιδανικη και κρυβει την πραγματικοτητα.
Απο την ελληνικη μερια σιγουρα δεν ηταν μια καλη δεκαετια, με μεγαλες πολιτικες αναταραξεις που οδηγησαν στην χουντα και μια Ελλαδα αποκομενη απο τα καλα πραγματα που συνεβαιναν τοτε (πχ μουσικη)

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Στρατευση στα 18

Οσοι απο εμας πηγαν στο στρατο ξερουν το τι χαμενος καιρος ειναι η στρατευση. Η Ελλαδα χρειαζεται μισθοφορικο στρατο με εφεδρεια ολους αυτους που κανουν την θητεια τους.
Ολες οι ειδικοτητες που σημερα γινονται απο κληρωτους, γινονται απο μονιμους μια και το μεγεθος του στρατου θα μικρηνει κατα πολυ.
Φυσικα υπαρχει και αναλογη μειωση στον αριθμο των αξιωματικων και διαφορετικη λογικη στην εκπαιδευση. Δεν μπορει ο βρεταννικος στρατος να εκπαιδεθει αξιωματκους σε λιγοτερο απο ενα χρονο και στην Ελλαδα να χρειαζεται 4 χρονια!
Οι κληρωτοι στα 18 κανουν 4 εβδομαδες εκπαιδευση και μετα καλουνται καθε 5 χρονια για μια εβδομαδα.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

1 Μαη - Δεν ειναι αργια ειναι εκλογες

Σημαντικη ημερα για το Λονδινο οπου εχουμε εκλογες για δημαρχο και το κοινοβουλιο της πολης. Σε αλλες εκλογες ηταν σχετικα ευκολο να προβλεψεις τον νικητη (ο εργατικος Ken Livingstone ηταν παντα το φαβορι)
Στις σημερινες, ο συντηρητικος αντιπαλος του (Boris Johnson) εχει κατορθωσει να ανατρεψει την κατασταση, με αποτελεσμα να ειναι δυσκολο να προβλεψεις την εκβαση.
Αν και εχουν ομοιοτητες στο τι θελουν να κανουν, σε μερικα απο τα μεγαλα προβληματα της πολης εχουν διαμετρικα αντιθεντες λυσεις.
Κατα τα αλλα, η επισημη αρχη της ανοιξης ειναι βροχερη, νομιζω οτι η ανοιξη θα ερθει τον Ιουνιο