Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

Video killed the blog star

Αν θυμαμαι καλα το Video killed the radio star ηταν ενα απο τα τραγουδια της εποχης και φυσικα σημερα video συμαινει YouTube.
Εχω φτιαξει ενα account για το blog και εβαλα ενα video απο μενα, το οποιο ελπιζω να ειναι απλα η αρχη για ολους μας να αποθηκευσουν ενα ηχο-οπτικο μυνημα το οποιο θα γινει κομματι του αρχειου της συναντησης. Ειναι φανερο οτι το video δεν ειναι το φυσικο μου περιβαλλον και οπως λεμε εδω better stick with your day job. To video ειναι εδω
Εαν καποιος δισταζει να κανει ενα video (ειμαστε μεγαλοι για τετοια πραγματα) δειτε αυτους
Λοιπον αρχιστε τις μαγνητοσκοπησεις και στειλτε το στο blog (30xronia [at] googlemail.com)

30 χρόνια πριν...


30 χρόνια πριν... Δυστυχώς, είναι τέλος της χρονιάς και οι κοπάνες αρκετές. Ίσως κάποιων τα μυαλά είναι ήδη εκτός σχολείου και δεν έχουν αντιληφθεί έγκαιρα ότι το ΣτΠρακτικό είναι συγκεντρωμένο στη σκάλα για την αναμνηστική φωτογραφία. Κόσμος από άλλες τάξεις μπαίνει-βγαίνει, ανεβαίνει-κατεβαίνει, κινείται ασταμάτητα. Κάποιοι από τους στημένους έχουν αρχίσει να βαριούνται, κινούνται να φύγουν. Άντε να σταθεροποιήσεις ένα τσούρμο 18άρηδες! Σιγά, ρε παιδιά, να έρθει και ο γραμματέας! Μόλις που πρόλαβε ο Κουκουμάτσας να ενταχθεί στη φωτογραφία, πάνω-πάνω. Ταυτόχρονα οι δυο πιο παραμυθάδες (Μήτρου-Κοσμίδης) προσποιούνται ότι θαυμάζουν σε καθρέφτη τη σπάνια ομορφιά τους. Για την ιστορία, τα ονόματα όσων είναι στη φωτογραφία: Λιακόπουλος, Σταμάτης, Δεσλής, Τσομπανόπουλος, Καρολίδης, Μαύρος, Αθανασίου, Βασιλειάδης, Ναλμπάντης, Βαρτζόπουλος, Τικόπουλος, Κροκίδης, Ασσιώτης, Τσιγάρας, Ασσαντουριάν, Τριανταφυλλίδης, Χρυσομάλλης, Λούπας, Κοσμίδης, Μήτρου, Βασιλείου, Παπαποστόλου, Χριστοφορίδης, Ράικος, Χ#Αναστασίου, Γεωργόπουλος, Κουκουμάτσας. Παρακαλώ, αν δεν αναγνώρισα κάποιον, προσθέστε το όνομά του και συγγνώμη προκαταβολικά για την παράλειψη.

Τρίτη 29 Μαΐου 2007

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Ο Κυριακίδης με συγκίνηση δήλωσε πως θα παραβρεθεί στην συνάντηση της Κυριακής στο σχολείο, βρέξει - χιονίσει.
Διαβιβάζω τα χαιρετίσματα του «σε ένα από τα καλύτερα τμήματα που είχε ποτέ».

Σάββατο 26 Μαΐου 2007

ΝΕΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

…από Νίκο Αθανασίου, Δημήτρη Τσομπανόπουλο, Γιώργο Τσιγάρα, Αρχοντή Τριανταφυλλίδη, Λιακόπουλο Λάμπρο, Κυριάκο Μαχαιρίδη και Πανίκο Ασσιώτη.
Το κλασσικό τι κάνει; Ακούει κανείς;

Την Πέμπτη 31 Μαΐου θα βρεθούμε με προορισμό τον Βουρνέλη, ώστε να γίνει και η διαπραγμάτευση και ο τελικός καθορισμός του προγράμματος. Επίσης σκέφτομαι να ζητήσω και προσφορά για διανυκτέρευση στους μακρινούς που θα ενδιαφερόταν να μείνουν εκεί ώστε να μην έχουν πήγαινε – έλα. Αν κάποιοι ενδιαφέρονται να το δηλώσουν ώστε να πάρουμε καλή προσφορά.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

Trafalgar square


The square covered with grass

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ


Στις πραγματικές θέσεις: Αθανασίου, Σταμάτης, Παπαποστόλου, Βασιλειάδης, Καρολίδης, Ναλμπάντης.
Τριανταφυλλίδης, Ασσαντουριάν, Παπαποστόλου, Αθανασίου, Ασσιώτης, Τσιγάρας, Χρυσομάλλης, Μαύρος, Ναλμπάντης, Χριστοφορίδης, Βασιλειάδης.

ΚΟΡΜΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ



Αντώνης Παπαποστόλου, Χάρης Τσαμπάζης, Παναγιώτης Χ#Αναστασίου, Γιάννης Βαρτζόπουλος, Κώστας Λούπας, Νίκος Βασιλειάδης, Γιάννης Ναλμπάντης. Στα βράχια του Μπάτη, Καλοκαίρι 1977 ή 1978.

Άλλες εποχές...


Κώστας - Νίκος, Πάτρα, Φεβρουάριος 1979

Ο Άσχημος καιρός συνεχίζεται

Μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία, που μας επέτρεψε να πιούμε τον Σαββατιάτικο καφέ μας όλο τον χειμώνα έξω, από την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησε και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να βρέχει. Αυτό, πάντως, δεν μας εμπόδισε να πιούμε και το προηγούμενο Σάββατο τον καφέ μας έξω (κάτω από το υπόστεγο). Ο Απόστολος αψήφησε τον καιρό, αλλά κατά την ώρα της αποχώρησης έβρεχε τόσο δυνατά, που αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, και μπήκε μέσα σε σακούλα, πράγμα που έκανε τους παριστάμενους να το διασκεδάσουμε (βλέπετε τον Παναγιώτη, πίσω του, που έχει λυθεί στα γέλια)

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Σε 30 μερες τα 30 χρονια

Εχει μεινει λιγοτερο απο ενας μηνας για την συναντηση. Οι ακριβεις λεπτομερειες δεν ειναι γνωστες προς το παρον αλλα οτι και να ειναι το Σαββατο 23 Ιουνιου 2007 θα βρεθουμε στην Καβαλα.

Εαν δεν εχετε κανει επαφη με την επιτροπη σχετικα με την συμμετοχη σας στη συναντηση τα τηλεφωνα ειναι:
+30 6948 881298 (Καλαϊτζής), +30 6937 485888 (Μαύρος), +30 6947 407418 (Γιούγιας) και +30 6945 883123 (Κερανόπουλος).

Η επιτροπη χρειαζεται να ξερει το ποσοι θα ερθουν ωστε να διαπραγματευθουν αναλογα. Νομιζω οτι ολοι θελουμε να δουμε oσους περισσοτερους γινεται και ελπιζω οτι η συμετοχη θα ειναι γυρω στο 65%-75%

Τρίτη 22 Μαΐου 2007

ΖΗΛΕΥΩ

Βαρκελώνη ρε θηρίο; Η μπύρα σε σωστή θερμοκρασία; Καλά να περνάς.
Παναγιώτης.

Barcelona

Εαν δεν καταφερουμε να βρουμε ενα μερος για την συναντηση στη Καβαλα, προτεινω Βαρκελωνη και παραθαλασσια ταβερνα. Δυστυχως στο μεγαλυτερο μερος της μερας ειμαι στο γραφειο αλλα τουλαχιστον στην Ισπανια ο κοσμος βγαινει εξω πολυ αργα.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σε όλους τους Κωστάδες, και σε αυτούς που έχουν Κωνσταντίνες και Ελένες.

Κυριακή 20 Μαΐου 2007

Η σκληρη δουλεια συνεχιζεται

Νομιζω οτι η επιτροπη αγωνα δεν δειχνει την απαραιτητη σοβαροτητα στη ληψη σημαντικων αποφασεων. Μου φαινεται οτι το διασκεδαζουν με μπυρες και σουβλακια αντι να ειναι σε συνεχη σκεψη και να αναλυουν λεπτομερως το τι χρειαζεται για την επιτυχια της συναντησης.
Η καταθεση προτασης μομφης ειναι πλεον ζητημα χρονου....
Απο αριστερα προς τα δεξια:Χρηστος, Παναγιωτης, Παναγιωτης, Ξενοφων, Θεμης, Θανασης, Γιωργος, Αποστολος, Μιχαλης, Χρηστος



Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

RINGO εσύ σουπερστάρ!!!!!!!!!!!!

Με χαρά εντόπισα την κόρη του "Ρίνγκο", ο οποίος είναι καλά για τα 80 χρόνια του, μένει στη Θεσσαλονίκη, και, αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι, θα τον καλέσω. ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ισχύει η προσφορά σου, ή να χρεώσουμε ένα ΤΑΧΙ να τον φέρει και να τον πάει πίσω;

Μια και το ’φερε η κουβέντα, ποιους άλλους καθηγητές θα θέλαμε να δούμε (Πορτοκάλια). Ακούω προτάσεις, καθώς και για αυτούς που ΔΕΝ θα θέλαμε (Λεμόνια).
Η δική μου λίστα είναι η εξής:
Κυρικακίδης – Πορτοκάλι
Αποστολίδης – Πορτοκάλι
Πιστοφίδης – Λεμόνι
Αθανασόπουλος – Πορτοκάλι
Γιαννάκης – Πορτοκάλι
Αρρενόπουλος – Λεμόνι
Λόβουλος – Πορτοκάλι
Τσολακόπουλος – Λεμονιά ολόκληρη με τα αγκάθια

Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Το καπνισμα απαγορευεται

Ο Θανασης Κερανοπουλος (μεσω του Χρηστου Κουκουματσα) ανακαλυψε φωτογραφιες που αποδεικνυουν οτι οι μαθητες του Δευτερου Γυμνασιου παραβιαζαν τους κανονισμους του σχολειου συστηματικα. Χρειαζεται νομος και ταξη, που ειναι οι δικηγοροι και οι αστυνομικοι οταν τους χρειαζεσαι?

Δημητρης, Θανασης και Ανδρεας (δυστυχως οχι πλεον μαζι μας). Η φωτογραφια ειναι στις τουαλετες? Αποβολες σε ολους


Θανασης, Χρηστος, Δημητρης,Γιαννης, Ανδρεας
Θεμος, Θανασης, Αλεκος, Μιχαλης


Στα σκαλια μπροστα απο το 'νεο' κτιριο.



Στην αιθουσα του κλασσικου με τον κ.Αποστολιδη




Στην αιθουσα του κλασσικου με τον κ.Κυριακιδη






Μαθε παιδι μου γραμματα






Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Οι επαφες εχουν αρχισει

Οπως ειπε ο Παναγιωτης, τα μελη της οργανωτικης επιτροπης εχουν ηδη αρχισει να επαφες με τους παλιους συμμαθητες αν και απο οτι καταλαβαινω ο Χρηστος Κουκουματσας αποφασισε νε επιβεβαιωσει οτι τα μελη της επιτροπης θα ερθουν στη συναντηση και επομενως εχει ηδη συμπληρωσει το quota των επαφων του.
Ειναι πολυ ευχαριστο οτι ατομα που δεν μενουν πλεον στην Καβαλα εχουν ηδη αποφασισει να ερθουν κατι που δειχνει οτι η συναντηση θα εχει επιτυχια.
Φυσικα δεν χρειαζεται νε περιμενετε καποιος να σας καλεσει, τα τηλεφωνα μελων ειναι γνωστα και επισης μπορειτε να στειλετε εμαιλ στην επιτροπη.
Μια και οι περισσοτεροι απο εμας δεν εχουν συναντηθει για πολλα χρονια, η ιδεα του Χρηστου για ταμπελες με ονοματα θα αποδειχθει χρησιμη.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

Τα σχολια ειναι ελευθερα

Δεν χρειαζεται πλεον καποιος να εχει ενα Google account για να αφησει σχολια σε αρθρα. Απλα γραψτε το ονομα σας για να ξερουμε ποιος ειναι!

ΛΕΣ ΝΑ;;;;;

Το Σάββατο άκουσα στις ειδήσεις την εκτίμηση κάποιου εκλογολόγου, (με όση βάση μπορούμε να δώσουμε σε τέτοιες προβλέψεις), πως μια πιθανή ημερομηνία για εκλογές είναι η 24 Ιουνίου. Κωστάδες, (Λούπα και Δεσλή), πότε ψηφίσατε τελευταία φορά στην Ελλάδα; Φέρτε μαζί και τα εκλογικά σας βιβλιάρια......
Πάντως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα έχουμε να λέμε στα παιδιά μας πως βγάλαμε κυβέρνηση, άσε που στην φωτογράφηση στο σχολείο θα έχουμε και κοινό.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Χθες το βράδυ έγινε μια ακόμη συνάθροιση με κύριο θέμα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την συνάντηση του Ιουνίου. Παραβρέθηκαν οι κκ Κερανόπουλος, Μήτρου, Μαύρος, Γιούγιας, Χριστοφορίδης, Κουκουμάτσας, Χατζηαναστασίου, Καλαϊτζής, Κροκίδης και Κοσμίδης. Δικαιολογημένα απών ο κ. Βασιλειάδης, που όμως, με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα μας κράτησε παρέα και ενήμερους για την (μη) τύχη της διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΒΦΛ στην Αθήνα.
Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και δι’ ανατάσεως χειρών υπερψηφίστηκε ως προσφορότερη λύση η πραγματοποίηση της συνάντησης στον Βουρνέλη, που θα διερευνηθεί από τον Θανάση, και εναλλακτικά στην Τόσκα. Θα είμαστε ΜΟΝΟΝ άντρες και θα προσπαθήσουμε να ειδοποιήσουμε και κάποιους καθηγητές κοινής (όσο γίνεται) αποδοχής, πχ Κυριακίδης. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερος προσδιορισμός του αριθμού των παρευρισκομένων, και παρακαλώ ΘΕΡΜΑ όσοι έχουν σκοπό να είναι στη συνάντηση να ειδοποιήσουν με μήνυμα ή τηλέφωνο στο 6948 881298 (Καλαϊτζής), 6937 485888 (Μαύρος), 6947 407418 (Γιούγιας) και 6945 883123 (Κερανόπουλος).
Καθένας από τους παρευρισκόμενους ανέλαβε να έρθει σε επαφή με επτά ακόμη συμμαθητές μας, έτσι ώστε να ειδοποιηθούν όλοι και να έχουμε μια όσο πιο ρεαλιστική εικόνα του αριθμού μας.
Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι. Τα καλύτερα έπονται..........

Λατινοαμερικανικες ιδεες

Εαν πολυ ενδιαφερον αρθρο απο την εφημεριδα The Guardian για το πως εργαζομενοι στην Αργεντινη αντιμετωπιζουν την οικονομικη κριση σε εργοστασια Διαβαστε το
Νομιζω οτι υπαρχουν αναλογιες με αυτα που αντιμετωπιζει η ΒΦΛ
Νικο: ποια ειναι τα νεα απο το μετωπο?

Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

Απο τα βαθη της Αφρικης...

Ο Γιωργος Κοκκος ερχεται στην Ελλαδα στις 20 Ιουνιου και φυσικα θα ερθει στην συναντηση. Ελλαδα, Ευρωπη, Αφρικη αυτη η συναντηση δεν εχει ορια! Μαλλον θα πρεπει να παμε για επισημη αναγνωριση απο τον ΟΗΕ

Εδω παπας,εκει παπας, που ειναι ο υπουργος?

Συμφωνα με αρθρο της Εβδομης http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_15737_1.asp οι εργαζομενοι της ΒΦΛ δεν μπορεσαν να δουν κανενα υπουργο και απο οτι φαινεται δεν καταφεραν να πετυχουν τιποτα που να τους δωσει καποια εμπιστοσυνη για το μελλον. Θα περιμενουμε λεπτομερειες απο τον Νικο οταν επιστρεψει.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

Για την ΒΦΛ

Μια και αυτα που διαδραματιζονται στη ΒΦΛ εχουν αμεση επιδραση για εναν συμμαθητη μας και ειμαι σιγουρος οτι ολοι ξερουμε αλλα ατομα που δουλευουν εκει ας παμε για λιγο εκτος θεματος.


Υπαρχει η κυνικη αντιμετωπιση με ολιγον black humour με την ενοια αυτο που συμβαινει στη ΒΦΛ συμβαινει σε ολο τον κοσμο οπου οι δουλεις πανε σε χωρες με φθηνα μεροκαματα. Εγω ζω σε μια οικονομια που εχει χασει εκαντονταδες χιλιαδες δουλεις σε χωρες της Ασιας.

Δεν εχω παρακολουθησει τις εξελιξεις αλλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι οποτε διαβαζω κατι η λυση αναμενεται να δοθει την επομενη εβδομαδα/μηνα/εξαμηνο αλλα για καποιο λογο ο αρμοδιος υπαλληλος/υπουργος εχει καποια αλλα προβληματα και το θεμα της ΒΦΛ αναβαλλεται. Μου κανει εντυπωση το οτι κανενας δεν εχει τα α******* να πει στους υπαλληλους της ΒΦΛ - οτι το εργοστασιο κλεινει/οτι το εργοστασιο παραμενει ανοικτο και αυτο ειναι το σχεδιο. Δεν ειναι δυνατον αυτη η ημιθανης κατασταση να συνεχιστει που ουσιαστικα σημαινει οτι το εργοστασιο θα κλεισει αλλα κανενας δεν τολμα να το πει ανοικτα.

Ανεξαρτητα το τι νομιζει ο καθενας για το ποια ειναι η λυση του προβληματος, νομιζω οτι πρεπει να υποστηριξουμε ηθικα τον Νικο και τους συναδελφους του στην προσπαθεια τους για μια λυση παρα αυτο το τρεναρισμα αποφασεων.


Τρίτη 8 Μαΐου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗΣ 10 ΜΑΪΟΥ

Σε συνέχεια της προτροπής του Νίκου, και κατόπιν εισήγησης του Απόστολου, προτείνω η συνάντηση της Πέμπτης 10/5 να πραγματοποιηθεί στον ΓΙΩΡΙΚΑ, εις ανάμνηση της συνάντησης του 1990.
Θέματα ημερήσιας διάταξης αυτά που έθεσε ο Νίκος, καθώς επίσης και ο καθορισμός και συντονισμός των επιμέρους θεμάτων με την δημιουργία υποεπιτροπών, με σαφώς καθορισμένους στόχους....κλπ...κλπ...(για όσους δεν κατάλαβαν, ας διαβάσουν το σχόλιο που είμαι σίγουρος πως θα βάλει ο Νίκος παρακάτω. Αν όχι θα επανέλθω).

Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

Συνάντηση επιτροπης (ταβέρνα) - Απο τον Νικο

Νομίζω ότι την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη) πρέπει να ξαναβρεθούμε, όσοι θέλουμε και μπορούμε, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έλεγχος επικοινωνίας με τους συμμαθητές μας (ποιοι δεν ειδοποιήθηκαν, πώς θα τους εντοπίσουμε κλπ). Νομίζω ότι για τον λόγο αυτό απαραίτητη είναι η συμμετοχή ατόμων από διαφορετικές περιοχές και παρέες (π.χ. Καλαϊτζής, Χατζηιωακειμίδης, Αντωνίου, Γιούγιας), καθώς και εκείνων που έχουν τη δυνατότητα να συναντιούνται με πολύ κόσμο ( π.χ. Φαρσάκογλου, Ανανιάδης).
  2. Καθορισμός του τόπου και του προγράμματος συνάντησης . Πού θα βρεθούμε, αν θα υπάρξει χώρος προσυγκέντρωσης, αν θα υπάρχει συνοδεία συζύγων, αν θα κληθούν και καθηγητές μας, τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου, αν θα πραγματοποιηθεί και πότε επίσκεψη στο σχολείο μας κλπ. Απαραίτητη κρίνεται η συμμετοχή ανθρώπων της νύχτας (για ευνόητους λόγους δεν υπάρχει π.χ.)
  3. Καταμερισμός εργασίας επανασυνεννόησης και λήψης οριστικής απόφασης . Θα πρέπει να γίνει νέα συνεννόηση με όλους (έναν-έναν) τους συμμαθητές μας, ώστε να πάρουμε την οριστική τους απόφαση για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση (θετική ή αρνητική).
  4. Έλεγχος ευπεψίας εδεσμάτων . Μετά την προηγούμενη συνάντηση σε ψαροταβέρνα, προτείνω η νέα συνάντηση να γίνει σε χασαποταβέρνα ώστε τα αποτελέσματα να συνδυαστούν και με επιστημονική έρευνα.

Υ.Γ. Άντε, ρε Πρόεδρα, όλα από τα απλά μέλη τα περιμένεις ;


Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

Ακομη ενα ονομα για τη λιστα

Ο Νικος Βασιλειαδης βρηκε τον Κωστα Παπαευσταθιου. Δεν ειμαι σιγουρος το που βρισκεται ο Κωστας αλλα το σημαντικο ειναι οτι θα ερθει στη συναντηση.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2007

ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΝΕΙΠΩΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Οι χρονιές 1959 – 1960 δεν ήταν μονό χρονιές παραγωγής ωραίων αντρών όπως οι προεμφανισθέντες σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής τους, ήταν γενικά χρονιές παραγωγής ανείπωτου κάλλους και επιδόσεων και ηδού, άλλη μια απόδειξη: Ferrari 250 GT long wheelbase κωδ. ‘1033 GT’, μοντέλο 1959-60.
Μια μικρή λεπτομέρεια: η σημερινή της αξία είναι πολλαπλάσια της αρχικής. Τι να ισχύει άραγε για μας;