Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΕΥΧΕΣ……ΕΥΧΕΣ…….ΕΥΧΕΣ……


Το 2008, με τον ερχομό του, να φέρει σε όλους εμάς και τις οικογένειες μας ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ και την εκπλήρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ονείρων και στόχων.
Χωρίς άλλα λόγια λοιπόν,
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

....και εις αναμνησιν....
....30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.....

Παει ο παλιος ο χρονος

Τελευταια μερα του 2007 και ειναι παραδοση να ανατρεξουμε τα γεγονοτα της χρονιας που περασε και να προβλεψουμε το μελλον.

Αυτο που μας συνεδεσε ολους ηταν η συναντηση, που ξεκινησε σαν ιδεα απο μερικους φιλους ενα κρυο βραδυ του Φεβρουαριου σε μια ταβερνα.

Απο εκει και μετα απο πολυ δουλεια, απο αρκετα ατομα που συνολικα τα αποκαλουμε 'επιτροπη αγωνα', φτασαμε στην συναντηση του Ιουνιου.

Μια συναντηση που ξεπερασε και τις ποιο αισιοδοξες εκτιμησεις απο πολλες πλευρες: αριθμος συμμετοχων, οργανωση και για μενα η γνησια ευχαριστηση ολων να δουν τους παλιους συμμαθητες αλλα και καθηγητες.

Ελπιζω οτι οι ταβερνο-εξοδοι της ευρυτερης επιτροπης να συνεχιστουν και νεες ιδεες να διαμορφωθουν.

Τι θα μας φερει το 2008? Αν δεν κανω λαθος ο καζαμιας ειναι μια αλλη παραδοση και επομενως οι προβλεψεις μου ειναι παρακατω:

Ιανουαριος - το δεκατο σχεδιο σωτηριας της ΒΦΛ ανακοινωνεται με υποσχεση οτι ολα θα τακτοποιηθουν σε 2-3 εβδομαδες.

Φεβρουαριος - καρναβαλια εσεις αλλα ο ΑΟΚ ειναι πρωτοπορος

Μαρτιος - οι τοπικοι βουλευτες βγαζουν ανακοινωσεις οτι ο καθενας ξεχωριστα καταφερε να φερει τραινο στην Καβαλα

Απριλιος - το ενδεκατο σχεδιο σωτηριας της ΒΦΛ ανακοινωνεται με υποσχεση οτι ολα θα τακτοποιηθουν σε 2-3 εβδομαδες.

Μαιος - η πρωτομαγια ακυρωνεται μια και ολοι πρεπει να δουλεψουν περισσοτερο για λιγοτερα χρηματα

Ιουνιος - το Euro 2008 ξεκινα, τουλαχιστον στην Αγγλια εχουμε το Wimbledon και υπαρχει καποιο ενδιαφερον για σπορ τον Ιουνιο.

Ιουλιος - η Ελλαδα χανει στον ημιτελικο, αντε για το Παγκοσμιο τωρα, φωτιες τρωνε ακομα ενα 5% της χωρας και οι διαθεσιμες τουριστικες μοναδες αυξανονται κατα 5%

Αυγουστος - το σχεδιο σωτηριας της ΒΦΛ εχει κωδικο ονομα 'γεφυρι αρτας'. Τελος παντων Αυγουστος ειναι, πρεπει και οι ιθυνοντες να κανουν τα μπανια τους

Σεπτεμβριος - τα πρωτοβροχια κανουν αποχη, απαιτουν λιγοτερα καυσαερια

Οκτωβριος - ενα παλιο και μεγαλο ονειρο γινεται πραγματικοτητα, η Καβαλα αποκτα πανεπιστημιο, το γεγονος οτι ειναι ιδιωτικο και στεγαζεται σε γκαρσονιερα δεν εχει σημασια

Νοεμβριος- το νεο κλειστο κολυμβητηριο τιθεται σε λειτουργια, αλλα οι νεοι υπαλληλοι που προσληφθηκαν με συμβαση, κανουν συλλογο και αρχιζουν απεργια απαιτωντας μονιμοποιηση

Δεκεμβριος - η λυση για την ΒΦΛ εινα ετοιμη - μετα τις γιορτες ολα θα τακτοποιηθουν. Ο δημαρχος αποφασιζει οτι καθε γειτονια πρεπει να εχει παγοδρομιο αλλα δυστηχως δεν υπαρχουν πλεον αλανες και αποφασιζεται επεκταση στη θαλασσα



Ευχες σε ολους για ενα ευτυχισμενο και υγειες 2008

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Καλα Χριστουγεννα

Πολλες ευχες σε ολους για τα Χριστουγεννα.
Επ'ευκαιριας της συναντησης μας μετα απο 30 χρονια ,οι Καραμανλης και Παπανδρεου αποφασισαν να μας στειλουν ενα κοινο μυνημα για τα Χριστουγεννα, το οποιο πραγματικα δειχνει μεγαλη ευαισθησια απο την μερια τους
Το μυνημα

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ....






Τελικά η μεγάλη συνάντηση που σκεφτήκαμε δεν έγινε για διάφορους (δυσάρεστους) λόγους, ας ελπίσουμε να είναι οι τελευταίοι. Γιώργο καλή ανάρρωση και Δημήτρη καλό κουράγιο. Από τους εξοδούχους της 20ης Δεκεμβρίου καλές γιορτές με υγεία και χαρά σε κάθε επίπεδο.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Αργησε αλλα αξιζε

Μετα απο εξαμηνη αναμονη ειχα την ευκαιρια να παρω και φυσικα να δω το DVD της συναντησης. Συγχαρητηρια στον σκηνοθετη/καλλιτεχνικο διευθηντη/παραγωγο/διανομεα Χρηστο Κουκουματσα για ενα καταπληκτικο δημιουργημα.
Για μια ακομη φορα σκεφτηκα το τι μεγαλη επιτυχια ηταν η συναντηση και ειμαι σιγουρος οτι ειναι κατι που ολοι εμεις που ημασταν εκει το μοιραζομαστε.
Σαν ελληνικη φαρσοκωμωδια απο την σοβαροτητα του "Συναντηση το 2010", η λεξη παλιογριες βρεθηκε στο προσκηνιο. Λοιπον ενεσεις Botox και liposuction για ολους για ενα διαφορετικο 2010.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Τελειως ασχετο

Για οσους παρακολουθουν μια τηλεοπτικη σειρα που λεγεται Lost, the Season 4 trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=0ou7cWOTXJs

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Chavtivity


Δεν ειμαι σιγουρος το ποσοι ξερουν το ορο chav, γενικα σημαινει καποιον ντυμενο με διαφορες μαρκες, γενικα χαμηλοτερης κοινωνικης ταξης.
Η εικονα αναπαραγει την κλασσικη εικονα της γενησης με chavs. Οι μαγοι της εικονας προσφερουν κλεμμενα πραγματα, η μητερα καπνιζει και φυσικα εχουν αγριωπο σκυλο.

Το σχετικο αρθρο
Christmas is no longer Christmas, it seems, without someone giving the traditional Nativity scene an ironic modern remake.
You could soon be receiving an online card transporting that famous scene from a stable in Bethlehem to the streets of Glasgow.
In what some are inevitably dubbing the 'Chavtivity', Mary and Joseph are shellsuited layabouts pushing a pram.
Against the backdrop of a vandal-shattered Scottish bus shelter, the not-so-celestial beings receive gifts of tribute from three hooded teens.
Naturally, there's no gold, frankincense and myrrh from these dishonoured guests – instead, they appear to be offering the baby some Buckfast, cigarettes and a stolen satellite box.
The image emerged last year but appears to be spreading rapidly this time around – especially with people sending more virtual cards.
The mystery online artist behind 'A Glasgow Nativity Scene' is not the only person remarketing Christmas for the masses.
The BBC is preparing a new look Nativity show set in Liverpool – with Mary and Joseph as illegal immigrants and actress Jennifer Ellison playing an angel.

Drinking Season


Εδω σταθερα αποφευγουμε το φαγητο και επιμενουμε αποκλειστικα με αλκοολ. Νομιζω οτι ο Ιανουαριος θα ειναι μηνας εναρξης διαιτας για πολλους.
Στη φωτογραφια ειμαι με δυο ατομα που εχουμε δουλεψει μαζι και ειχαμε ενα χριστουγεννιατικο drinks party.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Όταν ''Ο Ήλιος Χάθηκε"...

Χθες το βράδυ παρακολούθησα την προβολή της ταινίας "Ο ήλιος χάθηκε'' της νεαρής συμπολίτισσάς μας Ελίνας Τραϊφόρου. Αναφερόταν στην μεγάλη πυρκαγιά του Δεκαπενταύγουστου του 1985. Τις δραματικές εκείνες ώρες εγώ ήμουν στο στρατόπεδο στο Πολύκαστρο και δεν τις έζησα από κοντά. Μοναδική μου επαφή ήταν τα δυο-τρία τηλέφωνα που έκανα και άκουγα την αναστάτωση των δικών μου ανάμεικτη με τους ήχους της σειρήνας και του ραδιόφωνου. Η ταινία από καλλιτεχνική άποψη, αν μου επιτρέπεται να εκφράσω άποψη γι' αυτό λόγω της ασχετοσύνης μου, δεν ήταν σπουδαία. Ήταν όμως γεμάτη συναίσθημα και μνήμες. Βασίστηκε σ' ένα λαϊκό-λόγιο-ποιητικό κείμενο, που η ανάγνωσή του διακόπτονταν από το, έτσι κι αλλιώς, ελάχιστο οπτικό υλικό και συνεντεύξεις ανθρώπων που έζησαν τη φωτιά και άλλος επικά, άλλος λυρικά, άλλος συγκινητικά, άλλος νοσταλγικά διηγούνταν τις εμπειρίες του.
Υ.Γ.1 Κώστα, εσύ μου έδωσες το έναυσμα να γράψω αυτό το κειμενάκι με την παρέμβασή σου στην ιστοσελίδα της "ΕΒΔΟΜΗΣ".
Υ.Γ.2 Ανάμεσα σ' αυτούς που εμφανίζονται να καταθέτουν την εμπειρία τους είναι και η συμμαθήτριά μας Νοέλ Μπάξτερ, ο πιο ποιητικός μονόλογος της ταινίας.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!!!!






Χθες το βράδυ όλα τα γνωστά στέκια ήταν γεμάτα (προφανώς μόνο οι δικοί μας Νίκοι οικούρησαν), και έτσι, μετά από περιπλάνηση σε Καπηλειό, Γεφυράκι, Απόβραδο, καταλήξαμε στο Σαλονάκι. Για όσους ενδιαφέρονται έπαιξαν δυνατά όλοι οι συνδαιτυμόνες, τα δε εδέσματα ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικά. Με 15 € κατά κεφαλήν δεν ήταν και άσχημα, έχουμε δει πολύ χειρότερα.
Μεταξύ όλων των σοβαρών θεμάτων που αναπτύχτηκαν (που μετά και την προσέλευση του Φώντα πήραν μια όχι τόσο ενθαρρυντική για εμάς τροπή προς την επιστήμη του), είπαμε να οργανώσουμε μια εορταστική έξοδο την Τετάρτη 19 Δεκ. με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση.
Παρακαλώ άπαντες, πρακτικοί και κλασσικοί, διαδικτυακοί και τηλεφωνικοί (και οι λαθραναγνώστες), ενεργοποιηθείτε!!!!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Χρόνια πολλά σε όλους τους Νίκους, αλλά και σε όσους έχουν Νίκους ή Νικολέτες.
Στην αποψινή μας έξοδο θα σας μνημονεύσουμε και αύριο θα σας στείλουμε τον ρεφενέ.